Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22378
De la 07 Ianuarie 2003
122882445

Cea mai frumoasă imigrantă din Italia este româncă

  • 5 November 2009, 23:00
2009 a fost un an special pentru frumusetile mioritice care au participat la concursuri de Miss desfasurate in Italia. Pentru prima oara, doua fete de origine romana s-au clasificat pe podium la Miss Italia nel Mondo: Diana Curmei s-a situat pe primul loc, iar pe locul al doilea a urcat Simona Lungu. In luna septembrie 2009 a fost aleasa si Miss "Fete si tractoare" Italia, titlul fiind castigat tot de o romanca, Rossana Toader, de 17 ani. Din panoplia premiilor de frumusete nu putea sa lipseasca nici titlul de "Miss Immigrata 2009", cucerit de brasoveanca Andreea Gabriela Toma, intr-un concurs desfasurat la Reggio Emilia.
Stabilita de 8 ani in Italia, impreuna cu parintii, Andreea, care a implinit de curand 20 de ani, nu a uitat plaiurile natale si orasul unde si-a petrecut primii ani din viata: "M-am nascut la Brasov, un oras unic si splendid, unde am trait pana la varsta de 12 ani". Romanca nu a avut probleme cu adaptarea in Peninsula: de la 12 ani si-a continuat studiile la scoala din Sant'Ilario d'Enza, in provincia Reggio Emilia. Apoi, datorita frumusetii ei, un corp perfect si un splendid par lung, negru, nu a avut probleme sa-si gaseasca o slujba ca fotomodel pentru o agentie de moda.
In port popular
La concursul national "Miss Immigrata 2009" a ajuns din intamplare: "O prietena m-a convins sa particip. M-am inscris, mai mult din distractie. In aceeasi seara am trecut de prima selectie, apoi de toate etapele, ajungand in finala, unde am cucerit titlul". Finala s-a desfasurat intr-una din pietele principale ale orasului Reggio Emilia, titlul fiind disputat intre reprezentantele a 14 tari, printre care: Coasta de Fildes, Egipt, Ghana, Muntenegru, Nigeria, Romania, Senegal, Ucraina si Zambia. "Finala a fost, intr-adevar, superba, pentru ca probele nu au constat doar in a defila in fata juriului. Multe dintre fete au cantat sau au recitat, altele au dansat. Fiecare a prezentat propriul moment artistic. Concurenta a fost dura, pentru ca eram foarte diferite unele de altele, datorita tarilor de origine: ca frumusete, ca trasaturi, cultura sau mentalitate. A fost ceva deosebit in comparatie cu alte concursuri de frumusete. La un moment dat ne-am prezentat in fata publicului in costume traditionale. Pentru mine a fost un moment emotionant sa ma imbrac in portul traditional din patrie, desi ma simt pe jumatate italianca... Consider ca am cucerit juriul pentru ca am demonstrat ca sunt o prezenta simpla, normala."
Visul la Miss Italia
Desi traieste de mica in Peninsula, Andreea nu a obtinut inca cetatenia italiana, asa cum si-ar dori: "Ultimul lucru care imi lipseste pentru a fi italianca este cetatenia. Dar se stie ca este foarte greu sa o obtii, dureaza foarte mult timp". Experienta concursurilor de frumusete nu este noua pentru Andreea. Ea a participat si la alte competitii si selectii pe plan local, regional si national: Miss Grand Prix, Fotomodella dell'Anno. La concursul regional "Miss Vip" a ajuns in finala, iar la concursul revistei "Eva 3000" s-a clasificat a doua. "A castiga un concurs de frumusete nu inseamna ca peste noapte vei ajunge sa fii cunoscuta de toata lumea. Totul se construieste treptat, pas cu pas. Pe mine m-a ajutat mereu familia mea, parintii care ma sustin in tot ceea ce fac. Un concurs ca Miss Italia, spre exemplu, iti ofera numeroase oportunitati, mai ales in domeniul televiziunii, chiar daca nu ai urcat pe podium. Este una dintre putinele competitii care iti dau o asemenea vizibilitate. Dar eu nu pot participa, pentru ca nu sunt italianca". Totusi, ultimul titlu castigat, "Miss Immigrata 2009", nu a fost lipsit de noroc pentru romanca. Ea a semnat un contract de doi ani cu o agentie de moda.
Italiencele, invidioase
Andreea a avut ocazia sa lupte si cu stereotipurile legate de romancele care traiesc in Italia: "Majoritatea italiencelor sunt destul de invidioase pe mine. Dar am primit si complimente din partea unora. Cand spun ca sunt romanca, lumea devine curioasa si multi vor sa ma cunoasca mai bine, pentru ca ii intereseaza ceea ce este diferit de mediul lor. Deseori le povestesc despre Romania". Andreea isi imagineaza viitorul in lumea modei, dar fara sa renunte la ideea intemeierii unei familii: "Imi doresc sa lucrez in showbiz si sa intemeiez o familie, ceea ce este destul de greu in ziua de azi. Recunosc ca mi-ar placea ca in viitor sa fac o prezentare de moda pentru Catalin Botezatu!"
(Un material de Miruna Cajvaneanu, „Gazeta Romaneasca")
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sezonierii fin Flămânzi, încadraţi prin Legea 76, îşi încetează activitatea
Judeţul Botoşani are, oficial, un nou operator de apă
Guvernul a dat bani pentru podeţele din Botoşani şi bazele sportive
Pentru că nu mai are bani, primarul comunei Unţeni renunţă la pază
Ţâbuleac vrea tăiate sporurile fabuloase ale salariaţilor DGASPC
Încep lucrările la drumul de la Vorona
Conducători auto profesionişti cercetaţi penal
ei au prăsit fără drept locul unor accidente rutiere soldate cu victime
Program TELE'M Botoşani, vineri
Lider rus de la Chişinău instigă la epurare etnică în Basarabia
Academia de la Chişinău rămâne prizoniera istoriei
şi literaturii comuniste şi antiromâneşti
Vizita unor lideri ai românilor timoceni la Bucureşti
Crucifixul în şcoli a fost interzis de o decizie a Curţii de la Strasbourg
Dacia, un succes răsunător peste hotare
Salvată contracronometru de pompieri
Romania ar putea gazdui cel mai ambitios
si lucrativ Proiect al Tuturor Timpurilor
Horoscop
Don Juan de Suliţa
Indexarea salariilor în funcţie de studii
„Părinţii trebuie să îşi ia treimea în proprietate!”
Concediul fără plată, a fi sau a nu fi încă, pentru bugetari
„Cornul şi laptele” verificat din nou de Protecţia Consumatorilor
Activităţi şcolare suspendate din cauza gripei
„Dacă va câştiga Geoană, vom face ordine şi în problema
ridicării maşinilor din municipiu”
Umblă bezmeteci de cap între Finanţe şi Poliţie
PER a semnat Codul de conduită electorală, propus de PSD Botoşani
Comunicat de presă ISU
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog