Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15129
De la 07 Ianuarie 2003
122900778

Cazul deputatului Eugen Bejinariu: DNA asteapta ca Parlamentul sa voteze cererea de urmarire penala

  • Dragnea: Cand incepe sesiunea in februarie, intra pe ordinea de zi
  • 9 January 2017, 23:00
Deputatul PSD Eugen Bejinariu a scapat de inceperea urmaririi penale pe 5 decembrie, cand plenul Camerei Deputatilor de la acea vreme nu a reusit sa se intruneasca pentru a da un vot pe cererea DNA, insa presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea a precizat ca solicitarea va intra pe ordinea de zi la inceputul sesiunii noului legislativ, adica in februarie. Intr-un raspuns pentru HotNews.ro, DNA a precizat ca nu este nevoie de o noua cerere si ca asteapta "ca institutia sesizata sa formuleze un raspuns la cererea respectiva."
"Avand in vedere ca pe rolul Parlamentului Romaniei - Camera Deputatilor exista o cerere nesolutionata, transmisa de procurorul sef al DNA la data 21 noiembrie 2016, DNA asteapta ca institutia sesizata sa formuleze un raspuns la cererea respectiva" a raspuns DNA pentru HotNews.ro, chestionata daca este nevoie de o noua cerere din partea procurorului-sef pentru deputatul Eugen Bejinariu, avand in vedere faptul ca s-a schimbat componenta Camerei Deputatilor, iar Bejinariu a obtinut un nou mandat de deputat PSD.
Dragnea a declarat saptamana trecuta ca solicitarea in cazul Bejinariu va intra pe ordinea de zi la inceputul sesiunii, adica in februarie. Intrebat daca este nevoie de o noua solicitare a Parchetului in privinta deputatului PSD Eugen Bejinariu, Dragnea a precizat: "Nu, din cate stiu eu, nefiind cvorum (in 5 decembrie - n.r.), cand incepe sesiunea in februarie, intra pe ordinea de zi", citeaza Agerpres.
Dragnea a adaugat ca deputatii PSD vor vota conform constiintei, aratand ca nu crede ca se pune problema respingerii solicitarii Parchetului.
"Sa ajungem acolo. Votam pentru... cum dicteaza constiinta. Nu cred ca se va pune problema sa se respinga solicitarea de la Parchet, dar discutam atunci", a afirmat Dragnea.
Pe de alta parte, Camera Deputatilor a fost convocata in sesiune extraordinara pana pe 31 ianuarie, adica pana la inceperea sesiunii ordinare.
PSD ii ceruse demisia lui Bejinariu inainte de votul din plen. "Am avut o discutie cu domnia sa, pana in acest moment nu este convins ca este un gest bun pentru domnia sa sa isi depuna demisia. Eu cred ca este o datorie fata de partid sa faca acest lucru si o sa ii cerem in continuare sa demisioneze", afirma Neacsu la finalul lunii noiembrie anul trecut.
El a precizat ca, in cazul in care Bejinariu nu renunta la functia de deputat, acestuia ar putea sa i se retraga sprijinul politic sau ar putea sa fie exclus din partid, lucru ce va fi decis in forul de conducere al PSD.
Secretarul general al PSD a mentionat ca Bejinariu este candidat al partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie, iar daca va castiga un nou mandat - ceea ce s-a intamplat - i se va cere demisia din nou.
"De ce sa demisionez cand acuzatiile de abuz in serviciu nu mi se par relevante, tinand cont ca toate acele documente pe care le-am semnat alaturi de alti ministri aveau toate avizele de la Ministerul Justitiei, Consiliul Legislativ. Nimeni nu a spus niciodata ca nu este asa", a sustinut Bejinariu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Negocierea creaţiei Evei
Horoscopul zilei de 10.01.2017
Procurorul general Augustin Lazar, despre intalnirea cu ministrul Justitiei:
Vizeaza problematica resurselor Ministerului Public si bugetul pe 2017
Daca am fi avut o gaura de 10 miliarde de lei, cum spune dl. Dragnea, deficitul era de 4.1% din PIB, nu de 2.59%
Kovesi, despre acuzatiile aduse de Sebastian Ghita:
Nu comentez declaratiile unui inculpat fugar care are mai multe dosare, o parte la DNA
Dacian Ciolos raspunde acuzatiilor lui Liviu Dragnea: O scamatorie.
Aceasta "gaura de zece miliarde in buget" NU exista. E constient ca nu stie pe unde sa scoata camasa ca sa acopere financiar promisiunile facute in campania electorala
Publicatiile transilvane sustinute de UDMR ar intampina probleme la presiunea guvernului Viktor Orban
Camera Deputatilor intra in sesiune extraordinara pana pe 31 ianuarie
Nicusor Dan: Un pretext pentru ca Guvernul sa poata da ordonante de urgenta
Procurorii Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi se pronunta impotriva unei legi a gratierii si amnistiei
Ministrul energiei: Estimam ca vom ajunge la un consum istoric de gaze
Bulgaria ne-a solicitat ajutor de urgenta pe furnizarea de energie electrica, dar nu-i putem ajuta
Presedintia, despre fostii directori de scoli numiti prin derogare,
desi nu au promovat concursul sau nu au participat: Vom solicita o clarificarea motivelor pentru care era era singura solutie disponibila
Modificari legislative: perioada de valabilitate a autorizatiei de construire se extinde,
iar emiterea tacita a avizelor este inlocuita de amenzi
Claudiu Teodorescu, fost consilier al lui Victor Ponta, ar urma sa revina pe o functie de conducere in Ministerul Justitiei
Afacerile bănoase ale marii familii PSD Botoşani
* primarul de Gorbăneşti şi deputata Tamara Ciofu au pus umărul la prosperitatea firmei ABC Con Internaţional Botoşani, măsluind anumite documente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog