Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26120
De la 07 Ianuarie 2003
122911769

Candidaţii PSD şi lecţiile de demagogie politică

  • Ioan Rotundu
  • 14 November 2016, 23:00
Candidaţii PSD Botoşani la parlamentare au deschis campania electorală cu o serie de lecţii despre demagogia politică, arma cu care PSD-ul a câştigat alegerile în întreaga perioadă postdecembristă chiar dacă nu de fiecare dată au format şi guvernul.
Demagogia lor este una de factură primitivă, adică lipsită de inteligenţă şi forţă pedagogică dar care prinde repede la privitorii Antenei 3 şi a postului tv patronat de impostorul Sebastian Ghiţă, cel care a pus la punct în judeţul Prahova cel mai eficient sistem de corupţie la nivel de ţară.
Până mai ieri şofer la Protecţia Copilului Botoşani, Marius Budăi (foto) ne-a dat o lecţie de economie deşi omul habar nu are cum întocmeşte bugetul anual contabilul Casei Judeţene de Pensii Botoşani, unde a fost pus director de către PSD pentru că s-a dovedit a fi un harnic lipitor de afişe.
Spunea Budăi că creşterea economică trebuie să se simtă în buzunarul românului, motiv pentru care PSD-ul a votat majorarea salariilor la cei din învăţământ, sănătate şi punctul de pensie. Omul aiurează rău de tot. Creşterea economică este legată de PIB iar banii pentru majorarea salariilor vin de la bugetul ţării, buget care se construieşte după nişte reguli extrem de stricte şi controlare îndeaproape de Comisia Europeană.
N-are rost să suprasolicit răbdarea cititorilor dând explicaţii lui Budăi despre cum se echilibrează bugetul, cât aport poate aduce acestuia creşterea economică, cum se face repartizarea veniturilor (activ) şi echilibrarea cheltuielilor )pasiv) prin deficitul bugetar care nu poate depăşi 3% dar îl întreb pe acest Budăi de ce timp de trei ani Guvernul Ponta n-a băgat creşterea economică în buzunarul românilor, că tare s-a mai fălit cu ea? Nu cumva creşterea economică a dispărut în buzunarul larg al corupţiei pe care parlamentarii PSD o apără cu atâta cerbicie? Întreb, nu dau cu băţul!
Senatorul Doina Federovici şi deputatul Tamara Ciofu s-au îmbăţoşat că ele vor plăti salariile majorate celor din învăţământ imediat ce PSD-ul preia guvernarea. Sună bine pentru fraierii din învăţământ dar aceste două profesoare de demagogie n-au spus că dacă la Curtea Constituţională legea majorărilor va fi declarată neconstituţională nu mai poate fi aplicată. Însă tradiţia PSD-ului este cu totul alta. În 2008 şi 2012 a promis aceleaşi majorări salariale iar când au ajuns la guvernare s-au şters la fund cu legile tot de ei votate. O vor face şi de această dată, păstrând tradiţia.
Şi Mihaela Huncă, aspirantă la un fotoliu de deputat care să-i aducă imunitatea parlamentară ca pavăză la dosarele aflate în lucru la procurori s-a asociat corului celor două şi a acuzat PNL-ul că promovează din nou austeritatea financiară şi nu voieşte a majora salariile aprobate de PSD.
Madama n-are nimic în comun cu finanţele ţării cum n-are nimic în comun nici cu morala. Însă, cadru didactic fiind şi cu vechime în PSD, a învăţat repede avantajele pe care ţi le conferă demagogia, mai ales când te adresezi unui segment de electorat care nu gândeşte şi mai nou nici nu munceşte.
Dacă tot mironosiţele social-democrate fac spume la gură rostind promisiuni pe care nu le vor onora vreodată, eu am pentru ele o întrebare concretă: de ce n-au cerut în Parlament amendarea legii privind decontarea cheltuielilor de spitalizare că, iată, s-a ajuns în situaţia că deşi eşti asigurat, dacă-ţi rupi piciorul căzând pe gheaţă, plăteşti cheltuielile de spitalizare, dacă-ţi tai degetul la bucătărie plăteşti, dacă te împiedici pe scara blocului şi-ţi fracturezi mâna iarăşi plăteşti, ceea ce este o aberaţie legislativă dar faţă de care nici un partid n-a luat atitudine?
Pe mâine am şi pentru liberali câteva vorbe să le mai spun, că şi ei bat câmpii şi semnează protocoale prin care-l pun pe Cioloş în situaţii compromiţătoare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Şi regii îşi laudă odraslele
Horoscopul zilei de 15.11.2016
Personalul didactic devine autoritate publica
Proiectul a fost adoptat tacit de deputati
Vladimir Putin are origini româneşti.
Asta a declarat un jurnalist de la Moscova
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
ALDE a semnat la randul sau un protocol cu Coalitia pentru Familie
pentru organizarea referendumului de revizuire a Constitutiei, tot in luna aprilie
Conducerea PNL a votat un protocol cu Coalitia pentru Familie
Referendumul de revizuire a Constitutiei ar putea avea loc in aprilie 2017
DNA cere o pedeapsa mai mare pentru fostul europarlamentar Adrian Severin
Relu Fenechiu, condamnat la 3 ani si 10 luni de inchisoare intr-un nou dosar
Criza politica in Moldova:
Maia Sandu nu isi recunoaste infrangerea si anunta contestarea rezultatelor la Curtea Constitutionala
Igor Dodon: Semnarea Acordului de Asociere cu UE a fost o mare greseala.
Klaus Iohannis recunoaste rezultatul votului din Republica Moldova:
Somnul PNL în Parlament a dus la naşterea unui nou monstru de către PSD
Ioan Rotundu
DNA Ploiesti face perchezitii la Autoritatea Electorala Permanenta din Bucuresti.
Sotul sefei AEP a incercat sa fuga cu documentele unei firme - surse
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog