Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4998
De la 07 Ianuarie 2003
123148993
pnl

Ce se întâmplă când aplicarea legii rămâne la cheremul funcţionarului public

  • 25 November 2007, 23:00
Domnului Director al Jurnalului de Botosani si Dorohoi
Domnule Director,
Subsemnatul Caruntu Dumitru, cu domiciliul in loc. Tataraseni, com. Havirna, jud. Botosani,profesor, supun atentiei domniei-voastre urmatoarea situatie.
Nivelul de trai dintr-o tara este dat si de siguranta vietii de zi cu zi. In ultimii cinci ani, mama mea, batrana si bolnava, a fost agresata de cateva ori, verbal, de numitele Sandu Emilia si Paval Ancuta, ambele din Tataraseni. Tot in aceeasi perioada imi sunt distruse diverse bunuri. In cele doua situatii se aplica amenzi celor in cauza. Si acum urmeaza problema: respectivele amenzi nu se platesc niciodata. Cei din Primaria Havirna, ce raspund de incasarea amenzilor, pun semnul de egalitate intre un contravenient si unul care respecta legea. l-ai terfelit imaginea publica profesorului Dumitru Caruntu esti amendat, iar amenda n-o platesti niciodata si procesul se reia. Desi drumurile pe aici arata mai rau ca in Africa (Havirna-comuna europeana ?!), cei de la primarie nu incaseaza banii de amenzi. Mai mult, Botezatu Neculai, din Tataraseni, amendat si el pentru distrugere de bunuri, continua agresiunea verbala, impreuna cu concubina sa, la adresa mea si a mamei mele. Unde sa merg ? Politia il va amenda din nou, iar amenda n-o plateste. Inteleg ca aici este o mentalitate de colhoz, dar nici sa fii agresat zilnic, iar cei in cauza sa nu pateasca nimic nu este corect.
A doua parte a problemei este legata furturi. Pe aici se fura (in Romania profunda se fura). De pe camp, din curtile oamenilor. Reclam doua furturi la Politia Havirna, unul acum aproximativ sase luni, celalalt acum aproximativ trei luni. Ambele raman fara autori descoperiti. Desi am dat la Politie toate datele necesare, declaratii si toate celelalte, acestia nu reusec sa descopere infractorii (!?). Furturile sunt din curte, iar intr-o comunitate restransa se stie cam cine fura. Chiar se doreste descoperirea autorilor ? Pana la urma, tot eu, parte vatamata, umblu pe drumuri, trimit epistole, dau telefoane. Mai mult, seful de post imi spune: "Pentru cinci scanduri faci un adevarat taraboi. Daca vrei ti le cumpar eu." Nu vreau sa-mi cumpere politistul scandurile, dar cred ca descoperind autorii, ce probabil nu sunt la prima abatere, face un bine comunitatii, fiind mai siguri pe bunurile lor oamenii de pe aici. Chiar poti fura in Havirna fara sa fii prins ? Se pare ca da.
Si cum frumos scrie in Constitutia Romaniei, statul garanteaza proprietate (nu si in Havirna), iar demnitatea unei persoane este aparata (nu si la Havirna). Pana la urma, cel ce iese din turma si cere aplicarea legii trebuie ponegrit, nu hotii si contravenientii care incalca legea. Ar mai fi multe de povestit despre aplicarea legii pe aici, dar, in modul cel mai sincer, imi este frica. Nu cred ca cei din Politie apara oamenii de infractori, atata timp cat, furat si batjocorit fiind, autorii ori n-au patit nimic, ori nu au fost descoperiti.
Cu respec si consideratie,

PS. Sper si cred ca presa poate fi acel aparator si promotor al dreptatii si egalitatii in fata legii, iar aceasta epistola n-a fost trimisa zadarnic.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


La Flămânzi, liceenii îşi răscumpără absenţele cu bani
conducerea liceului spune că preţul a fost negociat cu părinţii
Cum au devenit romanii romi
Impunerea apelativului "romi" pentru ţigani a creat o confuzie păguboasă pentru imaginea României
Filiala Cartel ALFA Botoşani şi-a ales conducerea
comunicat de presă
Femei fidele
Creier cu sos de roşii
Horoscop
“Drumuri fără frontiere pentru o Europă Unită“
Cine şi de ce a pus leul la slăbit?
Ioan Rotundu
Transportatorii botoşăneni vor fi controlaţi de OJPC
Aparate de sterilizare performante în spitalele botoşănene
Juristul Niţu vrea să repare abuzurile strecurate în legea sănătăţii
Botoşănenii au liber la cules căpşuni în Spania
Apartamente debranşate pentru că sunt nelocuite
"Aripi deschise" la a V-a ediţie
Haosul din sistemul asigurărilor de sănătate
Elevii Liceului Teoretic Nicolae Iorga îşi arată respectul pentru natură
Teatrul se laudă cu 8 premiere într-un an calendaristic
Ciclişti din numeroase ţări vor lua startul din Botoşani
O nouă măsură socială pentru persoanele vârstnice
Flutur taie cale dreaptă celor de la ANL Cişmea
Campania electorală a fost marcată de numeroase abateri
Primarul zice că vom avea patinoar… de Sf. Nicolae
Picanterii electorale petrecute sub semnul lehamitei
Scrisoare de mulţumire către Stolojan
Cârcotaşul
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog