Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Decese
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18964
De la 07 Ianuarie 2003
122879031

Cine e Stelian Gheorghe, omul de afaceri implicat in dosarul retrocedarilor cu Alina Bica

  • 21 November 2014, 23:00
Pentru prima oara in istoria Romaniei, seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) este arestat de procurorii anti-coruptie, in timp ce este in functie. Seful arestat este procurorul Alina Bica, iar motivul: o despagubire ilegala pe care i-ar fi acordat-o omului de afaceri Gheorghe Stelian in 2011, pe cand Bica era la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Cine este insa Gheorghe Stelian?
Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva Alinei Bica, dupa ce Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP din care actualul procuror-sef al DIICOT a facut parte, a acordat, in 2011, o despagubire pentru un teren supraevaluat din Capitala.
Potrivit unor surse judiciare citate de agentia Mediafax, Alina Bica, in mod indirect si voalat, ar fi sugerat celorlalti membri ai comisiei sa aprobe dosarul de despagubire al omului de afaceri Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocos. Stelu 'sageata' lui Dorin Cocos - convocat de Truica in sedinta de criza la 3 ore de la arestarea lui Cocos in dosarul Microsoft
Gheorghe Stelian (38 ani) este un apropiat al lui Dorin Cocos si al Elenei Udrea, cunoscut pentru afacerile imobiliare pe care le-a derulat, dupa cum relateaza presa. In urma cu aproape o luna, tabloidul CanCan a publicat fotografii de la o intalnire a "celulei de criza" a lui Truica, potrivit publicatiei, in plin scandal Microsoft.
La 3 ore de la arestarea lui Dorin Cocos in acest dosar, Remus Truica (fostul sef de cabinet al premierului Adrian Nastase) s-a intalnit cu "fostul tenismen Dinu Pescariu, directorul Metrorex Aurel Radu, politicianul Eugen Bejinariu, Gheorghe Stelian (zis Stelu 'sageata' lui Dorin Cocos) si miliardarul Dorin Mateiu (patronul unei fabrici de mezeluri)", scrie tabloidul citat.
Despre Gheorghe Stelian, presa a scris in repetate randuri ca este cel care a cumparat de la Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) o vila in centrul Capitalei, pe bulevardul Kiseleff (Sursa).
Gheorghe Stelian si noptile nedormite ale pe atunci ministrului Udrea, din cauza ratelor la banca
.roCanCan noteaza ca Gheorghe Stelian, zis Stelu, "este persoana de la care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a cumparat in 2006 terenul de langa Floreasca, pe strada Chopin, din Bucuresti".
Dupa cumpararea terenului de la 'Stelu', fostul candidat la presedintie Elena Udrea a luat un credit de 3,3 milioane de euro de la BRD pentru a construi un bloc de locuinte pe acest teren, insa nu a reusit sa vanda apartamentele si in 2010 a vandut terenul si creditul lui Alexandru Faur, partener de afaceri cu Stelu, scrie Realitatea.net.
Intr-un interviu acordat HotNews.ro in mai 2010, Elena Udrea - la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului - declara: "Nu mai dorm din cauza ratei la banca".
Gheorghe Stelian - proprietarul hotelului Mamaia si al terenului de sub Circul de Stat Globus Intre timp, Stelian Gheorghe in parteneriat cu Alexandru Faur ar fi cumparat in 2007, cu doar 100.000 de euro, drepturile litigioase asupra terenului de sub Circul de Stat Globus din Bucuresti, de la familia Tonolla, scrie Replicaonline.ro.
"Acum, afaceristul someaza circul de stat fie sa se mute de pe terenul sau de aproape 190.000 metri patrati, pe care vrea sa construiasca un bloc cu apartamente de lux, fie ca statul, prin Primaria Capitalei, sa-i cumpere terenul castigat in instanta, teren evaluat la uluitoarea suma de 60 de milioane de euro", noteaza publicatia. Aceasta tranzactie a fost perfectata pe vremea cand primar general al Capitalei era Adriean Videanu, dupa cum a relatat presa.
Gheorghe Stelian este si proprietarul hotelului Mamaia de pe litoral, pe care l-a cumparat cu aproximativ 2,4 milioane de euro, scrie Replicaonline.ro. Publicatia noteaza ca hotelul a fost cumparat prin licitatie de catre Silviu Iordache, ce ar fi servit de paravan pentru Stelian Gheorghe, care ar fi preluat hotelul Mamaia.
Hotelul a fost cumparat ca urmare a unei licitatii facute de Ministerul Turismului, condus de Elena Udrea, noteaza Realitatea.net, care precizeaza ca Stelian Gheorghe face parte din cercul oamenilor despre care Basescu spunea in 2005 ca sunt "mafia personala a lui Adrian Nastase" si care a fost preluata apoi de Traian Basescu.
Gheorghe Stelian a intrat in atentia opiniei publice in iulie 2012, cand premierul Victor Ponta a declarat la TVR ca ANRP a descoperit ca omul de afaceri Gheorghe Stelian a primit de la stat 150 de milioane de euro pentru terenuri din Ilfov, folosind acte false.
"Un exemplu despre ce vom trimite maine la Parchet, la Directia Nationala Anticoruptie: la faimoasa Autoritate Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, noii sefi numiti acolo au constatat restituiri ilegale, cu acte false, de 150 milioane euro la o persoana pentru terenuri din Ilfov, cu decizii obtinute cu acte false. A primit de la statul roman 150 milioane euro. E un nume cunoscut, domnul Gheorghe Stelian, daca nu ma insel, un nume extrem de mediatizat", a spus Ponta, citat de Ziarul Financiar.
Publicatia economica a relatat ca Gheorghe Stelian ar fi primit de la stat, in 2010 si in 2011, actiuni la Fondul Proprietatea in valoare de 150 milioane de euro, in baza unor acte false. ANRP - institutie in subordinea premierului - se ocupa de acordarea despagubirilor pentru proprietatile confiscate de regimul comunist. Aceste despagubiri "s-au facut fie in numerar pana la pragul de 500.000 lei direct din vistieria statului, pentru sume mai mari statul acordand actiuni la Fondul Proprietatea", explica ZF.ro.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Afumături – tehnici de preparare
Bancul zuilei: La Zidul Plângerii
Horoscopul zilei
Penitenciarul Botosani: Comunicat de presa
Modern Calor Botosani: Comunicat de presa
DNA: Deputatul Marko Attila, urmarit penal pentru abuz in serviciu
Avertizare meteo de lapovita si ninsori in aproape toata tara
Guvernul va avea de acoperit pentru anul viitor un deficit de venituri de 15-17 miliarde de lei
Kovesi: DNA nu e in competitie cu DIICOT, dosarul Alinei Bica nu a fost deschis ca urmare a unui conflict personal
Un caine imobilizat de un piton reuseste sa scape cu ajutorul stapanului
Autoritatile din Venetia vor sa interzica valizele cu roti din plastic
Guvernul SUA il felicita pe Klaus Iohannis pentru alegerea in functia de presedinte
Traian Basescu despre retinerea procurorului-sef al DIICOT
Nimeni nu e mai presus de lege, nici macar eu
Traian Basescu la ceremonia de validare a lui Klaus Iohannis de catre CCR
Va voi transfera tot ceea ce stiu intr-o perioada de tranzitie care incepe azi Las mostenire o tara cu optiuni de drepta
CSM aproba arestarea preventiva a Alinei Bica, dupa ce DNA a prezentat noi probe in urma audierilor
Curtea Constitutionala l-a validat pe Klaus Werner Iohannis ca presedinte ales al Romaniei
Presedintele CE il felicita pe Iohannis
De-abia astept sa lucrez cu dumneavoastra si cu Guvernul la implementarea agendei strategice pentru UE
Guvernul vrea sa inlocuiasca redeventele petroliere cu o taxa pe profitul obtinut din exploatare
,,Micii Cercetasi” implicaţi în ajutorarea altor copilasi
Expoziţie ce merită văzută la Muzeul Judeţean Botoşani
Botoşani: Alimente de la copii pentru copii prin intermediul Capelei Militare
Bărbat surprins de un mal de pământ, salvat de pompieri
A murit Culiţă Tărâţă, presedintele Consiliului Judetean Neamt
Victor Ponta si Sebastian Ghita, impreuna in vacanta in Dubai
Arestarea sefei DIICOT, Alina Bica, in presa internationala
Ironie, procuror pentru combaterea crimei organizate arestat pentru coruptie in Romania
Lumea lu' Rotundu: Tradiţii etnografice la Vf. Câmpului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog