Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3801
De la 07 Ianuarie 2003
123147796
pnl

Cercetătorii chinezi vor să creeze molecula anti-obezitate

  • 11 April 2010, 23:00
Oamenii de stiinta din China au descoperit modul in care actioneaza gena responsabila pentru obezitate si pentru masa de grasime din organism si, in urmatorii cativa ani, vor cauta metode de a crea un inhibitor care sa-i blocheze activitatea.
Gena FTO, asociata obezitatii, se afla pe cromozomul 16, iar o serie de studii anterioare au demonstrat ca este puternic legata de castigul in greutate. Cu toate acestea, cercetatorii incep sa-si dea seama abia acum cum functioneaza ea cu adevarat, scrie Reuters, oamenii de stiinta de la Institutul de Stiinte Biologice din Beijing observand ca gena este activata doar in cazul ADN-ului cu un singur filament.
“Aceasta gena a fost identificata prin intermediul unor studii realizate in cadrul unor grupuri etnice diferite – caucazieni, chinezi, japonezi si sud-coreeni”, spune cercetatorul principal Jijie Chai, care, impreuna cu colegii sai de la institutul din Beijing, a publicat noua descoperire in ultimul numar al revistei Nature. “Ea are activitate doar in cazul ADN-ului cu un singur filament si nici un fel de activitate cand este vorba de ADN cu doua filamente”.
Chai crede ca FTO este o tinta buna in tratarea obezitatii, ia echipa sa vrea sa creeze un inhibitor eficient, o mica molecula care sa-i blocheze activitatea si pe care sa o foloseasca pe cobai. Cu toate acestea, un tratament adecvat pentru obezitate – care sporeste riscul mortii premature, al diabetului, afectiunilor cardiace sau al cancerului – se afla la cativa ani distanta, adauga cercetatorul.
Cazurile de obezitate cresc intr-un ritm alarmant in intreaga lume, afectand atat tarile dezvoltate, cat si pe cele in curs de dezvoltare, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). In 2005, cel putin 20 de milioane de copii sub 5 ani si in jur de 1,6 miliarde de oameni cu varsta de peste 15 ani erau supraponderali si cel putin 400 de milioane erau obezi. OMS estimeaza ca, pana in 2015, 2,3 miliarde de adulti vor fi supraponderali si peste 700 de milioane vor avea de infruntat obezitatea.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Rezultatele controlului de la Spitalul judeţean nu se cunosc încă
Numărul de şomeri se apropie de cifra fatidică de 13… mii
Asistenţii medicali cu studii superioare vor fi plătiţi la nivel de studii medii
Tunelul lui Munteanu creează din nou probleme Spitalului judeţean
Subprefectul Daniel Moruzi trimis în lupta cu pieţarii
Unii angajaţii ai Primăriei Botoşani freacă menta şi priesc leafă
Centura l-a băgat în copac
Beţia şi volanul
Horoscop
Monstrul este creaţia noastră
Ioan Rotundu
Bacul zilei: Promisiunea judecătorului
Hopa Musteaţă!
Românul şi viaţa post Paşte 2010
A influenţat criza economică numărul naşterilor?
Neacreditarea spitalului judeţean ar fi un dezastru pentru judeţ
susţine dr. Gheorghe Apetroaie, directorul medical al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşanipreşedintele Ţâbuleac este neinformat sau intenţionat prost informatlupta pentru şefie şi funcţii administrative pune în pericol acreditarea spitalului judeţean
Mă aştept la orice măsură şi împotriva mea, în cazul Voicu
Edu Cer reclamă cumulul ilegal de salarii bugetare din sistemul universitar
sau o diversiune a Guvernului Boc pusă la cale prin aşa zisa intervenţie a societăţii civile
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog