Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2121
De la 07 Ianuarie 2003
122887770

Cadere spectaculoasa a ministrului rus al Economiei, Alexei Uliukaiev,

  • pus sub acuzare pentru luare de mita, dupa ce a fost arestat in cursul noptii de agentii FSB
  • 15 November 2016, 23:00
Ministrul rus al Economiei Alexei Uliukaiev a fost pus sub acuzare luare de mita, la cateva ore dupa ce a fost arestat in plina noapte de agentii serviciilor secrete, a anuntat marti Comitetul rus de ancheta, citat de AFP.
Potrivit anchetatorilor, Uliukaiev, in varsta de 60 de ani si ministru din 2013, a "cerut conducerii Rosneft" mita de doua milioane de dolari pentru a aproba achizitionarea de catre gigantul petrolier semi-public Rosneft a grupului Bashneft, controlat de stat.
Daca rusii sunt obisnuiti cu arestarile mediatizate ale inaltilor functionari, alesi sau cadre ale politiei pentru coruptie, acum este vorba de cel mai inalt oficial rus retinut pentru astfel de acuzatii de la ajungerea la putere a lui Vladimir Putin, in 2000.
Marti, presa si analistii incercau sa isi dea seama daca anuntata cadere a lui Uliukaiev este rezultatul unei simple afaceri de coruptie sau o reglare de conturi intre clanurile de la Kremlin.
Potrivit unui comunicat al Comitetului de ancheta, principala institutie de investigatii din Rusia, ministrul, un actor cheie al guvernarii in perioada de recesiune, risca de la 8 la 15 ani de inchisoare.
Rosneft este condus de Igor Sechin, un apropiat al lui Putin discret si influent. Este considerat unui dintre liderii "siloviki", demnitari proveniti, ca si presedintele, din serviciile secrete, armata sau politie. Luptele intestine dintre "siloviki" si "liberali" sunt frecvente de peste 15 ani in viata politica a rusiei, adeseori Vladimir Putin jucand rolul de arbitru.
Alexei Uliukaiev era un partizan al reformelor liberale si a avertizat fata de riscul "stagnarii" economiei ruse.
Acesta s-a opus public int-ro prima etapa vanzarii a jumatate din capitalul Bashneft catre Rosneft, cea mai mare cedare de active realizata in acest an de statul rus pentru a umple gaurile unui buget dur afectat de prabusirea cotatiei petrolului.
Ulterior, a fost nevoit sa accepte si sa puna in practica in timp record, in octombrie, aceasta tranzactie in valoare de circa 5 miliarde de dolari, ceea ce a fost interpretat drept un semn al victoriei lui Igor Sechin si al influentei sale.
Potrivit unei surse din politie citata de agentia RIA Novosti, anchetatorii au obtinut, inainte de a interveni, "dovezi solide" si dispun de inregistrari de convorbiri telefonice si ambientale in acest sens.
Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marti dimineata ca presedintele a fost informat inca de la inceputul anchetei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dilema Sf. Petru
Horoscopul zilei de 16.11.2016
Lazea, BNR: Cresterea potentiala a Romaniei este de 3%.
O companie din Ungaria vrea sa lanseze la anul o „motocicleta zburatoare”
Laptele vegetal versus laptele animal – Ce tip de lapte este mai sanatos?
Cresterea economica incetineste usor, ajungand dupa primele 9 luni la 4,9%
. Dumitru, Consiliul Fiscal: Economia a crescut sub asteptarile noastre
Dodon trece la amenintari fata ce cei care protesteaza fata de alegerea:
Nu va jucati cu focul
Cum isi face campanie PSD in cutiile postale ale alegatorilor
Recidiva: Masina lui Tariceanu a blocat o banda de circulatie la Universitate,
pentru a-i permite sefului Senatului sa faca shopping
Comunicat de presa APIA Botosani
Maghiarii imaculati si imunitatea etnica
Maghiarii imaculati si imunitatea etnica
Ticăloşiile liberalilor menite să ne otrăvească votul
Ioan Rotundu
Iar în anul care vine,
N-o să trăim deloc bine!
Ioan Rotundu
Sefa Autoritatii Electorale, Ana Maria Patru, urmarita penal pentru trafic de influenta si spalare de bani de procurorii DNA
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog