Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16404
De la 07 Ianuarie 2003
122876471

Ciolos: Propunerea privind comasarea alegerilor va fi scoasa din programul de guvernare

  • 17 November 2015, 23:00
Comasarea alegerilor nu va mai figura in programul de guvernare prezentat marti in Parlament, a declarat premierul desemnat, Dacian Ciolos, adaugand ca documentul programatic va fi adaptat in functie de discutiile finale pe care le poarta cu grupurile politice, potrivit Agerpres.
'Programul de guvernare are o parte fixa, care este cea constituita din acele 12 prioritati pe care ni le asumam direct, ca atare. Si are o parte - in stadiul actual adaptabila, pentru ca ministrii se duc in comisiile de specialitate, eu am discutii cu grupurile politice. Si asa cum v-am spus, in perioada urmatoare, o sa venim cu proiecte mai concrete pe fiecare sector in parte in functie si de sustinerea pe care o putem constata. Da, o sa fie scoasa (varianta cu comasarea alegerilor - n.r.). Deci programul de guvernare va fi adaptat in functie de aceste discutii', a explicat premierul desemnat, luni, la Parlament.
El a aratat ca a elaborat un program de guvernare in patru zile, fara sa aiba ministri la dispozitie cu care sa se consulte.
'Am preluat foarte multe din initiativele si din ideile strazii, sa spun asa, ale societatii civile, pe care am vrut sa le testez. Asta a fost cererea cumva, directa sau indirecta, din partea multor organizatii ale societatii civile, a celor care au iesit in strada, sa inaintez aceste propuneri Parlamentului. Si am avut si data trecuta, de asta am facut doua tururi, practic, la fiecare grup politic pentru a putea testa, pentru a putea discuta legat de mai multe initiative. Unele dintre ele, poate cu mai putine sanse de izbanda in aceasta perioada de un an, dar a fost de datoria mea sa pot sa le testez', a aratat premierul desemnat, la finalul discutiilor cu reprezentantii UDMR.
Intrebat daca pe viitor se asteapta la discutii in contradictoriu cu reprezentantii partidelor pe proiectele pe care Guvernul le va propune, Ciolos a spus: 'Discutiile in contradictoriu sunt intotdeauna la inceput, pana iti armonizezi punctul de vedere''.
'Discutii de genul acesta pentru mine sunt importante nu doar pentru votul de maine, ci si pentru ca inauguram un altfel de stil de lucru intre Guvern si Parlament, neavand in spate un partid politic care sa ne sustina permanent, chiar daca, ieri, de exemplu, PNL ne-a asigurat in mare de sustinere, sigur, si ei in masura in care o sa-i informam legat de proiectele noastre. Eu vreau sa instauram o metoda de lucru care sa ne permita sa ramanem in contact, sa avem un dialog aplicat, pragmatic pe proiecte. Pentru ca asta ne intereseaza, proiectele pe care Guvernul le va promova nu vor fi proiecte in sensul de politica partinitoare, ci proiecte politice, in sensul interesului cat mai larg . Si atunci cu cat avem un dialog mai bun, cu atat mai mult noi, Guvernul, vom sti cum sa orientam anumite proiecte legislative pentru a avea siguranta unei majoritati', a spus premierul desemnat.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Explicaţia ginecologului
Reţeta zilei: Pere cu zahăr şi oţet
Horoscopul zilei de 17.11.2015
Botoşani/Mihăileni: Casa bunicilor lui Enescu are regim juridic incert
Este posibil ca după reabilitare moştenitorii s-o revendice nou-nouţă
Un drept la replică ce trebuie citit printre rânduri
Ioan Rotundu
Reprezentanți ai Colegiului Flămânzi pe lista neagră a organizației Iniţiativa România
COMUNICAT DE PRESĂ
Primarul Dan Oloeru, un impostor cultural
Ioan Rotundu
Domo isi va inchide toate magazinele
Dosar penal in cazul tinerei din Suceava care a murit dupa ce parintii au refuzat transfuzia de sange
Cine este "creierul" atentatelor din Paris: un cetatean belgian care sta in Siria
Statul Islamic ameninta ca toate tarile care efectueaza raiduri aeriene in Siria vor avea soarta Frantei./
Seful CIA: Statul Islamic pregateste probabil noi atacuri
A incalcat Liviu Dragnea legea “Liviu Dragnea”?
Romania vrea sa inregistreze kurtoskalacs ca produs traditional romanesc in UE
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog