Ingrediente: 1 varză dulce, 400 g carnaţi. 2 linguri bulion. 3 ouă, 1 lingură unt sau untură, 2 linguri pesmet pentru tapetat tava, sare, piper sau alte condimente, cibru, maghiran după gust.
Preparare: Curăţăm varza şi o tocăm feliuţă, punem un pic de sare în ea şi o înăbuşim cu uleiul şi 1/2 cană cu apă. Când varza s-a înmuiat, adăugăm bulionul şi o scădem bine pe foc, amestecând să nu se prindă de cratiţă.
Condimentăm varza după gust, cu cimbru, maghiran sau piper. Dăm varza la răcit. Separam albuşurile de gălbenuşuri. Batem albuşurile spumă, adăugăm gălbenuşurile, apoi amestecăm cu varza răcită. Într-o tavă unsă cu unt sau unsoare şi tapetată cu pesmet, aşezăm în straturi compoziţia cu varză şi cârnaţii.
Coacem budinca timp de 20 min. în cuptorul preîncălzit, apoi o scoatem şi o desprindem de margini folosind un cuţit.. Călduţă se răstoarnă pe un platou, tăiem felii groase şi o servim alături de mămăliguţă şi ardei iute.
Poftă bună!