Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7978
De la 07 Ianuarie 2003
122868045

Circa 800 de fosti si actuali salariati ai OMV Petrom, obligati sa restituie drepturi banesti

  • 15 December 2014, 23:00
Aproximativ opt sute de actuali si fosti angajati ai companiei OMV Petrom trebuie sa returneze drepturile banesti castigate in anul 2008 in urma unei hotarari judecatoresti care nu a fost insa definitiva, oamenii avand in prezent conturile blocate de catre executor, scrie Agerpres.
Luni, circa 20 de persoane au fost chemate la mediere la sediul unei firme de recuperari creante, oamenii fiind nemultumiti ca sunt obligati sa plateasca sume chiar si de peste 20.000 lei catre compania petroliera. Pentru recuperarea unor sporuri si prime neacordate de conducerea OMV Petrom in perioada 2005-2008, angajatii au actionat in instanta societatea, avand castig de cauza in prima faza. Decizia instantei, care nu a fost definitiva, a fost comunicata executorilor care au pus in aplicare alocarea sumelor restante. Ulterior, reprezentantii companiei au inaintat recurs si au castigat, oamenii trebuind sa returneze atat sumele initiale, cat si penalitati de intarziere si cheltuielile de judecata.
"Am actionat in instanta OMV Petrom pentru recuperarea unor drepturi banesti care nu ni le daduse in perioada 2005-2008, respectiv 4.000 de metri cubi pe an, aprovizionare iarna si pentru cadouri de sarbatori. Am deschis actiune in instanta, am castigat si am luat in total vreo 18.500 de lei si acum trebuie sa platesc in plus peste 10.000 de lei bani pe care nu i-am luat, bani pentru avocat, executorul judecatoresc. M-au chemat azi la negocieri pentru a stabili impreuna cum vor recupera banii de la mine", a declarat George Albastroiu, fost angajat.
"Nemultumirea noastra este ca o firma de recuperare ne executa conturile in totalitate, noi stim ca se executa doar o treime din venituri. In 2008, la discutiile cu sindicalistii, am aflat ca avem dreptul la o anumita suma. Am facut o actiune comuna si s-a eliberat o hotarare judecatoreasca cum ca fiecare din noi avem dreptul la respectivele sume. Am depus hotararea la executori si ei au executat conturile societatii Petrom. Dupa circa trei ani, compania ne-a dat in judecata ca sa platim sumele respective, dar executorii ne-au luat jumatate din cat am primit noi. Daca executorii stiau ca hotararea nu este definitiva sau nu sunt in drept sa execute conturile, de ce au facut-o? Eu am de plata circa 18.000 lei, sunt in continuare salariata a companiei", a afirmat si Elena Amza.
Reprezentantii firmei de mediere au precizat ca se incearca gasirea unei solutii de rezolvare a situatiei intre companie si angajati.
"In momentul in care se ajunge la o intelegere printr-un acord de mediere nu se va pune in executare dosarul la care se face medierea. Tot ce pot sa spun este ca toate persoanele care vor semna un acord de mediere nu vor fi puse in executare. Ii ajuta medierea pentru ca vor ajunge la o intelegere sa restituie sumele de bani intr-un anumit fel", a spus mediatorul care s-a ocupat de caz.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Caltaboş afumat
Bancul zilei: Proaspăt căsătoriţi
Anunţ URBAN SERV
Anunţ urgent SC MICROBUZUL
Horoscopul zilei
Penitenciarul Botoşani: Comunicat de presă
Sydney: Luarea de ostatici s-a terminat, dupa ce politia a luat cu asalt cafeneaua Lindt Chocolat
Un elicopter SMURD s-a prabusit in Lacul Siutghiol din judetul Constanta
Trei persoane disparute, una resuscitata dar inca in stare grava. Putin probabil ca accidentul sa fi fost cauzat de conditii meteo nefavorabile
Antal Arpad: Daca premierul nu isi instruieste prefectii, in secuime se poate intampla ce a fost la Targu Mures in '90
Peste jumatate din memorandumurile prin care se solicita autonomie teritoriala in Harghita au fost anulate de instanta
"Secretul e increderea prosteasca". A fost politist de frontiera, acum vinde case de milioane in Dubai si joaca cu Tom Cruise
Cu ce schimbari ale Codului Fiscal intram in 2015 In Monitorul oficial de
Cozmin Gusa acuza presiuni "greu de imaginat ale cuplului Ponta - Ghita
37 de perchezitii, 27 de milioane de euro prejudiciu din evaziune fiscala si alte infractiuni
tentativa esuata de fraudare a fondurilor europene - 20 de milioane de euro. Ministrul Teodorovici: Perchezitii au fost la o autoritate de management
Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, a fost trimisa in judecata in dosarul supraevaluarii unui teren
Inculpatilor li se cere plata a 61 mil euro
Botoşani: Ionică Nechifor a trecut la ameninţări
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog