Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17601
De la 07 Ianuarie 2003
122903250

CE vrea să lupte împotriva utilizării pungilor de plastic subţiri

  • 4 November 2013, 23:00
Comisia Europeana a adoptat luni o propunere care ar urma sa impuna statelor membre sa reduca utilizarea pungilor de transport din plastic subtiri, anunta reprezentanta CE in Romania, intr-un comunicat.
Comisia isi argumenteaza propunerea prin faptul ca "de multe ori, pungile din plastic subtiri sunt utilizate o singura data, dar pot ramane in mediul inconjurator sute de ani, adesea ca particule microscopice nocive care s-a demonstrat ca sunt periculoase in special pentru flora si fauna marina".
"Luam masuri pentru a rezolva o problema de mediu foarte grava si foarte vizibila. In fiecare an, peste 8 miliarde de pungi din plastic devin deseuri in Europa, provocand daune enorme mediului inconjurator. Unele state membre au obtinut deja rezultate foarte bune in ceea ce priveste reducerea utilizarii pungilor din plastic. Daca si alte tari le urmeaza exemplul, am putea reduce consumul global actual din Uniunea Europeana cu pana la 80%", afirma Janez Potocnik, comisarul european pentru mediu, citat in acest comunicat.
Propunerea, daca va fi adoptata de cele 28 de state membre si de Parlamentul European, va impune tarilor UE sa adopte masuri pentru reducerea acestor pungi de plastic, precizeaza Les Echos.
Masurile pot merge de la perceperea unor taxe, introducerea unor obiective nationale de reducere si pana la interzicerea utilizarii pungilor in anumite conditii. Potrivit Comisiei Europene, estimarile arata ca, in 2010, 98,6 miliarde de pungi de transport din plastic au fost introduse pe piata UE, ceea ce corespunde utilizarii anuale a 198 de pungi de transport din plastic de catre fiecare cetatean al UE.
Din aceste aproape 100 de miliarde de pungi, marea majoritate sunt pungi subtiri, care sunt refolosite mai rar decat pungile mai groase. Cifrele referitoare la consum variaza in mod semnificativ intre statele membre, consumul anual de pungi de transport din plastic subtiri pe cap de locuitor fiind cuprins intre un numar estimat de 4 pungi in Danemarca si Finlanda si 466 de pungi in Polonia, Portugalia si Slovacia.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: După luna de miere
Gastronomie: Salată de gogoşari cu ghebe
Noul Cod penal aduce prescripţii de fapte penale în dosarele DNA
Adrian Năstase, despre aniversarea preşedintelui
nu îi urez nimic; sunt convins ca va avea ceea ce merită
Limba MAGHIARĂ, a doua limbă OFICIALĂ în instanţele din România
proiect de lege iniţat de UDMR ADOPTAT TACIT de Camera Deputaţilor
Antonescu: Cota unica e bătută în cuie în urma discuţiilor cu FMI
vrem scăderea CAS cu 3 puncte procentuale
Dragnea ia în derâdere lupta Anticorupţie din Ministerul Dezvoltării Regionale
şeful Direcţiei Anticorupţie a fost numită o cântăreaţă de muzică populară
Filozoful Dolineaschi promite promisiuni
Ioan Rotundu
Botoşani/Copălău: Doi preoţi se luptă pentru o parohie prosperă
Ioan Rotundu
Cu ce s-au ales românii de pe urma negocierilor cu FMNI
salariul minim creste la 850 lei de la 1 ianuarie si 900 lei de la 1 iulie Acciza suplimentara de 0,07 euro la litru de carburant
PNŢCD - COMUNICAT DE PRESĂ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog