Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sport
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7916
De la 07 Ianuarie 2003
123131487
pnl

Cine sunt persoanele şi companiile supuse noilor sancţiuni impuse de Statele Unite

  • 28 April 2014, 23:00
Statele Unite au anuntat luni noi sanctiuni impotriva a 7 demnitari rusi si a 17 societati comerciale, acuzand Rusia ca nu a facut nimic pentru a-si indeplini obligatiile asumate prin acordul de la Geneva privind detensionarea situatiei din Ucraina. Iata mai jos lista acestor companii si persoane, prezentata pe site-ul departamentului american al Trezoreriei.
Companiile supuse sanctiunilor:
InvestCapitalBank si SMP Bank sunt controlate de Arkady si Boris Rotenberg. Acestia facusera obiectul unei prime runde de sanctiuni, in 20 martie.
Stroygazmontazh (SGM Group) este o companie de constructie a conductelor de gaz controlata de Arkady Rotenberg. Rotenberg a creat SGM Group in 2008 dupa ce a cumparat mai multi contractori ai Gazprom.
Volga Group este controlata de Ghennaddy Timcenko. Timcenko a fost supus sanctiunilor americane in 20 martie so este actionar unic la Volga Group
Transoil este o companie feroviatra specializata in transportul petrolului si a produselor petroliere. Este controlata de Volga Group si Timcenko.
Aquanika (Russkoye Vremya LLC) este o companie de ape minerale si sucuri controlata de Volga Group si Timcenko.
Sakhatrans LLC este o companie de transport specializata in constructia de terminale pentru carbune si minereu de fier, controlata de Volga Group si Timcenko.
Avia Group LLC este o companie care ofera servicii de intretinere a aeronavelor si organizare a serviciilor de suport pentru zboruri, controlata de Volga Group si Timcenko.
Avia Group Nord LLC ofera servicii de management pentru aeroportul international Pulkovo din Sankt Petersburg, Russia si este controlata de Volga Group si Timcenko. Stroytransgaz Holding este o companie de constructii controlata de Volga Group si Timcenko.
Stroytransgaz Group este un grup de companii specializate in diferite domenii ale industriei constructiilor, controlata de Volga Group si Timcenko.
Stroytransgaz OJSC este o companie specializata in constructia infrastructurii de electricitate, controlata de Stroytransgaz Group, Volga Group si Timcenko.
Stroytransgaz-M LLC este o societate de constructii industriale axata pe petrol, gaze, petrochimie detinuta de Stroytransgaz Group, Volga Group si Timcenko.
Stroytransgaz LLC este o companie de constructii infrastructuri controlata de Stroytransgaz Group, Volga Group si Timcenko.
The Limited Liability Company Investment Company Abros este detinuta sau controlata de Bank Rossiya, supusa sanctiunilor americane in 20 martie. Bank Rossiya este detinuta sau controlata de Iuri Kovalciuk.
CJSC Zest a fost inclusa pe lista sanctiunilor deoarece este detinuta sau controlata de Bank Rossiya, la fel ca si JSB Sobinbank.
Cine sunt persoanele incluse pe noua lista a sanctiunilor americane:
Oleg Belavantsev a fost desemnat drept Trimis Oficial al Presedintiei Ruse in Crimeea pe 21 martie 2014 de catre Vladimir Putin.
Serghei Chemezov a fost desemnat in 2007 de catre Putin drept sef al Rostec, companie de stat care promoveaza investitiile ruse in cercetare si inovatie. Compania Rostec nu a fost insa sanctionata de SUA. Chemezov este un aliat apropiat al presedintelui Putin, pe care il cunoaste din anii 80 cand au trait in acelasi complex rezidential din Germania de Est (unde Putin a fost spion KGB - n.red.). Serghei Chemezov face parte si din board-ul Rosneft (companie extrem de apropiata de Putin, care a preluat activele Yukos).
Dmitry Kozak este vicepremier al Federatiei Ruse din 2008 (reconfirmat in 2012, dupa ce Putin a cistigat al 3lea mandat de presedinte).
Evgheni Murov este directorul Serviciului de protectie al Federatiei Ruse si general de armata. A lucrat in serviciile de securitate ale Rusiei din 1971.
Aleksei Pushkov este vicepresedinte al Dumei de stat din decembrie 2011. Este, de asemenea, presedintele comisiei Dumei pentru Afaceri externe.
Igor Sechin este directorul general al Rosneft, una dintre cele mai mari companii de stat din lume in domeniul petrolier. Rosneft nu a fost inclusa pe lista sanctiunilor. Viaceslav Volodin este director adjunct al Administratiei prezidentiale. Potrivit Trezoreriei americane, Vladimir Putin a luat decizia de a interveni in Crimeea dupa discutii cu consilierii sai cei mai apropiati, inclusiv Volodin.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Testul de sarcină
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Saramură de crap
Apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană se petrece pe fundalul violenţelor şi presiunilor făcute de Rusia
asistăm la apropierea dintre NATO şi UE în faţa unei primejdii comune, Rusia
"Gabriel Oprea a făcut presiuni ca Elisabeta Lipa să nu candideze la şefia Comitetului Olimpic Român"
De ieri, cetăţenii Republicii Moldova circulă liberi prin ţările UE
DNA sesizează Inspecţia Judiciară în cazul judecătoarei Rodica Cosma de la Înalta Curte, care a judecat arestarea lui Radu Mazăre
Comisia juridică a votat împotriva arestării preventive a deputatului Florin Popescu
Victor Ponta: Guvernul majorează deficitul bugetar cu circa 0,2% din PIB
pentru a suplimenta bugetul Ministerului Apărării
Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri
Liviu Dragnea: PSD crede că Ponta este cea mai bună soluţie pentru funcţia de preşedinte al României
Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi Daniel Constantin, în vizită la Patriarhul Daniel împreună cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu
Întrebat de ce l-a vizitat pe Patriarh, Ponta a răspuns: Pentru binecuvântare
Botoşani: Ştefan cel Mare umilit la Mănăstirea Popăuţi
Ioan Rotundu
Zeci de amenzi date de jandarmii botoşăneni la Zilele Oraşului
Botoşănenii sunt invitaţi la ceremonialele de Ziua Veteranilor
Prefectul salută liberalizarea vizelor pentru moldoveni
Programul Târgului ,,Agro – Zoo”
Şefii instituţiilor cu atribuţii legate de 1 Mai convocaţi de prefect
Urmărire, focuri de armă, ţigarete de contrabandă confiscate
Pompierii verifică zonele de agrement pe 1 şi 2 mai
Modern Calor: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog