Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
In vino veritas
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24132
De la 07 Ianuarie 2003
122909781

Bulgaria: Filiala din Sofia a Partidului Socialist cere demisia lui Stanisev

  • 17 June 2013, 23:00
Filiala din Sofia a Partidului Socialist Bulgar, PSB, a programat o intalnire pentru luni seara in care se va vota o motiune prin care se cere demisia lui Serghei Stanisev de la conducerea formatiunii politice, transmite Novinite.
Pe langa functie de presedinte al socialistilor bulgari, Serghei Stanisev ocupa, totodata, scaunul de presedinte al Partidului Socialistilor Europeni.
Demisia lui Stanisev a fost solicitata de mai multi dintre membrii celei mai mari filiale regionale ale PSB, acestia invocand o politica de personal eronata si imputandu-i scandalul provocat de numirea unui magnat al presei, Delyan Peevski, la sefia Agentiei de Stat pentru Securitate Nationala (DANS).
Numirea Peevski a declansat un val de nemultumire publica. Bulgarii din mai multe orase ale tarii au iesit in strada timp de trei zile, noi proteste fiind anuntate pentru seara zilei de luni, cerand demisia guvernului socialist condus de premierul Plamen Oresarski.
Potrivit unor surse familiarizate cu discutiile, citat de offnews.bg, Delyan Peevski a fost nominalizat de Stanisev care si-a impus candidatul in pofida rezervelor de Oresarski.
Oresarski a conferit credibilitate acuzatiilor recunoscand intr-un interviu acordat luni pentru bTV ca nominalizarea lui Peevski a fost discutata la o intalnire cu Stanisev si Lyutvi Mestan, liderul Miscarii pentru Drepturi si Libertati al etnicilor turci. Prim-ministrul Bulgariei a refuzat sa precizeze cine l-a propus pe Peevski. Filiala din Sofia a PSB este prezidata de Anna Yaneva, care a fost numita recent, de Oresarski, adjunct in Ministerul Economiei si Energiei.
Yaneva este considerata unul dintre cei mai apropiati aliati ai lui Rumen Ovcearov, fostul ministru al Economiei si Energiei, fiind adjunctul acestuia in timpul guvernarii coalitiei tripartite (2005-2009).
Potrivit Novinite, motiunea pentru demisia lui Stanisev ar fi fost initiata de catre alti membri ai PSB, si nu de catre presedinta filialei.
Duminica, filiala PSB in sectorul rezidential al Sofiei, Vitosha, a solicitat, de asemenea, retragerea lui Stanisev de la conducerea partidului.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Traşi pe sfoară
Botoşani: Când simţul civic este dominat de nesimţire
Ioan Rotundu
Vara lui Băsescu
Ioan Rotundu
Alune americane
Federalizarea nu este o soluţie pentru Republica Moldova
Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a trecut la Domnul şi Mântuitorul nostru
Cine este Jana Nagyova, femeia fatală aflată la originea căderii premierului ceh Petr Necas
Romania – fruntaşă în Europa la creşterea costurilor cu forţa de muncă
PPDD se dezintegrează
Un senator, Tudor Barbu, şi doi deputaţi, au demisionat
Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, trimişi în judecată
Gheorghe Falcă, achitat definitiv in dosarul "Fabrica de zahar"
Hassan Rohani vrea ca SUA să recunoască drepturile nucleare ale Teheranului
Andrei Marga şi-a dat demisia de la conducerea ICR,
Procuror condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare
Prognoza pe două săptămâni
Anunţ Primăria Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog