Ciorba de fasole cu costiţă afumată este o ciorbă săţioasă şi savuroasa, pe gustul amatorilor de fasole. Această ciorbă de fasole cu costiţă afumată, deşi este o bunătate nu este scumpă, dar este bogată în calorii şi foarte hrănitoare. Ciorba de fasole cu costiţă afumată are un aspect apetisant şi merge cu ardei iute, ceapă şi un păhărel de tărie.
Ingrediente: 200 g fasole albă, 2 morcovi, 1 albitură, 1 ceapă, 3-4 roşii, 200 g costiţă afumată, cimbru, 50 ml oţet, sare şi piper după gust.
Mod de preparare: Se fierbe fasolea în 3-4 ape, în ultima punându-se şi sare. Se adaugă morcovii şi albitură rase, ceapă tocată mărunt, cimbrul şi roşiile pasate. Între timp se taie costiţa feliuţe, se căleşte şi se adaugă în ciorbă, după ce a fiert fasolea. Se acreşte ciorba şi se potriveşte de sare şi piper. Poftă bună!