Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20882
De la 07 Ianuarie 2003
122906531

Cine este Mihai Busuioc, cel care il sfideaza pe Sorin Grindeanu,

  • 16 June 2017, 23:00
refuzand sa transmita la Monitorul Oficial decizia prin care este demis Mihai Busuioc, cel care refuza sa plece din functia de secretar general al Guvernului, este un apropiat al presedintelui PSD Liviu Dragnea. De altfel, a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in perioada in care Liviu Dragnea conducea aceasta institutie. Reamintim ca planurile premierului Sorin Grindeanu au fost date peste cap de refuzul lui Busuioc de a contrasemna ordinul premierului Grindeanu prin care dispunea eliberarea din functie. Potrivit legislatiei in vigoare, nu poate fi publicata in Monitorul Oficial nicio decizie a premierului sau act normativ, fara semnatura secretarului general al Guvernului. Sorin Grindeanu doreste sa-l schimbe pe Mihai Busuioc cu Victor Ponta.
Busioc a fost numit secretar general al Guvernului, in ianuarie, de catre Sorin Grindeanu, imediat dupa acesta a fost investit in functia de premier. Numirea lui Busuioc a fost prima decizie a lui Grindeanu in calitate de premier. In aprilie, Mihai Busuioc a fost numit membru in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, fiind propus de catre statul roman, prin Ministerul Energiei.
Mihai Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in perioada in care Liviu Dragnea conducea aceasta institutie. In 2014 cand a fost numit la Ministerul Dezvoltarii, EVZ scria ca Busuioc a fost omul de incredere al lui Vasile Blaga, membru al PDL sectorul 4 si fostul sef al Oficiului de Cadastru din vremea Elenei Udrea, fiind implicat in multe afaceri cu retrocedari din Bucuresti si din Romania.
Potrivit declaratiei de avere completate in februarie 2017, Busuioc este membru in cinci Consilii de Administratie: ANOFM, ANL, Romarm, UM Plopeni si CNI. Pentru ca legea nu-i permite sa fie membru in mai mult de trei consilii de administratie/supraveghere, va trebui sa renunte la unele dintre acestea. Functia din CS al OMV Petrom ar fi a sasea. Vezi aici declaratia de avere.
Potrivit mai multor surse HotNews.ro, Busuioc a refuzat sa contrasemneze ordinul premierului Grindeanu prin care dispunea eliberarea din functie. In absenta semnaturii sale, cei de la Monitorul Oficial au refuzat la randul lor sa publice actul de eliberare din functie.
Sefa Monitorului Oficial, Adriana Costescu, ar fi invocat articolul trei din legea de functionare a Regiei Auonome, articol care prevede ca Monitorul Oficial “funcţionează sub autoritatea Guvernului României, exercitată prin Secretariatul General al Guvernului”.
Premierul Grindeanu nu poate trimite direct ordinul spre publicare in Monitorul Oficial, ci prin intermediul Secretarului General al Guvernului. Daca acesta refuza sa contrasemneze, nici un act nu poate intra in vigoare cata vreme nu este publicat in Monitorul Oficial.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Din nou soacra
Horoscopul zilei de 17..66.2017
Este greu sa convingi un investitor din tara mea sa vina maine sa investeasca la Bucuresti, pentru ca lipseste stabilitatea
Preotul de la Schit Orăşeni ameninţat cu moartea de stareţul de la Schitul Zosin
Ioan Rotundu
Excluderea premierului Grindeanu din partid, o actiune lipsita de orice sens. O tentativa de asasinare politica
Klaus Iohannis: Din punct de vedere institutional, astept rezolvarea crizei
Unde s-a blocat premierul Grindeanu in razboiul cu Dragnea
Buturuga care i-a dat sefului Guvernului toate planurile peste cap
Presa-n gura luț RotunduȘ Emisiunea din 16.06.3017
Ministrul Comunicatiilor, propus pentru functia de vicepremier, despre formarea noului guvern:
ieri era un om, acum suntem trei, sigur vom fi mai multi. Partidul nu este marioneta unui om
Secretarul General al guvernului Mihai Busuioc a fost demis si inlocuit cu Victor Ponta
Sorin Grindeanu a trimis la Cotroceni propunerile de demitere a lui Sevil Shhaideh si Carmen Dan
Sorin Grindeanu a trecut in test mafiot, aproape:
amenintari personale, dezvaluiri personale sau tentative de mituire / Ministrii care nu vin la serviciu risca sa raspunda civil si penal si contraventional
Catrenul săptămânii
Lumea luţ RotunduŞ Eminescu să le judece!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog