Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Anchete
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6555
De la 07 Ianuarie 2003
122892204

Ce ne aduce viitorul. 2010: un an mai rău sau mai bun?

  • 28 December 2009, 23:00
In cateva zile incheiem inca un an. Ne dam seama inca o data ca timpul trece extrem de repede. Incepem sa ne gandim la ce am facut in 2009, cand a trecut asa repede anul, de abia am observat, ne bucuram de realizari sau ne bucuram ca putem sa incheiem inca o etapa.
Devenim melancolici sau euforici, sarbatorim viitorul sau jelim trecutul, contemplam la nemurirea sufletului sau ne decidem sa omoram toate gandurile cu doze impresionante de alcool.
Fiecare dintre noi isi incheie un nou capitol in felul lui. Dar mai toti ne luam cateva clipe din viata pentru a analiza ce a trecut si sa evaluam ce urmeaza. Ne facem promisiuni, pe care de cele mai multe ori le incalcam dupa sapte zile, vrem sa ne schimbam, vrem sa devenim mai buni, performanti, bogati si frumosi in viitor.
Indiferent de ce facem, ce gandim si cum petrecem sfarsitul de an, putem sa spunem ca in aceasta perioada a anului facem ceva, ce ar trebui sa facem pe toata durata anului: GANDIM. Indiferent daca ne intereseaza familia, cariera, bunastarea sau sanatatea, ne analizam in aceasta perioada intr-un mod sincer. Uitam de tot ce ne preseaza si ne gandim la lucrurile ce conteaza cu adevarat pentru noi. Ne dam seama de lucrurile bune din viata, ne dam seama de greseli. Daca ramanem singuri chiar si pentru cateva secunde, fata in fata cu noi insine, ne fixam obiectivele.
2009 a fost un an interesant.
Am avut o criza, care e departe de a se termina. Pe o parte am pierdut, dar fiecare pierdere are parti bune. Am primit inca o oportunitate de a observa ca economia este doar una dintre nenumaratele componente din vietile noastre. Fara bani si cu mai putine perspective tindem sa devenim mai uniti. Tindem sa iubim mai mult, tindem sa pretuim mai mult lucrurile cu adevarat importante.
Am avut un an ce ne-a aratat ca societatea noastra e o telenovela proasta. Chiar daca mai apar personaje noi, tot actorii iesiti din scoala “tovarasilor” domina. Putem sa pierdem cate un episod sau chiar cativa ani din acest scenariu prost facut, cand repornim televizoarele intelegem tot. Asistam la batalia eterna a lipsei ideologiilor, la batalia eterna a mediocritatii si uitandu-ne la aceste scenete, parca nici nu ne mai surprinde ca scena publica nu s-a schimbat de la Caragiale incoace.
Va fi 2010 un an mai bun?
Vom avea o viata mai buna? Vom avea idei mai multe? Vom avea bani mai multi si masini mai tari? Vom intelege sa schimbam sistemul si vom avea oameni responsabili care ne conduc? Vom avea o Rosie Montana exploatata cu multa atentie fata de natura si cianura 100% naturala, cu vitamine, lapte si calciu, numai buna de consumat la micul dejun? Vom reusi sa pretuim mai mult viata si mai putin valorile impuse de cei care asculta numai de ratiunea profitului?
Asta o sa ne spuneţi voi.
Noi, Think Outside the Box suntem multumiti. Incheiem un an nou si o activitate de o luna, in care incercam sa va invitam in exercitiul nostru de gandire critica. Ne-ati aratat ca vreti sa daramati zidurile cutiei noastre prost concepute si prost construite. Unii dintre noi au reusit deja sa darame ziduri si poate tocmai din acest motiv putem sa ne intalnim zilnic la aceastra adresa. Pentru noi, anul 2010 este deja un an mai bun.
(Agenţia de presă HotNews)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Profitorii evenimentelor din decembrie 1989 de la Botoşani
Unu şi unu...
Vladimir Putin a inaugurat primul tronson al oleoductului Siberia-Pacific
După douăzeci de ani
Aproximativ 80.000 de posturi vor fi restructurate din sistemul public
în 2010
China are şanse mari să depăşească anul acesta Germania
şi să devină primul exportator mol ndia
Cel mai mare pericol pentru PNL e o înţelegere tactică PDL - PSD
pentru introducerea votului uninominal majoritar
Ministerul Finanţelor a atras 785,50 milioane de lei prin certificate de trezorerie
la şase luni, peste valoarea programată
A înnobilat reuşitul Festival al Datinilor şi Obiceiurilor Populare
de la Flămânzi
7 aprilie, „Oci Ciornîi(e)” şi Balcanii de Vest
Oleg Voronin, un („biet”) copil de milioane (de dolari)
Rusia a avertizat UE cu privire la o posibila întrerupere a livrărilor de petrol
din cauza neînţelegerilor cu Ucraina
Preţul energiei electrice creste cu până la 4%, iar cel la gaze rămâne neschimbat
Cererea de extrădare a lui Nicolae Popa îndeplineşte condiţiile
prevăzute de legislaţia indoneziană
Florica gafează din nou
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog