Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Luni: 15 Iunie 2009

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6559 lei
1 USD = 3.9517 lei


Număr accesări
Astăzi:
3505
De la 07 Ianuarie 2003
63146744

Cel mai bălegat drum al judeţului

  • peste 2000 de căruţaşi circulă zilnic, haotic, pe cel mai important drum din judeţ
  • 14 June 2009, 23:00
Aşa cum uşor se poate constata – şi cum rezultă şi din materialele informative prezentate în ultimul timp – prezenţa atelajelor pe drumul european DE58 reprezintă deja un fenomen pentru poliţiştii din zona Flămânzi, deseori acestea încurcând circulaţia şi creând disconfort în trafic. Din constatările lucrătorilor de poliţie rezultă că la ora actuală există circa 2.200 de căruţe în oraşul Flămânzi şi în cele patru localităţi învecinate (Coşula, Copălău, Prăjeni şi Frumuşica). Acestea circulă aproape zilnic, se intersectează pe drumurile comunale, traversează când ţi-e lumea mai dragă principalele căi de acces, opresc unde au chef conducătorii lor şi respectă legi de circulaţie numai de ele ştiute. Ca să nu mai vorbim de faptul că, tot din acest punct de vedere, DE58 este probabil cel mai bălegat drum al judeţului.
Tocmai din această cauză, la nivelul conducerii Poliţiei Flămânzi, va fi iniţiat, în cadrul Programului Naţional de Prevenire a Evenimentelor Rutiere „Viaţa are prioritate”, un subprogram de monitorizare a căruţelor şi de conştientizare a proprietarilor acestora despre riscurile la care se expun circulând alandala pe drumurile publice.
„Vom invita parteneri din cadrul Consiliilor Locale, asociaţilor nonguvernamentale, societăţilor comerciale, şi în primul rând proprietari de atelaje, pe care vom încerca să-i determinăm să evite, pe cât posibil, drumul european. Totodată, vom încerca să găsim şi soliţii practice pentru dotarea căruţaşilor cu veste reflectorizante şi a atelajelor cu mijloace vizuale de reperare pe timp de noapte”, ne-a spus inspectorul Marcel Şchiopu, comandantul Poliţiei Flămânzi.
Subprogramul, care va începe în luna iulie şi se va desfăşura până la sfârşitul anului 2010, este motivat în primul rând de faptul că, în ultimele 12 luni, au fost înregistrate, la nivelul Poliţiei Flămânzi numeroase evenimente rutiere în care au fost implicate atelaje, în care s-au înregistrat pagube, s-au produs vătămări corporale mai mult sau mai puţin grave şi chiar decese.
„Trebuie atraşi în acest program şi patronii de baruri, de terase care, deşi văd cum sunt lăsate căruţele în drum, fără stăpân, îi servesc cu alcool pe conducătorii acestora, în condiţiile în care ştiu şi ei, cu siguranţă, ce pericol reprezintă consumul de băuturi pentru cei care circulă cu asemenea vehicule pe drumurile publice. Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar pe majoritatea patronilor care-i servesc cu alcool pe căruţaşi nu-i interesează decât să facă bani, nu şi ce se poate întâmpla după aceea. Tocmai de aceea apelăm, pentru punerea în practică a proiectului, la toate persoanele interesate să ne sprijine care, în cazul în care doresc să colaboreze cu noi, sunt rugate să îl contacteze pe poliţistul de proximitate, agentul şef adjunct Mihai Bârgovanu”, ne-a mai spus şeful Poliţiei Flămânzi. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Românul şi recuperările
Nu face sex cu „chiştoace”
Comentariul comentariilor LXLVII
(Ioan Rotundu)
Lansare de carte creştino-legionară
Ciurul lui Ţurcanu
Ioan Rotundu
Nu sunt infractor
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 15 iunie
Horoscop
Ce se vede din satelit nu bate cu ceea ce e pe teren
Tâlhărie invocată de dragul răzbunării
Bursă pentru Codruţa!
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Localitatea Truşeşti, luată la „purecat” de poliţiştii botoşăneni
Între Miky Mouse şi Jose Mourinho
Băncuţe noi, din cherestea de plop, pentru staţii vechi
Spargere cu surpriză pentru hoţ, la Oficiul Poştal Frumuşica
culmea, clădirea se află în plin centul localităţii şi peste drum de Postul de Poliţie
Economiile anticriză ale preşedintelui Ţâbuleac
Generozitatea lui Boc faţă de Năstase
Dacă sunteţi generos şi stilat, sunaţi-o!
Restituire banilor pe medicamentele cumpărate, o şarlatanie guvernamentală
Criză de sânge, fără precedent
Ministrul Bazac calcă pe urmele lui Nicolaescu, dar ceva mai apăsat
Eminescu tratat cu sictir de către ministrul Paleologu şi autorităţile locale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!