Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2411
De la 07 Ianuarie 2003
122888060

Cel mai cunoscut sistem de monitorizare a seismelor prevede un cutremur

  • 14 January 2015, 23:00
mare in Romania, in 2015. Un cutremur de mare magnitudine s-ar putea produce in Romania, in acest an. Previziunile au fost publicate de cel mai cunoscut sistem de monitorizare a seismelor din intreaga lume, ''World Earthquakes''.
Replica specialistilor nostri nu s-a lasat asteptata. Acestia considera ca informatiile sunt exagerate si ca este imposibil ca cineva sa ghiceasca asa ceva. Acelasi sistem, bazat doar pe date statistice, a anuntat un astfel de cutremur in Romania si anul trecut. Din fericire, s-a dovedit o eroare.
Pe site-ul oficial al celui mai cunoscut sistem de monitorizare a cutremurelor din intreaga lume, Romania apare notata cu rosu, iar anul 2015 este cel trecut ca previziune pentru producerea unui mare seism. Sistemul se bazeaza pe date statistice potrivit carora tara noastra a trecut printr un astfel de eveniment o data la 36, maximum 38 de ani.
Rosu inseamna iminent, iar de la ultimul cutremur important inregistrat in tara noastra se implinesc anul acesta 38 de ani. Reprezentantii Institutului National de Fizica a Pamantului spun ca problema unui mare seism nu ar trebui neglijata, insa nimeni nu poate sa spuna cu exactitate cand va veni.
Mircea Radulian: "Ei fac niste calcule statistice, iau toata activitatea cunoscuta. Parearea mea e ca au exagerat, au dat si in 2014 la fel. Noi stim ca in zona Vrancea pot fi cutremure mai mar, daca faci calcule simple poti sa te astepti, dar e imposibil sa prezici anul. Ei fac o simpla estimare."
Alti specialisti sunt si mai transanti. Acestia sustin ca un cutremur de mare magnitudine nu se va produce curand in Vrancea.
Important este sa fim cat mai bine pregatiti. Specialistii in protectia civila ne reamintesc ca ar fi bine sa avem in casa o trusa care sa contina o patura cu protectie termica, o lanterna multifunctionala, cu ajutorul careia se poate incarca telefonul mobil, apa, pastile pentru purificarea apei, mancare si manusi.
Nu uitati sa identificati in casa locuri de rezistanta maxima despre care stiti ca au sanse mari sa nu fie afectate in caz de cutremur si sa va indreptati catre ele. Cel mai cunoscut este tocul usii. Dar la fel de buna poate fi o astfel de arcada facuta intr-o grinda de rezistanta a casei.
Tot statistic vorbind zona Vrancea se va incadra in anul 2015 in media de 15 - 20 de cutremure de adancime in fiecare luna.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Interzis creştinilor
Reţeta zilei: Supa de hribi
Horoscopul zilei
Botoşani/Truşeşti: Preot suspectat că a fraudat bani publici (II)
Umoristul francez Dieudonne, arestat pentru apologia terorismului
Intalnirea dintre Klaus Iohannis si Victoria Nuland s-a incheiat
Nuland catre Iohannis: Vizita la Bucuresti se datoreaza dumneavoastra, am venit sa va vad
MRU l-a prezentat ministrului britanic de Externe pe Dan Mihalache drept seful Cancelariei Prezidentiale
Guvern: Victor Ponta i-a prezentat Victoriei Nuland rezultatele obtinute de Romania in consolidarea reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei
MAE: Nuland a discutat cu Aurescu despre initiative comune Romania - SUA care sa sprijine reformele democratice in statele din regiune
Guvernul a aprobat acordarea tichetelor de masa pe suport electronic
Perchezitii DNA la sediul Ministerului de Interne
Vizata ar fi o consiliera a ministrului Gabriel Oprea Procurorii DNA
Cota redusa de TVA de 9% in turism se va aplica atat la cazare, cat si la alte servicii turistice
Legea recunostintei pentru revolutia din decembrie 1989
Revolutionarii care au calitatea de "Luptator ranit fara grad de invalididate" si de "Luptator retinut" vor primi cate 2020 lei pe luna
430,5 milioane de lei in 2015-2016 pentru incluziunea socială a ţiganilor
Cum îi manipulează Huncă pe guguştiucii lui Cristoiu
Maşină distrusă parţial într-un incendiu
Prefectul se pregătește să dea o soluție în cazul președintelui Florin Țurcanu
Pământ la Rediu pentru cei care au luptat la revoluție în Botoșani
Site-ul ziarului Lumina al Bisericii Ortodoxe Romane a fost spart:
Nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah, iar Mahomed este trimisul lui Allah
Devalizatorul de copăcei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog