Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26283
De la 07 Ianuarie 2003
122911932

COMUNICAT DE PRESĂ

  • 17 November 2015, 23:00
Anul 2015, luna noiembrie, ziua 16
- drept la replică -

În urma articolului „Botoşani: DNA mai face o breşă în mafia din interiorul Poliţiei. Poate n-o fi iarăşi un fâs!”, apărut în ediţia din data de 16 noiembrie 2015 a ziarului „Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi”, în care sunt menţionate aspecte neconforme realităţii, de natură a dezinforma şi a aduce un prejudiciu de imagine corpului de magistraţi care activează în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, facem următoarele precizări:
1. Doamna avocat Aura Simion nu este fiica domnului Aurel Simion, fost procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, între aceştia neexistând nicio legătură de rudenie. Implicit, domnul subcomisar Ionuţ Stărică nu este ginerele domnului Aurel Simion.
2. Domnul Aurel Simion a ieşit la pensie din funcţia de procuror în cursul lunii iulie 2015, ca urmare a îndeplinirii condiţiilor legale de pensionare, după o carieră de 36 de ani în magistratură. Nici la data pensionării şi nici în perioada anterioară, domnul Aurel Simion nu a fost cercetat în vreo cauză penală.
3. Doamna Mihaela Mihai Popa, procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava, în perioada 2008-2014, cât a activat ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, l-a avut şef pe domnul Aurel Simion numai o perioadă de 6 luni, în intervalul ianuarie-iulie 2012, cât acesta din urmă a ocupat prin delegare funcţia de prim-procuror. Mai mult, începând cu luna iulie 2012 şi până în aprilie 2014, doamna Mihaela Mihai Popa a ocupat funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Facem precizarea că doamna Mihaela Mihai Popa nu „ a venit la Botoşani de la Bucureşti”, aşa cum se arată în articol, ci a promovat prin concurs la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, anterior activând ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani. Funcţia deţinută în prezent a ocupat-o, de asemenea, prin parcurgerea tuturor etapelor procedurale, în cursul anului 2014.
4. Domnul Aurel Simion nu a ocupat niciodată funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.
5. În prezent, niciunul dintre procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani sau ai unităţilor subordonate (parchetele locale Botoşani, Dorohoi, Săveni şi Darabani) nu au fii/fiice care să activeze ca avocaţi în cadrul Baroului Botoşani.
Având convingerea că datele publicate în ziarul dumneavoastră, cu referire la cele menţionate anterior, se datorează unei regretabile erori de informare şi că veţi publica dreptul nostru la replică, ne manifestăm întreaga disponibilitate de a vă furniza informaţii corecte cu privire la activitatea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Prim-procuror,
Raluca Stăncescu

Purtător de cuvânt,
Procuror Valeriu-Iulian Chihaia


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Explicaţia ginecologului
Reţeta zilei: Pere cu zahăr şi oţet
Horoscopul zilei de 17.11.2015
Botoşani/Mihăileni: Casa bunicilor lui Enescu are regim juridic incert
Este posibil ca după reabilitare moştenitorii s-o revendice nou-nouţă
Un drept la replică ce trebuie citit printre rânduri
Ioan Rotundu
Reprezentanți ai Colegiului Flămânzi pe lista neagră a organizației Iniţiativa România
Primarul Dan Oloeru, un impostor cultural
Ioan Rotundu
Domo isi va inchide toate magazinele
Dosar penal in cazul tinerei din Suceava care a murit dupa ce parintii au refuzat transfuzia de sange
Cine este "creierul" atentatelor din Paris: un cetatean belgian care sta in Siria
Statul Islamic ameninta ca toate tarile care efectueaza raiduri aeriene in Siria vor avea soarta Frantei./
Seful CIA: Statul Islamic pregateste probabil noi atacuri
A incalcat Liviu Dragnea legea “Liviu Dragnea”?
Ciolos: Propunerea privind comasarea alegerilor va fi scoasa din programul de guvernare
Romania vrea sa inregistreze kurtoskalacs ca produs traditional romanesc in UE
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog