Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1724
De la 07 Ianuarie 2003
123125295
pnl

Cine este comandantul Diviziei NATO din Romania

  • un tanar general roman, veteran al razboiului din Afganistan
  • 31 August 2015, 23:00
Ministrul Mircea Dusa va asista luni la ceremonia de predare - primire a comenzii Diviziei 1 Infanterie DACICA catre Divizia Multinationala de Sud-Est, la sediul marii unitati din Bucuresti, informeaza MApN.
In cadrul ceremoniei, va fi numit si noul comandant al Diviziei Multinationale de Sud-Est, generalul de brigada Ovidiu-Liviu Uifaleanu, care pana la aceasta data a indeplinit functia de comandant al Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan", el avand in cariera misiuni internationale in Afganistan si Bosnia.
"Romania s-a angajat sa contribuie la consolidarea structurii de forte a NATO prin stabilirea si punerea la dispozitia Aliantei a unui comandament de nivel de divizie, care va oferi optiuni suplimentare pentru conducerea misiunilor Aliantei in zona sudica a flancului estic aliat", aminteste MApN.
Calendarul de implementare a acestui proiect prevede atingerea capacitatii operationale initiale pana anul viitor si a celei complete in anul 2018.
Cine este noul lider al Diviziei Multinationale
Uifaleanu a fost inaintat, la doar 45 de ani, in gradul de general de brigada la sfarsitul lunii noiembrie 2014 de catre presedintele de atunci, Traian Basescu, la propunerea ministrului Mircea Dusa.
Intre 2006 - 2009 colonelul Ovidiu Uifaleanu a indeplinit functia de comandant al Batalionului 812 Infanterie "Soimii Carpatilor" cu care a participat la misiunea ISAF din Afganistan, in anul 2007.
In 2003 a participat la misiunea NATO din Bosnia-Hertegovina.
Potrivit unui articol publicat in primavara anului trecut in Gazeta de Bistrita, Uifaleanu are un impresionant CV in cariera militara. A absolvit Liceul Militar "Mihai Viteazul", dupa care a urmat Scoala militara de ofiteri activi de tancuri si auto "Mihai Viteazul" Pitesti, Academia de Inalte Studii Militare si cursul postuniversitar de operatii in sprijinul pacii.
Pe langa studiile efectuate in tara a absolvit cursul de politica si concepte NATO in Germania, cursul privind legislatia conflictelor armate in Turcia si colegiul de razboi al trupelor de uscat din SUA.
Agentia de stiri HotNes

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Maximul şI minimul lui Ponta
Ioan Rotundu
Bătrâneţele I-au muiat părintelui protopop vigilenţa creştină
Ioan Rotundu
Tehnica prin care medicul Oprişanu şi-a ţepuit partenerul de afaceri (II)
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Reproşul nevestei
Horoscopul zilei de 1.09.2015
Reţeta zilei: Salată de gogoşari cu ghebe
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
Consiliul Judetean Dambovita vrea sa amplaseze statui ale lui Decebal, Burebista si Zamolxe pe platoul Muntilor Bucegi
Fost director APIA, condamnat definitiv la sapte ani si sapte luni de inchisoare
Austria vrea sa se taie din bugetul UE pentru tarile care nu preiau refugiati
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog