Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20569
De la 07 Ianuarie 2003
122880636

Chiriaşii se hârjonesc cu Gornea… de-a procesele

  • 10 January 2008, 23:00
Majoritatea chiriaşilor rău platnici ai SC Locativa SA Botoşani îşi achită datoriile abia după ce sunt daţi în judecată şi se află pe punctul de a fi evacuaţi. Potrivit reprezentanţilor Locativa Botoşani, în cursul anului trecut au fost deschide în jur de 200 de procese împotriva chiriaşilor care au cumulat datorii timp de câteva luni. Multe dintre procese sunt deschise împotriva aceloraşi chiriaşi. După cum susţine Florinel Gornea., director al Locativa, unii chiriaşi au fost acţionaţi în instanţă de două sau chiar trei ori în timpul anului trecut. Asta pentru că ei obişnuiesc să îşi plătească datoriile când se află în ultima fază şi astfel procesul din instanţa nu mai continuă.
După ce se încheie procesul, chiriaşii iar nu mai plătesc datoriile şi ajung la sume colosale pentru care Locativa este nevoită să deschidă un nou proces. „După şase luni de la neplata datoriilor chiriaşii sunt acţionaţi în instanţă, deşi legea prevede că procesul poate fi deschis şi după trei luni. Însă nu în putem da în judecată după trei luni şi el plăteşte la trei luni şi jumătate. De cele mai multe ori chiriaşii plătesc când se văd în situaţia de a fi evacuaţi”, a declarat Florinel Gornea, directorul SC Locativa SA Botoşani.
În cursul anului trecut aproximativ 10% din chiriaşii pe care îi are Locativa s-au aflat în situaţia de a fi evacuaţi. La ora actuală sunt în situaţia de a fi daţi afară din locuinţele pe care le ocupă cu chirie un număr de şapte chiriaşi. Aceştia au datorii de ordinul zecilor de milioane de lei vechi, respectiv între 50 şi 60 milioane. Deşi în cursul anului trecut nu a fost evacuată nici o persoană, cele şapte aflate în această situaţie au termen limită de plată a datoriilor restante până la mijlocul lunii februarie.
Insă sunt şi chiriaşi care au înţeles în ce situaţie se află şi şi-au plătit datoriile în mod eşalonat. „Sunt conştient că e greu să plăteşti 30 de milioane lei odată dar dacă îi dai eşalonat, e mai uşor”, a adăugat Florinel Gornea. Dacă văd că nu pot face faţă datoriilor pe care le-au cumulat unele familii decid să plece singure din apartamentele închiriate. Gornea susţine ca în timpul anului trecut a avut două familii care au luat această decizie, iar debitele au fost recuperate. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prefectul susţine că este pregătit să învingă vremea rea
Urban Serv va împrejmui pieţele cu gard
Flămânzenii se mândresc cu Eminescu
Ţâmpău se laudă cu cel mai bun an al mandatului
Primarul Capotă cere colegilor să-şi ascută mintea
Prefectul Sorescu stă cu ochii pe fondurile necheltuite
Va lua sfârşit interimatul lui Sorescu pe funcţia de prefect?
CCD vrea să mai acrediteze un curs
Profesori hăbăuci de cap, care au pierdut documente importante
Casa Corpului Didactic şi-a înfiinţat tipografie
Prestările de servicii pe primul loc la reclamaţii
Minuni vestimentare ce mucegăiesc în sacii profesoarei Camelia Negri
Normele de bunăstare la sacrificarea animalelor
35 de ani de la înfiinţarea Biroului Naţional INTERPOL
Institutul de Istorie a Religiilor va fi înfiinţat la Bucureşti
Comentariul comentariilor (XXII)
(Ioan Rotundu)
Egner a cumpărat 2000 mp cu nici 100 de euro
Dojană în miez de noapte
Horoscop
Este intelectual şi vrea o relaţie serioasă
Program TELE'M Botoşani, vineri, 11 ianuarie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog