Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1000
De la 07 Ianuarie 2003
122886649

Cinci români au murit în explozia de la uzina chimică din Cehia

  • 23 March 2018, 23:00
Cinci dintre cele șase persoane care au murit în explozia produsă joi la o uzina chimică din Cehia au fost identificate că fiind români, conform MAE. Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dancilă au transmis, vineri dimineață, mesaje de condoleanțe și spun au solicitat să fie făcute de urgență toate demersurile necesare pentru că familiile victimelor să primească asistență de care au nevoie, scrie news.ro.
UPDATE Încă două dintre victimele exploziei produse la uzina chimică din Cehia au fost identificate că fiind cetățeni români, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, scrie Agerpres.
"Potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Praga, încă două dintre victimele exploziei au fost identificate că fiind cetățeni români. Astfel, numărul cetățenilor români decedați în urmă tragicului eveniment a urcat la cinci în acest moment", se arată în comunicatul de presă transmis vineri de MAE.
Potrivit datelor inițiale obținute de către reprezentanții ambasadei României în Cehia de la autoritățile locale, trei din cele șase persoane decedate în urmă accidentului au fost identificate că fiind cetățeni români, iar consulul din cadrul Ambasadei României la Praga a mers în localitatea respectivă pentru a solicită autorităților competențe detalii suplimentare și pentru a acordă asistență de specialitate.
MAE mai spune că misiunea diplomatică a făcut demersurile necesare pentru identificarea și notificarea familiilor cetățenilor români decedați, iar anchetă autorităților locale cu privire la acest incident este în curs de desfășurare.
Presedintele Klaus Iohannis si premierul Viorica Dancila au transmis mesaje de condoleante familiilor celor trei romani.
"Presedintele Klaus Iohannis isi exprima profundul regret ca cetateni romani au cazut victime ale acestui accident. Presedintele Romaniei transmite condoleante si este alaturi de familiile indurerate ale tuturor celor care si-au pierdut viata in acest tragic accident si ureaza insanatosire grabnica celor raniti", arata Administratia prezidentiala, precizand ca presedintele Iohannis a solicitat autoritatilor romane sa faca de urgenta toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetateni romani sa primeasca asistenta de care au nevoie.
La randul sau, premierul spune ca este in permanenta legatura cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate masurile de urgenta.
"Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzina chimica din Cehia, in urma caruia si-au pierdut viata mai multe persoane, intre care si cetateni romani. Transmit intreaga mea compasiune si solidaritate familiilor indurerate. Sunt in permanenta legatura cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate masurile de urgenta si a facut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetatenilor romani sa primeasca asistenta consulara de care au nevoie", a transmis, vineri dimineata, premierul Viorica Dancila.
Cel putin sase persoane au murit si mai multe persoane au fost grav ranite, intr-o explozie survenita joi dimineata intr-o uzina chimica din Kralupy nad Vltavou (30 de kilometri la nord de Praga).
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 24.03.2018
Bancul zilei: Contradicţia contradicţiei
Lumea lu’ Rotundu a ajuns din nou la Chişinău
Ioan Rotundu
Vocea Basarabiei n-are ecou la Bucureşti
Ioan Rotundu
Multe controverse în depoziţia de martor a Ralucăi Stâncescu
Ioan Rotundu
Obrăznicia unguraşului Kelemen Hunor
Ioan Rotundu
ÎCCJ răstoarnă scorul penal în favoarea Ralucăi SAtâncescu şi a lui Buliga
Ioan Rotundu
SUA si China trag primele salve in razboiul comercial. Primele victime: pietele financiare
Catrenul săptămânii
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 23-03.2018
Nicuşor Constantinescu, achitat într-un dosar în care iniţial primise 6 ani închisoare
Iohannis: Decizia în privința lui Kovesi va fi luată după Paşti
Klaus Iohannis: L-am rugat pe Juncker să lămurească aspectele din scrisoarea premierului Dăncilă
Nu cred că este o imixtiune
Lumea lu' Rotundu: Vocea Basarabiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog