Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13084
De la 07 Ianuarie 2003
122898733

Cod galben de ninsori. MAI

  • Autoritatile locale trebuie sa asigure spatii de cazare daca vor exista persoane blocate in trafic
  • 26 December 2014, 23:00
Subcomisarul Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, a declarat vineri ca autoritatile locale trebuie sa asigure spatii de cazare celor ramasi blocati departe de casa, daca se impune inchiderea unor sectiuni de drum, informeaza Agerpres.
"Autoritatile locale din zonele vizate de avertizarile de viscol si ninsoare vor fi pregatite sa intervina cu utilajele de deszapezire si materiale antiderapante pe toate drumurile, in special pe autostrazi, drumuri nationale si judetene, pentru curatarea drumurilor si mentinerea unui trafic rutier fluent. In cazul in care se va impune inchiderea unor sectiuni de drum, autoritatile locale trebuie sa fie in masura sa asigure spatii de cazare celor ramasi blocati departe de casa din cauza viscolului", a spus Dajbog, intr-o declaratie de presa la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
Ea a adaugat ca este recomandat ca soferii sa evite calatoriile pe timp de viscol si ninsoare puternica, iar daca se afla pe drumuri cu probleme sa respecte indicatiile agentilor de circulatie.
"Politia rutiera va transmite periodic informari cu privire la starea drumurilor si, acolo unde sunt probleme, va indica eventualele rute ocolitoare. In conditiile schimbarii situatiei meteorologice, recomandam conducatorilor auto sa nu porneasca la drum fara a verifica starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga. Pentru siguranta deplasarii, recomandam soferilor sa evite calatoriile pe timp de viscol si ninsoare puternica, iar daca, totusi, circula pe drumuri cu probleme, sa respecte indicatiile agentilor de circulatie. Pentru zonele care vor fi afectate de viscol si ninsoare, este obligatorie echiparea autovehiculelor pentru circulatia in conditii de iarna", a subliniat purtatorul de cuvant al MAI.
Politia rutiera va fi in strada pentru a oferi sprijin conducatorilor auto Subcomisarul Monica Dajbog a mai anuntat vineri ca Politia rutiera va fi in strada in aceste zile pentru a lua masurile necesare avand in vedere atentionarile meteo.
"Politia rutiera va fi in strada in aceste zile pentru a oferi sprijin conducatorilor auto si pentru a lua masurile necesare in cazul in care situatia meteo impune inchiderea unor sectiuni de drum. La nivel national, in aceasta perioada actioneaza, in medie, 1.600 politisti rutieri. La acestia se adauga aproximativ 7.000 de politisti de la structurile de ordine publica. (...) In conditiile atentionarilor de viscol si ninsoare emise astazi de Adminstratia Nationala de Meteorologie viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea, a dispus trupelor operative ale MAI luarea tuturor masurilor pentru evitarea producerii unor situatii de urgenta cauzate de aceste schimbari ale vremii", a spus Dajbog.
Ea a precizat ca 31 de judete plus municipiul Bucuresti se vor afla, din aceasta seara, sub atentionare de cod galben de ninsori, intensificari ale vantului, precipitatii mixte si polei.
"Incepand din aceasta seara, de la ora 20,00, 31 de judete plus municipiul Bucuresti se vor afla sub atentionare de cod galben de ninsori, intensificari ale vantului, precipitatii mixte si polei. Avand in vedere ca in aceste zile multi romani sunt in vacanta si calatoresc foarte mult, principala prioritate a efectivelor MAI este asigurarea unei circulatii fluente si evitarea blocajelor, mai ales pe principalele artere rutiere, autostrazi, drumuri nationale si judetene", a explicat purtatorul de cuvant al MAI.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nemulţumirea beţivului
Horoscopul zilei
Prima vizita externa a lui Klaus Iohannis: Presedintele merge in Republica Moldova pe 22-23 ianuarie
Miracol de Craciun pentru o familie din Timis care traia ca intr-un grajd
Rusia: Inflatie de circa 11,5% in 2014
Doi alpinisti, frati, ucisi intr-o avalansa in Muntii Alpi
Mesajul medicilor tineri trimis guvernantilor de Craciun
Botoşani: Viceprimarul Andrei a pierdut ruşinos războiul cu Ţurcanu
Distrugatorul USS Donald Cook soseste in Marea Neagra cu misiunea de a promova pacea si stabilitatea
Cretinismul politic este atemporal
Ioan Rotundu
Programul de lucru al casieriilor societăţii Modern Calor în perioada sărbătorilor de iarnă
National Public Radio: Iohannis are nevoie sa lucreze in tandem cu Kovesi in lupta anticoruptie
Cod portocaliu de ninsori, viscol si polei in 10 judete din sud-estul tarii, de duminica noaptea
Botoşani: Mişei şi ticăloşi până în ultima zi a anului
mormolocii din opoziţie tac complice
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog