Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20909
De la 07 Ianuarie 2003
122880976

Când otrava devine antidotul adevărului

  • Ioan Rotundu
  • 10 January 2017, 23:00
Ieri, am publicat articolul intitulat „Afacerile bănoase ale marii familii PSD Botoşani” prin care am arătat cum la Primăria Gorbăneşti, primarul social-democrat Gică Iliescu a sifonat sume importante de bani publici către firma botoşăneană ABC Con Internaţional SRL patronată de un anume Costel Bălăucă, un apropiat al PSD-ului şi care îşi derulează afacerile de firmă pe seama banilor publici.
Ştiu că atunci când public astfel de articole care dezvăluie cum lucrează corupţia botoşăneană m-am ales cu ameninţări şi fel de fel de comentarii denigratoare. Sunt jurnalist de 24 de ani şi am suficientă experienţă profesională atât în domeniul presei cât şi în cel economic şi juridic şi ştiu să discern informaţia măsluită de cea reală.
Jurnalul nu este o publicaţie de ştiri iar pe site-ul publicaţiei există o avertizare în acest sen, un anunţ lămuritor. Suntem o publicaţie de atitudine civică, de luptă împotriva corupţiei, de comentarii şi exprimare a opiniilor personale.
Mulţi cititori îmi cer să fac dovada că cele scrise au cel puţin confirmarea a două surse, că aşa au auzit ei de la cineva. Fals! A-ţi exprima propria opinie, a comenta un eveniment nu necesită aprobarea sau confirmarea nimănui pentru că este un act de atitudine civică realizat în virtutea drepturilor constituţionale. . Desigur, un astfel de act poate fi de bună credinţă sau unul de intoxicare publică pentru a apăra un interes necinstit particular sau de grup.
Am spus-o şi o repet, cititorii Jurnalului sunt, de facto, cu pregătire de la liceu în sus şi citesc Jurnalul tocmai pentru a luat act şi de alte opinii, convingeri etc. exprimate de profesioniştii din domeniu. Cei care caută ştiri despre accidente, furturi, bătăi, violenţe în familie sau comunicate seci ale partidelor prin care ascund anumite realităţi le recomand să acceseze alte site-uri.
Aşadar, revenind la articolul de ieri, au fost cititori care, prin comentariile postate au apreciat lupta noastră cu corupţia dar şi unii care au încercat să acopere hoţiile din banii publici prin a posta comentarii menite să abată atenţia spre o altă direcţie.
Pe Facebook, Ioan Borca a postat următorul comentariu: ”Domnule baţi câmpii to-i P.S.D sunt răi iar cei din P.N.L.cei mai buni Aveţi vreun avantaj???” I-am răspuns scurt: „Dacă îţi place să fii furat, e problema ta şi nu a tuturor care muncesc cinstit. Iar când am dezvăluit afacerile murdare ale liberalului Şoptică ai tăcut complice, afaceri printre care si cu social-democratul primar Iliescu. Cine bate câmpii?”
Polemica a continuat cu alţi cititori dar vreau să atrag atenţia că prietenul meu Borca a încercat să insinueze că eu aş fi publicat articolul dintr-un interes anume. Îl informez respectuos că din anul 2000 nu mai am nici un interes politic faţă de niciun partid sau persoană politică ori oameni de afaceri.
Pur şi simplu mi-am propus să mă iau la trântă cu corupţii, penaliştii, indiferent de culoarea lor politică sau puterea financiară şi să le arat că sunt şi români care nu pot fi cumpăraţi. Au încercat să mă şantajeze prin feciorul care este primar la Dângeni, Le-am spus deschis că dacă nu mă interesează primarul de Dângeni şi ce politică face. El îşi vede de treburile lui, eu de obligaţiile mele profesionale de jurnalist pus din proprie iniţiativă în slujba comunităţii.
Niciun partid, om politic sau de afaceri nu poate să afirme despre mine că l-am şantajat, i-am cerut bani pentru a scrie sau a nu scrie ceva, aşa cum practică alţii. De aici şi spaima când aud de Rotundu. Ştiu că n-au cu ce mă şantaja şi nici compromite. Când îi prind „cu raţa-n gură” nu-i iert. Dovadă stau cele 5 volume ale mele publicate despre viaţa economico-socială şi politică botoşăneană postdecembristă şi care nu mai sunt de găsit prin librării dar mult apreciate de către cei care le-au citit.
Îl asigur pe prietenul Ioan Boca că nu bat câmpii prin ceea ce scriu, ci dezvălui grave acte de corupţie faţă de care ar trebui să ia atitudine toţi cei care suntem furaţi. Dar îl suspectez pe prietenul Boca a fi un postac PSD cu misiunea de a otrăvi spaţiul public pentru a apăra imaginea PSD-ului compromiţând imaginea jurnalistului.. Foloseşte otrava ca antidot asupra adevărului. Indirect, prietenul Boca a sugerat că furturile de la Gorbăneşti sunt de fapt „câmpii” ale mele, un fel de fantasmagorii..
Dacă voia cât de cât să fie cinstit cu propria sa conştiinţă citea şi alte materiale aflate pe site-ul Jurnalului în care dezvălui grave acte de corupţie ale celor doi parlamentari liberali, Verginel Gireadă şi Costel Şoptică şi putea constata singur că nu 90% din ce scriu este împotriva PSD-ului. Dar PSD-ul a fost şi este la putere iar corupţia este la ea acasă în acest partid. Eu nu vreau să fiu părtaşul lor prin tăcere.
Pe site-ul Jurnalului a fost postat comentariul „Dacă este aşa cum afirmaţi, îmi permit sa va adresez o întrebare inocentă: Şi totuşi ce s-a întâmplat cu reportajul ce urma sa fie difuzat pe Telem cu privire la viluţa senatoarei Doiniţa? Cine v-a şperiat? Sau există ăi persoane "protejate"?”
Comentariul nu este semnat dar sunt obligat de etica profesională să răspund. Eu nu sunt angajatul Tele’M, nu primesc bani de la ei, nu decid asupra politicii lor redacţionale şi nici ce se publică sau nu. Eu sunt doar partener.
Ei mi-au pus la dispoziţie spaţiu de emisie de o oră şi jumătate, vineri după amiază şi sâmbăta, cu reluările de rigoare, iar eu realizez emisiunile Lumea lu’ Rotundu şi Presa-n gura lu’ Rotundu cu echipa mea de filmare şi montaj, pe cheltuiala Jurnalului. Condiţia de bază, prin contractul de parteneriat, este ca ei să nu intervină asupra subiectelor mele de reportaj sau comentarii iar eu să nu-mi bag nasul în treburile lor.
Habar n-am de un reportaj despre vila senatoarei Doina Federovici dar de mai mult timp adun informaţii despre acest subiect pentru a publica un reportaj în Jurnalul. Încă nu .-a sosit sorocul!
Vă asigur încă odată, stimaţi prieteni de pe Facebook şi cititori ai Jurnalului, că nu sunt de vânzare şi n-am să vă trădez prin a trece de partea corupţilor şi infractorilor, deşi sunt zilnic ameninţat şi şicanat, inclusiv la nivel de instituţii judiciare. Nu m-am plâns public şi nici n-o voi face pentru că n-aveţi cum să mă ajutaţi decât dacă veţi citit consecvent ceea ce public, având astfel un suport moral.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dodon: Voi cere revocarea ambasadorului de la Bucuresti
\Gribincea spusese ca revocarea cetateniei moldovenesti a lui Basescu ar putea fi neconstitutionala
A aparut procedura de scutire de impozitul pe venitul din salarii pentru programatori
A fost eliminata conditia ca firma sa fi avut venituri din vanzarea de softuri de 10.000 USD
Record in Bulgaria: In 12 luni a primit mai multi turisti decat populatia tarii
Ghinea, despre ancheta parlamentara pe buget: "O mascarada, nu am de gand sa particip
Dragnea vrea sa afle cati bani nu au furat tehnocratii, ca sa stie ce a pierdut anul trecut"
Care-ati furat calul lui Ion? Povestea "gaurii" de 10 miliarde de lei din buget
Decizia CEDO in dosarul Osmanoglu si Kocabas vs. Elvetia:
Dreptul copiilor la educatie si interesul unei bune integrari primeaza asupra convingerilor religioase ale parintilor
Fostul ministru tehnocrat de Finante: Nu s-a atins tinta de absorbtie a fondurilor europene
Victor Ciorbea despre cei care ii critica decizia de a sesiza CCR:
Bieti oameni care nu stiu despre ce este vorba
Oglinda economica a situatiei din Turcia:
Lira locala e pe tobogan, tara are rating “junk” si se imprumuta tot mai scump. Guvernul sustine ca este vorba de sabotaj si manipulare
200 de milioane de lei pe proiectile pentru tunuri si tancuri si proiectile explozive pentru artilerie
Ce alte orase europene au mai decis inchiderea scolilor din cauza frigului si a ninsorilor
Dan Voiculescu ramane in inchisoare; decizia este definitiva
Horoscopul zilei de 11.01.2017
Bancul zilei: De-a programatorilor
Abuzurile şi ilegalităţile Mihaelei Huncă încep să devină publice
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog