Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21445
De la 07 Ianuarie 2003
122907094

CJ Botoşani: Încă 80 milioane de euro pentru apă-canal

  • 23 March 2012, 23:00
Consiliul Judeţean continuă să atragă fonduri europene pentru introducerea „abc-ului” civilizaţiei, respectiv serviciul de apă şi canal, în judeţul Botoşani pentru toţi botoşănenii.
Păstrând linia pe care s-a început, cu investiţii majore în domeniul infrastructurii, luna aceasta a fost inclus în planul de investiţii şi dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru partea de nord a judeţului, respectiv elaborarea unui studiu de fezabilitate aferent proiectului „Sisteme de alimentare cu apă pentru localităţile din zona de nord a judeţului Botoşani”.
Până în luna mai trebuie pregătită o cerere de finanţare pentru achiziţionarea asistenţei tehnice în vederea pregătirii aplicaţiei ce va fi depusă la Ministerul Mediului în cadrul POS mediu II, urmând ca în cadrul acestui nou mare proiect să fie inclusă şi investiţia în extinderea reţelei de apă şi canalizare pentru botoşănenii din nordul judeţului.
„Potrivit estimărilor actuale, judeţul Botoşani ar putea beneficia de aproximativ 80 milioane euro fără TVA, care se vor adăuga celor 102 milioane euro fără TVA, deja alocaţi, bani pe seama cărora se vor executa atât reabilitări ale reţelelor existente cât şi extinderea arealului de operare astfel încât să acoperim necesităţile şi să asigurăm confortul firesc unui număr cât mai mare de cetăţeni”, a declarat preşedintele Mihai Ţâbuleac.
Acesta a reamintit botoşănenilor că unul dintre principalele obiective pe care le are în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean este creşterea nivelului de trai al tuturor cetăţenilor.
Proiectul pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare în nordul judeţului este o componentă a strategiei elaborate la începutul mandatului său de preşedinte al Consiliului Judeţean atât pentru creşterea accesului populaţiei la aceste servicii, dar şi pentru construirea acelei minime infrastructuri necesare atrageri de investitori în toate domeniile.
„Eu şi echipa mea facem tot ce putem pentru a transforma judeţul într-o zonă atractivă pentru investitori. Dacă vorbim de nordul judeţului, am asfaltat drumuri judeţene în zonle Cristinesti-Suharău-Oroftiana, Lozna-Dersca- Mihăileni, iar în acest an între Critineşti şi vama Racovăţ.
În completare dezvoltăm şi acest proiect important pe apă şi canalizare care va face ca zona de nord să aibă drumuri judeţene bune, apă şi canalizare, adică exact cerinţele minime ale potenţialilor investitori, fie că vorbim de cei în agricultură sau în alte domenii”
, a completat Mihai Ţâbuleac. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Leac contra nevestei
La aniversare…
Românii basarabeni vor putea indica naționalitatea în actul de naștere
In Germania, corupţia nu mai este rentabilă
Guvernul a aprobat noi reguli pentru îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene
Guvernul face ordine în contractele de achiziţii publice
Gazprom, criticat de Putin pentru lipsă de flexibilitate
Lucian Bode si-a detaşat 6 consilieri personali la fonduri europene
Rompetrol anunţă că a găsit rezerve de gaze în perimetrul Satu Mare
Botoşani: Flutur vrea ca sediul Regiunii Moldova de Nord să fie la noi
PSD-iştii umblă cu drobul de sare
uitânbd de propriile fapte din campaniile electorale ale anului 2008
Directorul Camerei Agricole vrea primar la Vlăsineşti
Primarii PDL curtaţi de USL-işti
Prefectul Roman: Poliţiştii trebuie să stea deoparte de orice tentaţie
Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei
Clarificarea situaţiei şefilor de secţie de la spitalele c omasate se amână
Botoşani: Control al CAS „cu folos”
Proteste la modificarea listei medicamentelor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog