Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9478
De la 07 Ianuarie 2003
122869545

Cazurile copiilor îmbolnăviţi de vaccinul BCG sunt luate la analiză

  • 27 November 2012, 23:00
Începe evaluarea situaţiei create în urma vaccinării nou născuţilor cu produsul importat din Danemarca. Vaccinul BCG se pare că a creat necazuri şi unor botoşăneni ai căror copii au făcut reacţii după vaccin şi au nevoie de lungi perioade de tratamente agresive pentru organism.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun însă că astfel de cazuri nu au ajuns în atenţia lor. Cu toate acestea, mama unui copil vaccinat în urmă cu şase luni spune că micuţul a prezentat reacţie postvaccinare la o lună de la administrarea BCG, când părinţii au observat un ganglion cât oul de prepeliţă sub braţul stâng al băieţelului.
Ganglionul s-a infectat şi copilul a fost trimis la Iaşi, unde a fost tratat. Medicii i-au prescris tuberculostatice, tratament pe care îl ia de luni de zile. „Dacă a plecat de la noi cu suspiciune de reacţie postvaccinare, l-au raportat cadrele medicale de la spitalul ieşean, din acest motiv nu avem noi în evidenţă cazul”, a declarat Lidia Onofrei, purtător de cuvânt al DSP Botoşani.
Potrivit unor surse, nu ar fi singurul caz de reacţie postvaccinare. Acum mama băieţelului vrea ca autorităţile să îi ia în evidenţă dosarul, care să ajungă în atenţia comisiei de experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Centrul European de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile (ECDC). Experţii au ajuns ieri la Bucureşti şi vor analiza cazurile din toată ţara de copii care au avut de suferit din cauza vaccinului importat din Danemarca.
“Autorităţile pe unde am fost mi-au spus să fiu optimistă. Am fost, dar acum nu mai pot. Copilul meu ia de 5 luni tratament cu tuberculostatice şi reacţia a recidivat, supurează din nou. Nici medicii nu ştiu exact să-mi spună dacă va mai fi nevoie de o intervenţie chirurgicală sau nu şi care sunt efectele pe termen mai lung. Eu vreau doar un lucru, copilul meu să beneficieze de toate drepturile, dacă va fi cazul şi de tratament în străinătate, şi din acest motiv vreau ca şi cazul lui să ajungă în atenţia comisiei de experţi internaţionali”, a mai declarat mama copilului care a avut de suferit după vaccinarea împotriva tuberculozei.
Ministerul Sănătăţii anunţat ieri că reprezentanţii organizaţiilor internaţionale au ajuns la Bucureşti pentru a analiza zecile de cazuri de copii care au avut de suferit după dministrarea vaccinului BCG. Sunt experţi în domenii ca siguranţa vaccinului şi tratamente TBC, dar şi în domeniul comunicării.
Comisia de experţi se va întâlni în această perioadă cu factori implicaţi în gestionarea imunizărilor din calendarul naţional al Ministerului Sănătăţii, cu medici şi specialişti cu responsabilităţi în această zonă, după care va prezenta raportul său privind cazurile evaluate. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Pur ardelenească
Gastronomie: Jambon afumat fiert
Trei sferturi din români cred că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită
39% din români nu ştiu cu cine vor vota pe 9 decembrie
Victor Ponta consideră lupta cu Băsescu este un capitol încheiat
Guvernul Ponta face voia mogulului Dan Voiculescu
s-a doptat o ordonanta de urgenta ce modifica profund Legea Audiovizualului în interesul Trustului Intact
\Mesaje anti USL in cutii de pizza sau anti-ARD/te ard la buzunare
Petru Bogatu: Şi dacă ruşii nu vor fi integraţi niciodată?
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
Grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări, destructurate
Ziua de 1 Decembrie ne aduce vin şi fasole cu cârnaţi
Parcuri industriale în planurile Consiliului Judeţean
Spitalul de la Darabani revine mai modern
Botoşani: CJ şi-a tras groapa de gunoi de la Stăuceni
Botoşani: Peste 600 de pensionari executaţi silit
Botoşani: Spitalul Judeţean amână angajările pentru 2013
Medic de familie bun de plată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog