Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16066
De la 07 Ianuarie 2003
122876133

Cine este demolatorul familiei Ana şi Mihai Ţurcanu

  • Ioasn Rotundu
  • 24 October 2017, 23:00
În cadrul filmărilor la domiciliul Penorei Zaharia, sora cea mare a oierului Ionică Nechifor ajuns director la Staţiunea Popăuţi, am purtat cu aceasta mai multe discuţii. Aşa am aflat că fratele ei Ionică Nechifor s-a lăudat în familia cum l-a pedepsit el pe europarlamentarul liberal Mihai Ţurcanu, distrugându-i familia şi viitorul copiilor. Ca să se poată înţelege corect contextul în care Ionică Nechifor a putut să facă ce-a făcut, cum s-a lăudat,
Ionică Nechifor a devenit important în PNL Botoşani din momentul în care acest partid a intrat pe mâna suliţanului Florin Ţurcanu. Cei doi fiind crescători de oi, prietenia lor politică s-a cimentat în mod reciproc avantajos. Tehnician veterinar la bază, Florin Ţurcanu a realizat repede că Ionică Nechifor poate fi pentru el o sursă de procurare a unor berbeci de rasă karakul fără să-l coste prea mult.
Pe partea lui, Ionică Nechifor a realizat că prietenia cu Florin Ţurcanu îi va deschide largi perspective politice şi de a ajunge în funcţii importante, mai ales că între timp a absolvit prin învăţământ la distanţă Facultatea de zootehnie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi devenind inginer zootehnist.
Cocoţat preşedinte al PNL Botoşani, Florin Ţurcanu a avut grijă şi de fratele său mai mare, medic veterinar la Suliţa, căsătorit cu o vrânceană şi ea medic veterinar. Mihai Ţurcanu a fost cununat de către Gheorghe Nistor, la acea vreme şi în prezent directorul societăţii Piscicola Botoşani şi stăpânul iazului Dracşani.
Nistor l-a considerat pe Mihai cel mai educat membru al familiei Ţurcanu iar pe Florin un derbedeu ciolănos la comportament dar cu mari ambiţii de a obţine putere.
Florin şi-a introdus fratele Mihai în PNL Botoşani pentru a-i deschide perspective în plan naţional. Aflat în combinaţie cu secretara sa Roxana, Florin şi-a părăsit soţia Maura, aflată la Suliţa, acum la muncă în Italia, şi s-a căsătorit cu Roxana. Sunt voci în PNL care susţin că o contribuţie la relaţia lui Florin cu Roxana a avut-o şi Ionică Nechifor.
Imediat ce USL a pus mâna pe putere prin demiterea Guvernului Boc în urma unei moţiuni de cenzură în Parlament, în aprilie 2012, Florin Ţurcanu i-a cerut lui Crin Antonescu, co-preşedinte USL alături de Victor Ponta, să-i ofere o funcţie şi fratelui său Mihai. Aşa s-a ajuns ca la sfârşitul lunii mai 2012, Mihai Ţurcanu să ajungă preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi de Siguranţa Alimentelor Bucureşti. Nici soţia sa Ana, n-a rămas pe dinafară şi avea să primească funcţie în cadrul Direcţiei Sanitar - Veterinare Botoşani.
Ionică Nechifor a simţit că-i momentul să acţioneze şi să-i creară lui Florin Ţurcanu răsplata pentru serviciile aduse în berbeci şi de natură politică, Florin Ţurcanu fiind pe atunci deputat şi se pregătea să candideze pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani.
Iar Florin i-a cerut fratelui Mihai ajuns înalt funcţionar în stat să-i găsească un post şi lui Ionică Nechifor. Aşa a ajuns Nechifor directorul de Cabinet al preşedintelui ANSVSA Bucureşti.
Cocoţat într-o astfel de funcţie care i se potrivea precum agheasma malefică la slujba de sfinţire, Ionică Nechifor, îmbrăcat la costum nou, aproape că nu mai călca pe pământ de fudulia care-l cuprinsese. L-am întâlnit la Staţiunea Popăuţi, la Târgul de animale din vara lui 2012 şi mai că nu putea vorbi normal de fudulia funcţiei cu care se fălea cu un tupeu izvorât din lipsa de educaţie. El, ciobanul din Unţeni, fost jumulitor de găini la Abatorul de păsări Răchiţi, era acum funcţionar guvernamental. Incredibil ce poate face în România cârdăşia politică de partid completată de o puternică manifestare de impostor.
La Bucureşti, preşedintele Mihai Ţurcanu şi şeful său de Cabinet Ionică Nechifor locuiau la acelaşi hotel. Nechifor a observat că lui Mihai îi fug ochii după fundul unei consiliere, aşa că a încurajat relaţia dintre cei doi, având grijă să administreze şi probe video pentru când va avea nevoie de ele. Despre perversitatea morală a lui Nechifor, când cei din familia sa aduc vorba, îşi fac cruce şi din diavol nu-l mai scot.
Timpul a trecut, a venit vremea când USL-ul s-a spart, iar liberalul Mihai Ţurcanu a trebuit să părăsească funcţia pentru a face loc unui membru PSD. Odată cu el a părăsit funcţia şi Ionică Nechifor. Întors la Botoşani, Mihai Ţurcanu a lâncezit o perioadă, având promisiunea fratelui său Florin, acum preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, că-l va face europarlamentar în urma alegerilor din primăvara lui 2014.
În tot acest timp Mihai a păstrat relaţia de amor cu fosta sa consilieră, Ionică Nechifor fiind la curent cu evoluţia acestei relaţii. Mihai n-a ieşit europarlamentar din prima dar un eveniment neaşteptat (europarlamentarul liberal Eduard Helvig a fost promovat şeful SRI) s-a trezit că este validat europarlamentar. Revenit din nou în Bucureşti, Mihai Ţurcanu întărise relaţia sa amoroasă cu amanta.
Din acest moment, cei cu care am stat de vorbă şi mi-au relatat ceea ce ştiau cu privire la atitudinea lui Ionică Nechifor faţă de Mihai Ţurcanu ,se aşterne o perioadă de întunecată. Se pare că Ionică Nechifor i-ar fi cerut nişte favoruri lui Mihai Ţurcanu iar acesta l-a ignorat. Motiv pentru Nechifor să se răzbune în titlul său mizerabil.
Cum spuneam, sora cea mare a lui Ionică Nechifor, Penora, mi-a relatat că acesta s-a lăudat în familie că i-a făcut-o lui Mihai Ţurcanu. I-a trimis soţiei acestuia Ana, toate dovezile video din care rezulta relaţia de amor dintre Mihai şi consiliera sa. Ana, vrânceancă aprigă, n-a răbdat să fie tradusă şi, în iulie acest an, a divorţat de Mihai.
Tot acest scenariu l-am reconstituit pornind de la discuţiile avute cu membri ai familiei Nechifor dar şi cu foşti angajaţi de la Staţiunea Popăuţi, aflaţi la curent cu îndeletnicirile lui Nechifor, acesta lăudându-se în mai multe rânduri că-l are la mână pe Mihai Ţurcanu.
Având în vedere acest comportament total imoral al lui Ionică Nechifor, stau şi mă întreb ce dovezi o fi strâns acesta despre ministrul Petre Daeea, care l-a vizitat acasă în prag de noapte sau despre Valeriu Tabără, actual vicepreşedinte al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti pe care Nechifor l-a adus la Botoşani pentru a-l arăta tuturor ca fiind un bun prieten al său. Sunt convins că Nechifor n-a ratat ocazia de a-i avea la mână pe cei doi. Să-i ferească Dumnezeu ca aceştia să-şi întoarcă faţa de la Nechifor!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Varujan Vosganian: Incercarea Guvernului privind split TVA vine pe fundalul unei situatii dramatice
Patronul clubului Colectiv, Alin Anastasescu, ar fi disparut in Marea Britanie.
Cum speculeaza cercetatii penal si condamnatii supra-aglomerarea puscariilor din Romania pentru a se pune la adapost de procese - presa britanica
Horoscopul zilei de 25.10.2017
Bancul zilei: Consolare
Viramentele la Pilonul II de pensii ar putea fi reduse cu 10-15% Viramentele
Felix Stroe anunta ca il va demite pe seful CFR SA.
Trenul cu care ministrul transporturilor a mers la Deva a intarziat aproape o ora
Din aiurelile economice ale socialistului Vosganian
Ioan Rotundu
Legea prin care jandarmii ar putea deveni organe de cercetare judiciara,
avizata favorabil la comisia de aparare. Raetchi: "Fac un apel catre societatea civila sa ia pozitie pentru blocarea acestui proiect care va afecta grav libertatea de exprimare"
Efectele cresterilor masive de salarii in Consiliile Judetene:
Directiile pentru ingrijirea Copilului din Vaslui si Harghita au ramas fara bani
Surse: Liviu Dragnea a venit la guvern sa discute despre Ionut Misa;
va merge impreuna cu Mihai Tudose la Carei pentru ceremoniile de Ziua Armatei
Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea Legii Centenarului.
Dintre obiectiile sefului statului: titlul legii, selectia activitatilor ce vor primi cofinantare de la Guvern, excluderea ONG-urilor de la consultari
Eurostat - Romania, cel mai mare deficit bugetar din UE in trimestrul II: 4,1%
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog