Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10825
De la 07 Ianuarie 2003
122870892

Cetatea filmului şi-a deschis porţile pentru un român din Arizona

  • 19 December 2008, 23:00
Cine dintre noi nu si-a dorit in copilărie, să joace măcar într-un film, visând să devină într-o zi, erou principal, într-o peliculă cu suspans şi cascadorii?Daniel Ganea, românul născut acum 36 de ani, în Cluj, a ajuns să-şi vadă visul cu ochii. Aşa cum spunea chiar el, nu ştim niciodată de ce şi pentru ce ajungem în diferite locuri sau situaţii în care nu ne-am fi gândit niciodată că vom ajunge.
Aşa se face că în toamna lui 1989, Daniel călătoreşte în SUA, pentru o vizită de şase luni, după care revine în ţară. Trei ani mai târziu, se stabileşte definitiv în SUA, locuind mai întâi la New York, iar apoi la Los Angeles şi Washington, pentru ca din 2004, să rămână cu domiciliul în Surprise, Arizona. Daniel este casatorit din 1992, cu Ana Lenghel (Ganea), cu care are doi fii, Jacob (16 ani) si Joseph (14 ani). Desi detine in prezent o companie de transporturi comerciale, in special servicii de limuzina, Daniel este implicat de mai bine de un an si jumatate in diverse programe de studiu si antrenamente pentru industria productiei de filme.
Iar intr-o zi insorita - asa cum sunt mai toate zilele in Arizona - norocul i-a suras. Aflat la volanul uneia dintre limuzine, Daniel a plecat ca de obicei, in cursa, fara ca macar sa banuiasca faptul ca din acel moment, viata lui avea sa ia o cu totul alta intorsatura. Se anunta un program incarcat, iar primul client VIP a fost un director de distributie, cu care a si intrat imediat in vorba. La intrebarea acestuia, daca i-ar placea sa joace in filme, Daniel i-a raspuns zambind ca inca din copilarie visa la aceasta, insa viata il dusese intr-o cu totul alta directie. Ajunsi la destinatie, acesta i-a inmanat lui Daniel cartea sa de vizita, pentru a-l contacta, in caz ca se hotara sa inceapa sa faca film. Lui Daniel nu i-a trebuit prea mult timp sa se decida si asa se face ca de aproximativ un an si jumatate este implicat in diverse programe de studiu si antrenamente pentru industria productiei de filme.
Daniel a jucat mai intai in "SIS" (Special Investigation Squad), un film despre o echipa de investigatii speciale, care urmareste infractorii de pe strazile Los Angeles-ului, si in care a avut mai multe roluri, insa toate secundare, de exemplu reporter, lead roleibomber etc. Totusi, cu aceasta ocazie, numele sau a aparut in distributie alaturi de alte nume mari ale cinematografiei, cum ar fi Keith David, Christina Cox, Omari Hardwick, Colleen Porch si Martha Millan. Tot atunci, Daniel a avut ocazia sa-l cunoasca pe directorul John Hertzfield de la Hollywood, in calitate de regizor si scenarist al acestui film, care a fost lansat pe marile ecrane, pe 24 august 2008 si transmis pe canalul de televiziune Spike TV.
A urmat dupa aceea, "Lace up Stilletoes", director de distributie fiind De Chiara Montonati, in care partenerul lui Daniel a fost chiar fiul sau cel mare, Joseph, care studiaza in prezent, la scoala de "actorie si modeling". In acest film, care a fost unul mai mult sportiv, de box, Daniel a interpretat rolul de angry man in crowd, iar fiul sau pe cel de water boy. In "Ingerul meu", o productie pentru Harkins Theaters de Glenn Bertelsen, Daniel a interpretat rolul de "Christian man in the church", urmarind indeaproape caracterul actorului principal Tim Blore. In continuare, Daniel apare in "The Phoenix Bridal Fashion Show", la Cardinal Stadium, pe 27 aprilie 2008, o parada de moda realizata pentru firma de tuxedo "Mr Formal Various". De asemenea, Daniel participa la prezentarea comerciala pentru agentia de televiziune "Big TV 1", pentru candidatul la Presedintia SUA, domnul Barrack Obama, si este invitat sa apara in reclame, poze, print-uri, pentru reviste, institutii etc.
De curand, Daniel a fost admis la Arizona State University, unde isi va completa studiile, pentru a deveni pilot pe linii comerciale, insa este decis sa nu renunte la studiile de actorie, pe care le va continua. "De copil imi doream sa devin actor si imi amintesc cum obisnuiam sa imit diversi actori, dupa ce vizionam un film. Dar in Romania, nu se puteau face prea multe, pe vremea aceea. In America, oportunitatile sunt complet diferite", isi justifica el decizia.
Vorbind despre industria filmului, Daniel afirma ca in acest domeniu conteaza foarte mult caracterul si moralitatea actorului, mai ales ca la ora actuala sunt mai multe lucruri rele, decat bune, intrucat Internetul si media ofera publicului multa violenta, rautate, sex etc. De altfel, chiar o parte dintre scenariile pe care le primea sa le studieze in vederea rolului pe care il va juca aveau un continut compromitator, astfel ca ajungea sa aiba mereu dispute aprinse cu alti actori si producatori de film, despre ceea ce se intampla in aceasta industrie. Pentru Daniel, un film foarte controversat a fost "Hamlet 2", fata de care si-a exprimat deschis dezacordul, in discutiile cu directorii si fanii acelei productii, unii dintre ei spunandu-i deschis ca nu si-l imaginau ca fiind o persoana atat de "religioasa". Insa Daniel considera ca si in actorie trebuie sa existe oameni morali, care sa se opuna obscenitatilor si productiilor menite sa serveasca "otrava la cerere", pe marile sau micile ecrane.
Asa se face ca a refuzat unele roluri destul de atractive, ceea ce a facut ca unii actori si regizori sa insinueze ca daca i s-ar fi oferit o suma buna de bani si o mare publicitate, poate ca ar fi acceptat chiar si rolul principal, in "Hamlet 2". Raspunsul sau insa a fost ca nu si-ar fi asumat un asemenea risc, pentru ca este ridicol ca un om, o fiinta muritoare, sa-si bata joc de creatiunea divina si de Creator, care este vesnic si suveran peste creatie. Insusi regizorul acelui film i-a cerut intr-un e-mail sa renunte la aceasta discutie, pentru ca simtea ca "ii crapa capul", insa replica lui Daniel a venit prompt: "I-am spus ca imi pare rau ca a investit aproximativ 9 milioane de dolari in acest film si a recuperat doar 4, pana in prezent". Pe baza informatiilor care i-au parvenit de la cunostintele pe care le are in industria filmului, Daniel afirma ca orasul Phoenix din statul Arizona este si va fi un punct de interes in acest domeniu, avand un potential de expansiune foarte ridicat. De altfel, Hollywoodul doreste sa se extinda in viitor, in acest oras, din mai multe considerente.
In ceea ce ii priveste pe romanii din diaspora si de pretutindeni, mesajul lui Daniel pentru ei este ca, desi o natiune deja pornita inspre rau nu poate fi schimbata, ei vor putea avea o influenta in mediul in care traiesc si in special, in educarea copiilor, care se hranesc zilnic cu lucruri nocive, din programele de televiziune. Daniel isi incurajeaza conationalii si chiar ii provoaca sa faca, ori de cate ori vor avea ocazia, un comentariu impotriva acestor lucruri, sa nu ezite sa-si spuna parerea, insa in mod respectuos. Hollywood-ul tine cont de opinia publica, mai adauga el, de aceea oricine poate comunica prin scrisori, e-mailuri, telefon, astfel ca daca mai multi ar lua pozitie, numarul programelor distructive s-ar diminua in mod dramatic. De ce? Pentru ca industria filmului scoate pe piata doar ceea ce place, si aceasta deoarece la turnarea unui film se cheltuiesc foarte multi bani, inainte de a se inregistra vreun profit. Cititorilor acestui articol, Daniel Ganea le multumeste si le ureaza multa sanatate, succes si binecuvantare divina.
(Un articol de Octavian D. Curpas, Arizona, preluare „Clipa”)
(Romanien Global Neus)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anunţ important
Cea mai lungă scrisoare din lume trimisă lui Moş Crăciun s-a scris la Braşov
Rusia şi mai aproape de dictatură
Poliţiştii lui Voronin au arestat un porc şi un măgar chiar de ziua poliţiei
Românca din Manzanares, poetă la 15 ani
Amânăm plata pensiilor, dar dăm 100 milioane de euro multinaţionalelor
Horoscop
Soţie înţelegătoare
Pur si simplu te fac sa vibrezi!
Raluca a descoperit de unde vine oboseala lui Stolojan
Românul şi interlopul
A fost prins hoţul care a tăiat brazii argintii
Primari în neregulă la ajutoarele europene
Actorii botoşăneni fac repetiţii de Crăciun
Rocade în filiala PRM Botoşani
Parlamentarii botoşăneni bravează fără ca faptele lor să fi vorbit
Moş Crăciun vine la patinoar!
Bătaie pe posturi de poliţişti comunitari
„Tulburările de personalitate”
Botoşănenii plecaţi la muncă în străinătate sunt urmăriţi cu Poliţia de frontieră
Protecţia Copilului – de la sărăcie financiară la belşug
Medicii de familie din urban obligaţi la un număr minim de asiguraţi
Au câştigat procesul, dar banii nu-i vor primi prea curând
Şcoala pentru comunitate
încurajarea participării şi exersarea democraţiei
Şcoala pentru comunitate
încurajarea participării şi exersarea democraţiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog