Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1426
De la 07 Ianuarie 2003
122887075

Cod Galben pentru Botoşani

  • 5 June 2008, 23:00
Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, o atenţionare „COD GALBEN” pentru judeţul Botoşani pentru intervalul 05.06.2008, ora 15.00 – 06.06.2008, ora 23.00. Fenomenele vizate sunt ploi ce pot avea caracter torenţial, însoţite de tunete şi fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Local cantităţile de apă vor depăşi 30 – 35 l/mp iar izolat 50 l/mp. Vor fi condiţii de grindină.
Totodată, pentru intervalul 05.06.2008, ora 15.00 – 07.06.2008, ora 14.00 a fost transmisă şi o avertizare hidrologică „Cod Galben” pe râurile Siret şi Prut. Ca urmare a precipitaţiilor însemnate cantitativ şi cu caracter torenţial prognozate se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efect de inundaţii locale şi creştere de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale „Cotelor de Atenţie” pe râurile din bazinele hidrografice Siret şi Prut. Fenomenele se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior a râurilor.
Având în vedere fenomenele meteo periculoase prognozate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au fost avertizate pentru a monitoriza situaţia şi a anunţa în cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de inundaţii. Serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani sunt pregătite să intervină în cel mai scurt timp pentru îndepărtarea efectelor negative ale inundaţiilor. „Avertizările meteorologice cod galben indică fenomene ca averse, descărcări electrice, intensificări de vânt obişnuite pentru zona respectivă, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi. Există risc de creşteri de debite şi niveluri” a declarat purtătorul de cuvânt al ISJU Botoşani, Dorina Lupu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ţurcanu vrea ca cei controlaţi să tremure
O nouă Comisie de Control impusă de U.E.
Ziua Mediului la Botoşani
Comentariul comentariilor (CXXIX)
(Ioan Rotundu)
Alianţa PSD-PNL-PRM a fost oficial certificată
Paul Onişa mătrăşit din partid
Ispita târgului ExpoTexStil
Au grijă să transmită pe mai departe valorile autentic tradiţionale
Ne-am comemorat eroii
Salariaţii de la Permise Auto mai au de aşteptat
Horoscop
Şi un poliţist deştept
Cabinet Radiologique Privé situé dans l’Est de la France
Ofertă giurgiuveană
Program Tele'M Botoşani vineri, 6 iunie
Romanii- adevaratii europeni
Un ziar din tara fara popor se apuca sa-si bata joc de romanii din Europa
Caricatură - Cronica politică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog