Printre altele, inspectorii din cadrul Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Botoşani, s-au pus pe capul comercianţilor de ciuperci conservate. Timp de patru zile, personalul nostru a demarat un control care a vizat calitatea şi modul de comercializare a ciupercilor conservate. În acest sens au fost verificaţi 14 agenţi economici, a precizat Dumitru Monacu, director executiv în cadrul OJPC Botoşani. În cadrul controlului inspectorii oficiului au verificat 200 kilograme de ciuperci conservate. În urma verificărilor, 45 kilograme de ciuperci conservate au fost oprite de la comercializare pentru remedierea deficienţelor. La majoritatea agenţilor economici verificaţi s-au constatat o serie de nereguli la conserve, cum ar fi lipsa traducerii în limba română, lipsa adresei producătorului, lipsa preţurilor, a precizat Dumitru Monacu. Controlul s-a finalizat cu 10 sancţiuni din care patru avertismente şi şase amenzi în valoare totală de 13 milioane lei (ROL). Conducerea OJPC a precizat că în acest an nu s-au semnalat reclamaţii la astfel de produse însă în 2005 a existat o sesizare, reclamantul plângându-se de faptul că ciupercile conţineau impurităţi. (Carmen Iacob STANCIU)