Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14553
De la 07 Ianuarie 2003
122900202

CSM aprobă propunerea ca magistraţii corupţi să rămână fără pensii de serviciu

  • 25 October 2011, 23:00
Plenul CSM a aprobat propunerea ca magistratii corupti sa ramana fara pensii de serviciu, anunta TVR Info. In sedinta de marti, presedintele CSM, Horatius Dumbrava, a cerut demisia judecatoarei Gabriela Barsan.
"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, reunit in sedinta de Plen, azi, 25 octombrie 2011, a hotarat, cu majoritate de voturi, insusirea propunerii formulate de domnul judecator Horatius Dumbrava, presedinte CSM, privind modificarea Legii 303/2004, in sensul ca magistratii condamnati definitiv pentru o infractiune de serviciu sau in legatura cu serviciul, o infractiune de coruptie, o infractiune asimilata infractiunilor de coruptie savarsita cu intentie, precum si magistratii sanctionati irevocabil cu excluderea din magistratura sa nu mai beneficieze de pensia de serviciu stabilita de lege, urmand ca pensia de serviciu, incasata pana la condamnarea definitiva sau ramanerea irevocabila a sanctiunii disciplinare de excludere din magistratura, sa fie recuperata", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul CSM.
Plenul CSM a decis ca "este necesara o clarificare legislativa a regimului pensiilor de serviciu, precum si stabilirea unui regim identic pentru toate categoriile de personal din sistemul justitiei care beneficiaza de pensie de serviciu, nu numai pentru judecatori si procurori".
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat sesizarea Ministrului Justitiei in legatura cu aceste propuneri, in vederea declansarii unei initiative legislative in materie, potrivit comunicatului CSM.
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Horatius Dumbrava, a propus, marti, 11 septembrie, plenului CSM ca magistratii care au suferit o condamnare pentru fapte de coruptie sau legata de exercitarea functiei de judecator sau procuror sau magistratii care au fost exclusi din profesie pe motive disciplinare sa nu mai beneficieze de pensia de serviciu, ci sa primeasca o pensie obisnuita.
"Necesitatea unei astfel de masuri vine dintr-o realitate. Avem situatii stranii de-a dreptul in care magistrati condamnati definitiv pentru infractiuni de coruptie sunt inchisi acum sau isi executa pedeapsa si ei primesc o pensie de serviciu. Masura pe care am propus-o este un act de demnitate pentru sistemul de justitie", a declarat atunci Horatius Dumbrava, pentru HotNews.ro.
Presedintele CSM sustine introducerea unui nou articol in Legea nr. 303/2004, respectiv art. 832, cu urmatorul cuprins:
''(1) Nu beneficiaza de pensia prevazuta de art. 82 sau de art. 831 judecatorii si procurorii care, ulterior eliberarii din functie, au fost condamnati definitiv pentru o infractiune de serviciu sau in legatura cu serviciul, o infractiune de coruptie, o infractiune asimilata infractiunilor de coruptie sau o infractiune in legatura cu infractiunile de coruptie, savarsita cu intentie.
(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile si judecatorilor sau procurorilor fata de care a fost exercitata actiunea disciplinara, fiind stabilita sanctiunea excluderii din magistratura, in conditiile art. 47 alin. (31) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Diferenta dintre pensia prevazuta de art. 82 sau de art. 831, incasata pana la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare sau, dupa caz, pana la data ramanerii irevocabile a hotararii prin care s-a solutionat actiunea disciplinara si pensia din sistemul public, precum si indemnizatia prevazuta de art. 81 alin. (1), sunt supuse restituirii''.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Vârste sexuale
Reţeta zilei: Jamboane
Punctul de vedere al domnului Oprisanu
+ referitor la articolul „Oprişanu – medicul nimerit la locul potrivit”.
TNL susţine rolul tinerilor români în promovarea unei Românii demne
Facturare lunară a consumului de apă la case
Noile modalităţile de facturare a apei consumate de locatarii de la bloc
Mexic anunţă descoperirea unor "uriaşe zăcăminte de gaz"
Cancelarul german Angela Merkel refuză ca statele europene să dicteze conduita BCE
Dosarele de mare corupţie vor fi reverificate de Inspecţia CSM
Soarta Portugaliei depinde de găsirea unei soluţii pentru Grecia
Momente inedite din timpul discursului Regelui Mihai în Parlament:
mana lui Ion Iliescu si decoratia lui Zgonea
Românii cresc, minorităţile descresc.
tendinţe şi schimbări în corpul social al Republicii Moldova
Consilierul Manolache este convins c[ ar5e dreptate
Prefectul iar se pregăteşte să bea şampanie la Dealu Mare
la prima inaugurare a avut ghinion, şoseaua prăbuşindu-se înainte de a ciocni cupa
Detalii privind demisia lui Gabriel Oprişanu
Botoşlani: Oprişanu a demisionat într-o atmosferă plină de isterie
gestul său n-a impresionat decât pe salariaţii instruiţi să protesteze au fost aduşi să protesteze şi pacienţi, care ştiau că director este dr. Vlad
Ţiprigan suspectează de mişmaşuri concursurile din şcoli
Activitatea profesorilor tot mai birocratizată
în loc să predea lecţii, ei completează gârtii
Spitalul judeţean va renunţa la taxa pe vizită
Botoşani: Tot mai mulţi bolnavi internaţi pentru o zi
Întrebări la care poate răspunde medicul Oprşanu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog