Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6800
De la 07 Ianuarie 2003
122866867

Chirtoacă cere la Bucureşti acordarea cetăţeniei române “în mod simplificat, prin lege”

  • 23 March 2009, 23:00
Vicepresedintele Partidului Liberal din Basarabia, Dorin Chirtoaca, a declarat vineri seara, in timpul unei conferinte desfasurata in Aula Magna a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, ca partidul sau pledeaza pentru acordarea cetateniei romane in mod simplificat prin lege, transmite Romanian Global News.
"Ca masura alternativa Partidul Liberal pledeaza pentru acordarea cetateniei romane, in mod simplificat, prin lege, recunoasterea de fapt a cetateniei romane pentru cetatenii Republicii Moldova, astfel incat sa putem vorbi despre legalizarea statutului celor care sunt plecati la munca peste hotare si pentru a permite reintregirea familiilor, pentru a termina cu situatia actuala in care un om trebuie sa platesca de la 3000 pana la 6000 de euro pentru o viza falsa, sau pentru un pasaport, sau pentru a fi transportat in general in conditii extreme in spatiul european pentru a putea munci", a continuat Dorin Chirtoaca.
"Cred ca data aceasta comunistii vor sa piarda alegerile, pentru ca isi dau seama cat de grava este situatia si nu vor sa raspunda politic, ci sa poata arata cu degetul la altcineva, in cazul in care lucrurile vor merge spre mai greu", a declarat vineri seara la Bucuresti primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca. Partidul Liberal din Republica Moldova va coopera dupa alegeri cu orice formatiune politica care va intra in Parlament in afara comunistilor, a declarat Chirtoaca. El si-a exprimat, de asemenea, speranta ca partidele aliate ale comunistilor nu vor intra in Parlament la viitoarele alegeri.
"Vom propune alianta tuturor partidelor care vor intra in Parlament cu exceptia comunistilor carora nu avem cum sa le propunem vreo alianta. De asemenea, ne exprimam speranta ca partidele aliate ale comunistilor pur si simplu nu vor trece in Parlament si nu vom avea probleme cu ei", a declarat Dorin Chirtoaca.
Tot in cadrul conferintei, Dorin Chirtoaca a prezentat programul de guvernare al Partidului Liberal din Republica Moldova, subliniind ca acesta are 10 capitole si a fost sintetizat in 5 directii strategice de actiune, garantarea respectului fata de lege, dezvoltarea economiei, protectia sociala, securitate energetica si aplicarea legislatiei europene pe teritoriul Republicii Moldova, al caror scop este sa elimine saracia din Republica Moldova si sa faciliteze integrarea europena.
Surse informate au precizat pentru Romanian Global News ca la intalnirea lui Dorin Chirtoaca cu studentii basarabeni din Bucuresti s-a remarcat o prezenta importanta a agenturii Serviciului de Informatii si Securitate al Chisinaului de la Bucuresti si ai unor colaboratori ai Ambasadei Rusiei si Ucrainei. Si unii si altii, dupa ce au notat raspunsurile lui Chirtoaca, inclusiv la unele intrebari adresate de ei, au incercat sa imortalizeze cat mai exact cu cine vorbea Dorin Chirtoaca dupa terminarea intalnirii cu alegatorii. Sursele Romanian Global News au remarcat slaba pregatire a respectivilor agenti si modul neprofesionist de actiune.
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un creaţionist islamic vrea să-l desfiinţeze pe Darwin
Adio spital! Adio Miluţ! Adio PNŢCD!
Cel mult 3% dintre elevii SAM-urilor îşi vor continua studiile la licee tehnologice
La un pas să nu fie recunoscută de familie
Horoscop
Şarlatanul şi avocatul
Răstignitorii lui Conţac
Încasările la bugetul de stat au crescut cu aproape 20%
Doi copii botoşăneni erau cât pe ce să ardă de vii
E jale mare cu drumurile naţionale!
Statistica stă cu ochii pe bugetul familiei de 60 ani
Mai mulţi săraci pentru municipiul Botoşani
Plachie de crap cu verdeaţă
Reţea de traficanţi de persoane anihilată la Botoşani
Celebrul cântăreţ italian Al Bano va fi ambasador onorific al oraşului Bucureşti în lume
Absurdistan
Ora exactă de la Laurian
24 Martie - Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei
Sfârşit de săptămână sub zodia flăcărilor
Vă pot organiza o nuntă ca-n poveşti!
Mesia românilor!
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor XLIV
(Ioan Rotundu)
Românul şi "împinge tava"
Se vrea înăsprirea pedepselor pentru elevii violenţi
UE vrea să mâncăm de Paşti miei asomaţi
Nou director medical la Spitalul judeţean
Primul caz de leptospiroză, primul deces
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog