Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16881
De la 07 Ianuarie 2003
122902530

Chişinău: Zeci de mii de oameni au participat la un miting pro-Europa

  • 3 November 2013, 23:00
Zeci de mii de oameni au luat parte la mitingul pro-Europa din Chisinau Foto: Agerpres Zeci de mii de moldoveni au participat la un miting pro Europa in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, care a inceput in jurul orei 11.20, potrivit Unimedia.md, in cadrul caruia a fost votata Declaratia PRO Europa. Potrivit organizatorilor, Coalitia-Pro-Europeana (CPE), la ora 12.00 in Piata se aflau peste 100.000 de oameni.
Pe 23 octombrie, partidele din coalitia de guvernare au lansat un apel la unitate a tuturor fortelor democratice si pro-europene din Republica Moldova dar si la cetatenii tarii sa participe la manifestatie.
Amintim ca Summit-ul de la Vilnius din 28-29 noiembrie este decisiv pentru integrarea european a Republicii Moldova, anticipandu-se parafrarea Acordului de Asociere (AA) cu Uniunea Europeana si a Acordului de liber schimb intre RM si UE. La Adunarea "Pentru Moldova! Pro Europa!" au participat si principalii politicieni, manifestatia fiind deschisa de presedintele Nicolae Timofti. "Integrarea europeana este o sansa pentru a ne reface economia, pentru a imbunatati calitatea vietii oamenilor si pentru a cladi o societate care sa aiba un sens si o viziune. E vorba si de securitatea noastra colectiva si personala, de circulatia libera a persoanelor si a marfurilor. E vorba de modernizarea si civilizarea tarii noastre", a declarat el, relateaza Agerpres.
De asemenea, seful statului a mentionat necesitatea continuarii reformelor, recunoscand ca Republica Moldova mai are multe de rezolvat, inclusiv combaterea coruptiei si reducerea saraciei. "Avem nevoie, asadar, de un efort consolidat, al tuturor. De implicare in numeroasele proiecte de modernizare care au fost lansate in diverse domenii, cu sustinerea partenerilor si prietenilor occidentali".
El a precizat ca Republica Moldova urmeaza sa parafeze in curand Acordul de Asociere la UE.
"Peste trei saptamani, la Vilnius, vom primi un nou semnal de incredere din partea Uniunii Europene si va trebui sa muncim mai mult si cu mai multa incredere pentru a ne alinia la standardele de viata comunitare. Interesul comunitatii internationale si al nostru, al tuturor, este ca Republica Moldova sa devina o tara prospera, stabila si democratica. Sunt sigur ca avem puterea sa realizam aceasta misiune pentru noi si pentru viitoarele generatii", a declarat Nicolae Timofti.
De asemenea, liderii CPE, Vlad Filat, Marian Lupu si Ion Hadarca au sustinut discursuri in favoarea integrarii europene a Republicii Moldova, mentionand ca acesta este principalul obiectiv al Republicii Moldova in prezent, dar si in viitorul previzibil. Manifestatia a fost organizata in contextul in care opozitia comunista de stanga a initiat recent asa-numita 'revolutie de catifea' si a anuntat ca va organiza o ampla manifestatie "marsul spre Chisinau". Comunistii vor sa dizolve actualul parlament si sa provoace alegeri parlamentare anticipate si au declarat ca, daca vor ajunge la putere, vor opta pentru integrarea tarii in uniunea vamala condusa de Rusia.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lumea lu' Rotundu: Primarul descurcăreţ
Horoscop
Bancul zilei: Maneliştii şi cocaina
Gastronomie: Pepeni muraţi
Şeful Biroului Urmăriri din cadrul IPJ Constanţa, reţinut de procurorii DNA
Opt persoane urmărite penal după percheziţiile de la Ministerul Agriculturii si ADS
printre ei, preşedintele Agrostar, Stefan Niculae
Sâmbătă, în Bucureşti, a fost protestul celor câteva mii de cadre medicale
Vâzdoagă bate şaua să priceapă iapa Portariuc
Ioan Rotundu
De ce primarul de Darabani îl invită la dialog pe fotul deputat Strugaru
La Urban Serv-ul sărac, nici boii nu mai trag
Şef fără merite profesionale, deconspirat la un examen
Germania, Franţa, Spania şi Suedia spionează la scară largă cu ajutorul britanicilor
România va exporta peste 500.000 de vaci în China
Botoşani: Afacerile „albastre” ale dărăbăneanului Ionică Ghiorghiciuc
Alo, domn’ primar, efectul de seră distruge cuptoarele medievale!
Pentru primarul Portariuc una caldă, alta rece
Prognoza meteo pentru începutul săptămânii
Secretul lui Voinea, divulgat de Antonescu
Ioan Rotundu
Loto România: Tragerea de duminică 3 noiembrie 2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog