Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20564
De la 07 Ianuarie 2003
122880631

Candela liberală s-a stins pâlpâind a neputinţă

  • 16 June 2008, 23:00
După o campanie electorală dramatică, în care susţinătorii şefului de depozit Neculai Rebenciuc nu au ezitat să folosească cele mai josnice atacuri la adresa contracandidatului politic Constantin Pitorac, candela liberală s-a stins la Flămânzi pentru a face loc puternicei lanterne inscripţionată PD-L.
Asemenea Municipiului şi Consiliului Judeţean Botoşani, oraşul de pe Tulburea a îmbrăcat încă din noaptea de duminică spre luni ţinuta democrat-liberală, creând, pentru prima dată în istoria sa, o unitate consensuală care are toate şansele să se materializeze într-o colaborare eficientă la nivelul proiectelor care vor fi dezvoltate şi a bugetului care va fi alocat.
„I-am învins! Pitorac primar!!!”, strigau duminică seară, în jurul orelor 22:30, flămânzenii, fluturând entuziasmaţi, pe stradă sau pe geam, eşarfele de culoare portocalie. Extrem de dificilă, pentru că a avut de înfruntat un adversar periculos, care nu s-a dat în lături nici de la atacurile personale şi nici de la loviturile sub centură, izbânda lui Constantin Pitorac consfinţeşte victoria pragmatismului şi a bunului simţ asupra imposturii şlefuite, îmbrăcată în culori aurii. Cu aproape 2.300 de susţinători de partea sa, din cei 4.500 care au ieşit la vot, Constantin Pitorac a devenit primul primar democrat-liberal din istoria localităţii Flămânzi. Victoria nu este doar a omului politic Pitorac, care se zbate să ocupe acest post de aproape 20 de ani, implicându-se în problemele reale ale localităţii, chiar şi din simpla postură de consilier, aşa cum nimeni nu a mai făcut-o. Este a unui colectiv electoral ales cu grijă, care a riscat enorm susţinând o campanie electorală elegantă, fără a răspunde manifestelor jignitoare, zvonurilor răutăcioase, mizeriilor împrăştiate de liberali.
Faptul că fostul primar social-democrat Dumitru Micuţaru nici măcar n-a intrat în turul doi şi că liberalul Neculai Rebenciuc şi-a suflat în propria candelă, demonstrează că electoratul s-a săturat să fie minţit, nu se mai lasă manipulat cu pomeni, ciocolată, excursii şi obiecte de bâlci împărţite pe post de zorzoane colorate. „Voi fi primarul de care are cu adevărat nevoie oraşul Flămânzi, primarul care se va conecta permanent la problemele locuitorilor şi care va face din Unitatea Administrativ Teritorială Flămânzi cu adevărat o primărie a cetăţenilor. Voi contribui substanţial la schimbarea la faţă a oraşului şi voi demonstra că şi la Flămânzi se pot face lucruri frumoase şi mai ales utile, care să dăinuie peste ani”, a rostit Pitorac în primul său discurs după aflarea rezultatelor că a fost ales primarul oraşului Flămânzi. Superbul imn al PD-L-ului, „Iarba verde de acasă”, scris şi interpretat de cunoscutul cantautor Mircea Rusu, s-a auzit la petrecerea de la sediul partidului până spre miezul nopţii, când toţi cei prezenţi s-au îndreptat spre propriile locuinţe. Luni dimineaţă locuitorii oraşului Flămânzi s-au trezit ocrotiţi de culorile portocalii ale primarului Constantin Pitorac. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscoop
S-a declanşat asaltul asupra posturilor disponibile din învăţământ
Bucecea va avea campus şcolar
Transport ilegal de ţigări în valoare semnificativă
Comerţ ilegal cu fierăstraie
Crescătorii de animale sunt indiferenţi la subvenţii
Apolodor din Damasc – o punte între cultura română şi cea italiană
Director într-o companie de software şi preşedinte al unei asociaţii româneşti
Program Tele'M Botoşani marţi, 17 iunie
Motanul cel isteţ
Spaţiu ultracenntral şi chirie mică
Cine şi ce a câştigat în urma alegerilor
Ioan Rotundu
Piaţa de gross pe finiş
În Consiliul Judeţean nu s-a dormit
Pesediştii sunt mulţumiţi de rezultatul alegerilor
Ansamblul Balada îşi pune speranţa în noul Consiliul Local
Un nou scandal politic - Ţâbuleac contestat
Paşii necesari pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale
Încă sunt în stare de şoc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog