Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1143
De la 07 Ianuarie 2003
122886792

Camere de supraveghere rutieră amplasate ilegal

  • 24 July 2008, 23:00
Am citit un material excelent publicat de Andi DAISZLER in Monitorul de Cluj din 22 iulie 2008. Nu este neaparat important numele firmelor care au instalat aceste camere, ci faptul ca, aparatele de supraveghere a traficului rutier au fost montate fara a avea autorizatie de constructie iar consecinta , potrivit legii, este ca soferii care au fost inregistrati ca au incalcat normele Codului Rutier nu pot fi trasi la raspundere pentru fapte surprinse de dispozitive de inregistrare ilegale.
Pur si simplu inregistrarile facute de camerele montate ilegal, sunt lipsite de valoare probanta in Justitie, astfel incat amenzile de circulatie pot si anulate de catre judecatori.Acest aspect poate fi invocat de avocatii celor care contesta amenzile primite, conform OG 2/2001 privind regimul contraventiilor.
In afara de asta, un alt motiv de contestatie este legat de faptul ca, mecanismul de incasare si distribuire a sumelor de bani incasate de Politie de pe urma amenzilor aplicate ca urmare a inregistrarilor operate de aceste camere de supraveghere rutiera, si asta in conditiile in care, 51 % din sumele de bani platite de soferi, ajung in conturile companiilor care le-au instalat, in conditiile in care, asa cum puteti citi in acest material, multe contracte de instalare a sistemelor de supraveghere rutiera au fost instalate pe sosele din Romania au fost atribuite de Primarii, fara organizarea unor licitatii publice, cu incalcarea legii privind atribuirea contractelor publice, astfel incat , si pe acest motiv, amenzile aplicate si incasate de Politie se pot anula in instanta de judecata, la cererea soferilor care aleg sa atace in instanta amenzile contraventionale primite. Ce au de facut acesti soferi cand primesc o asemenea amenda acasa?
Sa faca contestatie [ plangere contraventionala ] in Justitie] si in cadrul ei sa ceara instantei de judecata sa :
[1] oblige Politia sa spuna care este numele firmeie care a instalat camerele de supraveghere ;
[2] oblige Politia sa spuna cand au fost ultima data verificate metrologic aceste camere
[3] oblige Politia sa spuna daca contractul de atribuire a contractului de instalare a camerelor de supraveghere s-a facut in urma unei licitatii publice cu selectie de oferte conform ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr.60 din 25 aprilie 2001 privind achiziţiile publice, aprobata prin legea 201 /2002
[4]sa ceara introducerea in cauza a firmei care a montat camerele si sa o oblige in solidar cu Politia , sa depuna la dosarul cauzei dovada existentei autorizatiei de constructie si amplasare a camerei
[5] sa ceara firmei care a montat camerele de supraveghere in solidar cu Politia sa comunice instantei cota procentuala care-i revine din cuantumul amenzilor incasate de la soferi
Iată materialul publicat de Monitorul de Cluj
Soferii prinsi circulind cu viteza de camerele amplasate pe drumul Cluj-Napoca – Huedin ar putea scapa nepedepsiti, pentru ca aparatele au fost montate ilegal. CJ vrea sa puna capat monopolului Codec in domeniul radarelor fixe, monopol pe care aceeasi institutie l-a instaurat.
Aparate montate cu cântec
Saptamina trecuta, citeva dispozitive de supraveghere au fost montate in localitatile Capus, Izvoru Crisului si Poieni. Acestea vor fi operationale la finele acestei saptamini. De pe urma acestor aparate va beneficia in primul rind firma clujeana Codec SRL, care va incasa 51% din amenzi.
Presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, sustine ca a primit pe adresa institutiei pe care o conduce o plingere din partea unei alte firme care ar fi vrut sa realizeze sistemul de supraveghere in detrimentul firmei Codec: „Se plingea firma respectiva ca s-a acrodat contractul fara licitatie publica, lucru care este ilegal".
Materialul se poate citi integral la aceasta adresa
http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj/news/44902.html
Pentru comentarii sau sugestii legate de acest material va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CLIII)
(Ioan Rotundu)
Otrăvurile de la supermarket
Şase medalii pentru România la Olimpiada Internaţională de Matematică
Voronin bate iar câmpii
Program Tele'M Botoşani vineri, 25 iulie
Horoscop
Vă propune un troc
Testamentul ardeleanului
Cum ne fură companiile de electricitate prin metoda “consumului estimat”
Educaţia sexuală
Artificiu pentru plata datoriilor la stat ale SC Apa Grup
Taxă pe utilajele mai mari de 12 tone
O botoşăneancă a găsit o importantă sumpă de bani pe holul Spitalului Judeţean
Ţurcanu susţine că sancţionarea şefei de la Direcţia de Integrare ar fi nejustificată
Pompierii botoşăneni au trimis două echipaje de intervenţie la Suceava
Spitalul Judeţean are toate şansele să rămână fără parc
Preşedintele CJ Botoşani îl face pe subalternul său infractor
Ţurcanu se ia în clanţă cu băncile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog