Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
386
De la 07 Ianuarie 2003
123144381
pnl
Cătălin Predoiu către procurori:

Confiscaţi tot! Dacă infractorii rămân cu banii, treaba e făcută pe jumătate

  • 8 March 2012, 23:00
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, le-a spus joi procurorilor, la bilantul Ministerului Public, sa "confiste tot", el dand exemplu un caz din Italia, unde carabinierii au confiscat unui lider de clan mafiot bunuri de peste un miliard de euro, exemplul starnind rumoare in randul magistratilor. "Luati-le tot", le-a spus Predoiu magistratilor prezenti in sala conferintei privind bilantul activitatii parchetelor pe 2011, potrivit Mediafax.
"O vor lua de la capat, cu aceleasi mijloace, daca va opriti, pentru ca de multe ori infractorii isi dirijeaza afacerile din puscarie. Nu reusim inca sa rezolvam aceasta problema. Luati-le tot, pentru ca si ei incearca sa ne ia tot. De aceea trebuie sa combatem evaziunea fiscala si ma bucur ca este una dintre prioritatile afirmate de Ministerul Public", a afirmat Catalin Predoiu.
Ministrul a sustinut ca in urma cu doi, trei ani, institutiile statului au formulat ca prioritate generala combaterea evaziunii fiscale, iar rezultatele muncii se vad, dar mai sunt multe de facut.
Ministrul s-a referit apoi la recuperarea produselor infractiunilor, care este un obiectiv al institutiilor statului. In acest context, ministrul a spus ca atunci cand si-a pregatit discursul pentru evenimentul de joi a a dat peste o stire din 5 mai 2011, conform careia carabinierii confiscasera in Italia bunuri apartinand unui lider de clan in valoare de un miliard de euro:
"Sigur ca exista diferente in ceea ce priveste mijloacele - dotarea logistica aflata la dispozitie, experienta si asa mai departe -, dar acolo trebuie sa ajungem. In curand vom avea si legea confiscarii extinse (a averii-n.r.), o activitate mai buna privind cooperarea intre Oficiul de recuperare a creantelor, Ministerul Justitiei si Ministerul Public. Deci, treptat, vom imbunatati aceste dotari logistice", a aratat ministrul Predoiu.
Demnitarul a mai precizat ca autoritatile romane sunt interesate de protectia fondurilor comunitare, pentru ca Romania incearca sa atraga astfel de fonduri, dar ca eficienta acestei activitati depinde in buna masura si de modul in care este starpit fenomenul de deturnare a acestor bani si de insusire ilegala a lor.
Agenşia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricarura zilei
Bancul zilei: Cum e nevasta
Drumul spre Europa, finalizat cu dosar penal
Între machiavelic şi umil
O adolescentă din Iran a încălcat legea care le interzice femeilor să cânte în public
Maria Bulat- Saharneanu: Cine face timpul pentru Unire?
Hidroelectrica nu renunţă la situaţia de forţă majoră
Botoşani: Durere, lacrimi şi flori la înmormântarea lui Silviu
Prefectul avertizează: „Cine nu face treabă, pleacă!”
Secretari de primării cu studii pe marginea şanţului
OTV-iştii botoşăneni merg pe mâna Monicăi Tatoiu
Conflictul dintre Spitalul judeţean şi CAS Botoşani ia amploare
Spitalul judeţean: O cheltuială ce pare fără utilitate pentru pacienţi
Conflict între Ministerul Educaţiei şi confesiunile religioase
Ministerul Sănătăţii asigură medicamente oncologice ieftine
Le-a furat Dumnezeu minţile!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog