Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8177
De la 07 Ianuarie 2003
122868244

Ce se stie despre Kim Yo Jong, noua "printesa" de la Phenian.

  • Sora lui Kim Jong Un a ajuns in Biroul Politic, care ia cele mai importante decizii in Coreea de Nord
  • 9 October 2017, 23:00
Sora de 28 de ani Kim Jong Un a fost promovata in cel mai inalt for decizional al izolatei tari, un semn ca liderul nord-coreean isi intareste pozitia aducandu-si cei mai importanti oameni in cercul puterii, spun experti si oficiali citati de Reuters.
Kim Yo Jong a fost numita membru supleant al Biroului Politic al Partidul Muncitorilor din Coreea, opacul si omnipotentul organ de partid in care sunt luate cele mai importante decizii.
Ea devine astfel abia a doua femeie din Coreea de Nord care ajunge in acest club exclusivist dupa Kim Kyong Hui, care a avut pozitii importante cand fratele ei, Kim Jong Il conducea tara.
“Pentru ca este femeie, Kim Jong Un probabil ca nu o vede ca pe o amenintare. Sangele apa nu se face, Kim Jong Un crede ca poate avea incredere in Kim Jong”, explica Moon Hong Sik, cercetator la Institute for National Security Strategy.
Spre deosebire de matusa ei, care a fost promovata in Biroul Politic in 2012, dupa ce a servit partidul timp de peste trei decenii, Kim Jong Un a urcat pe treptele puterii cu o viteza nemaivazuta pana acum.
Kim Kyong Hui nu a mai fost vazuta de cand sotul ei, Jang Song Thaek, considerat odata numarul 2 de la Phenian, a fost executat in 2013. Serviciul de spionaj sud-creean crede ca ea este acum intr-un loc izolat de langa Phenian unde se trateaza de o boala.
Kim Yo Jong a aparut pentru prima data in presa de stat in 2011, cand a fost vazuta in lacrimi langa Kim Jong Un la inmormantarea tatalui lor. De atunci, Kim a mai aparut de cateva ori impreuna cu fratele ei, razand la concerte, calarind un cal alb sau zambind cand primea flori la evenimente de stat.
Tineretea si personalitate ei volubila sunt in contrast puternic cu obisnuitii generali posomorati si cu cadrele de partid in varsta care il insotesc pe Kim Jong Un la evenimentele oficiale.
Desi in trecut aparea numai pe fundal, ea a fost mutat in fata si in centrul pozelor in ultima vreme, ajutandu-si fratele la manifestari importante.
In afara de varsta ei, putine se stiu despre Kim Yo Jong.
Ea fost identificata public pentru prima data in februarie 2011 cand o televiziune sud-coreeana a surprins-o impreuna cu celalalt frate al ei, Kim Jong Chol la un concert Eric Clapton din Singapore.
Cei trei, care se pare ca au studiat la o scoala din Elvetia, sunt copii lui Kim Jong Il cu a patra sa partenera, Ko Yong Hiu. Kim Jong Chol, cel mai mare dintre fii lui Kim Jong Il nu se implica in politica, ducand o viata retrasa in Phenian, unde canta la chitara intr-o formatie, potrivit fostului ambasador adjunct la Londra, care a dezertat in Coreea de Sud.
In 2014, Kim Yo Jong a fost numita director adjunct al departamentului de partid pentru propaganda, care se ocupa cu transmiterea mesajelor ideologice prin mass-media, arta si cultura. Anul trecut, fostul sef al spionajului sud-coreean afirma ca Kim Yo Jong face “abuz de putere”, pedepsind sefii departamentelor de propaganda pentru “greseli minore”.
O fotografie oficiala din ianuarie 2015 arata ca ea purta un inel pe al patrulea deget in tipul unei vizite la un centru pentru copii. Oficiali ai serviciilor secrete din Sud afirma ca ea s-ar putea sa se fi maritat cu un coleg de la Universitatea Kim Il Sung, dar nu exista nicio confirmare ca ea este, intr-adevar, casatorita sau cu cine.
Agentia de stiri HotNews \

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Substituire etnică în scop sexual
Horoscopul zilei de 10.10.2017
Dragnea, despre Dosarul Belina:
Cred ca sesizarea la Curtea Constitutionala o va face domnul Tariceanu
Jens Stoltenberg, la Adunarea Parlamentara a NATO: Romania este importanta in foarte multe privinte
Sondajul Avangarde care anunta prabusirea increderii in Guvernul Tudose nu a fost comandat de PSD
Kim Jong-un și-a numit sora mai mică într-o funcție cheie
Negocierile pentru Brexit, la punctul mort: Ambele parti sustin ca mingea e in terenul celeilalte
Dragnea, reactie la acuzatiile lui Gelu Diaconu: "Eu nu pot sa urmaresc toate prostiile de pe Facebook"
A inceput atacul lui Dragnea la premierul Tudose?
Ambasadorul american, atac la politicienii care imbratiseaza nationalismul economic si ataca multinationalele:
S-ar putea sa fie influenta nociva a Rusiei, s-ar putea ca la mijloc sa fie aripa marginala, xenofoba si rasista a extremei drepte
Nevinovăţia lui Conţac a apărut după încarcerarea acestuia (II)
Ioan Rotundu
CJCPCT Botoşani - Comunicat de presă
Primăria Botoşani - Comunicat de presă
Consiliul Judeţean Botoşani – Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog