Preparare: Se prăjeşte numai 1-2 minute kaiserul tăiat în felii mai mici, cât să prindă uleiul gust de afumătură. Apoi se scoate pe un şervet şi se păstrează pt. când e ciorba gata. Se pun în cratiţă, în acelaşi ulei, prazul şi morcovul, iar când s-a muiat prazul puţin se adaugă şi cartofii şi păstârnacul. Se toarnă peste legume supa de pui şi se lasă să fiarbă la foc potrivit până s-au fiert legumele f. bine. Se ia jumătate din ciorbă şi se pune în roboţelul de bucătărie/blender şi se face piure, apoi se toarnă la loc în cratiţă împreună cu smântâna dulce şi se lasă să mai dea un clocot. Se pune sare şi piper după gust (la mine nu a mai fost nevoie de sare că era supă de pui sărată, la fel şi dacă foloseşti cuburile Knorr), leuşteanul proaspăt şi cimbrul uscat. Kaiserul se toacă mărunt şi se prăjeşte într-o tigaie până este puţin crocant. Se serveşte ciorba cu feliuţele de afumătură şi cu frunze de leuştean proaspăt. (Lucullus)