Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11272
De la 07 Ianuarie 2003
122871339

Chișinău: Zeci de mii de oameni la Manifestaţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

  • Barna (USR): După 100 de ani avem același ideal - Unitatea românilor / Băsescu: Al treilea obiectiv de țară trebuie să fie reUnirea
  • 25 March 2018, 23:00
O manifestație dedicată Unirii Basarabiei cu România, acum 100 de ani, pe 27 martie 1918, este convocată duminică la Chișinău. Această demonstrație, la care și-au anunțat participarea cele peste 130 de primării semnatare ale declarației de ReUnire, principalele partide de opoziție din Republica Moldova și lideri ai unor partide din România, se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, transmite Radio Chișinău.
LIVEVIDEO desfășurarea ”Marii Adunări Centenare” (sursa privesc.eu):
UPDATE 13.34 Zeci de mii de oameni sunt în Piața Marii Adunari Naționale din capitala R. Moldova, notează Radio Chisinău.
Ce au spus politicenii români care au luat cuvântul,:
Dan Barna (USR): Memoria unui popor se bazează pe patriotism. Sincer cred că locul Basarabiei este în UE împreună cu România. Trebuie să avem încredere și speranță pentru acest ideal pe care îl avem astăzi. După 100 de ani avem același ideal - Unitatea românilor.
Traian Băsescu (PMP): Foarte mulți în România nu știu de ce Piața din Chișinău se numește PMAN. Aici în 1989, românii din R.Moldova au dat bătălia pentru limba română. Venim acum cu al doilea mare eveniment. Noi cerem parlamentelor de la București și Chișinău să voteze din nou Unirea. Unii spun că e greu să faci Unirea? Dar acum 100 de ani, românilor le-a fost mai ușor? Este o chestiune de demnitate națională reîntregirea Țării. Moldova este parte a României. Unirea este cea de care are nevoie și România și R.Moldova. Dacă România a avut 2 mari obiective 1) - să-și asigure securitate si a intrat in NATO. 2) - sa-si asigure prosperitate si a aderat la UE. Al treilea obiectiv de țară trebuie să fie reUnirea.
Constantin Toma (primar, Buzău): Sunt primarul primului oraș din România care a semnat declarația de Reunire. Un popor nu poate fi despărțit pentru totdeauna.
Dan Tudorache (primar sector 1, București): Noi spunem Da Unirii
--------------------
Manifestația de duminică, 25 martie, va fi un test de democrație pentru Republica Moldova, susțin organizatorii.
Din România și-au anunțat prezența la evenimentul din Capitala Republicii Moldova, fostul președinte al României Traian Băsescu, senatorul PSD Titus Corlățean, președintele Partidului Național Liberal Ludovic Orban, primarul Sectorului 1, București, Daniel Tudorache, deputatul Constantin Codreanu din partea Partidului Mișcarea Populară, primari și consilieri care au votat Declarații de ReUnire.
Liderii politici aflați la putere în R.Moldova nu au dat curs invitației de a lua parte la Marea Adunare Centenară din Chișinău.
La nivel oficial, pe 27 martie nu va fi organizată nicio acțiune, iar Partidul Socialiștilor a cerut instituțiilor de forță să oprească pătrunderea în R.Moldova a ceea ce ei au numit „provocatori din statul vecin”.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Codaşa mcorupşţiei
Horoscopul zilei de 26.03.2018
Moscova susţine că Europa este "imprevizibilă şi agresivă"
în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal
Casa de marcat virtuală făcută de un start-up românesc a primit 300.000 euro finanțare
Sute de mii de americani au manifestat pentru restricţionarea armelor de foc
Fiul fostului ministru Ioan Mureșan, Dan Mureșan, găsit mort in 2012 într-o cameră de hotel din Kenya,
lucra pentru Cambridge Analytica
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 23-03.2018
Lumea lu' Rotundu: Vocea Basarabiei
Fostul lider catalan Carles Puigdemont a fost arestat în Germania
Daniel, managerul şef al VOR şi loviturile de imagine
Ioan Rotundu
Vlad Bileţchi: „Moldova este diamantul naţiunii româneşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog