Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Decese
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21940
De la 07 Ianuarie 2003
122882007

Comentariu la comentarii (CXIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 4 June 2007, 23:00
De ani şi ani de zile „IPJ pune gând rău valutiştilor, făcând planuri pe hârtie”, iar tot de atâta timp valutiştii continuă să facă legea în piaţa mare a Botoşanilor. Pe bună dreptate un comentator a constatat că cei din conducerea Poliţiei „…ne cred proşti”. Un alt comentator a încercat marea cu degetul. Iată la ce concluzie a ajuns: „Valutişti, contrabandişti... decontatori de cupoane (albastre, verzi, roşii că negre nu primesc). În fiecare dimineaţă, când soseşte tramvaiul în staţia de la piaţa mare, călătorii sunt sâcâiţi de cei care cumpără cupoane. Curios din fire, am abordat un astfel de GEAMBAŞ de cupoane, am întrebat cu cât se cumpără un astfel de cupon că şi părinţii mei ar avea, dar nu le utilizează nici într-un an ,şi ar fi bine să le dau un ban. Un răspuns foarte vesel: "100 mii cuponul în lei vechi, pe când vă aştept?" Am şi eu o întrebare pentru cei ce decontează astfel de bilete şi mai ales cei ce controlează (Curtea de Conturi- sunt bani de la buget nu?) această afacere: La ce valoare este decontat un astfel de cupon, cât la sută din costul cupoanelor se lasă celor ce aprobă deconturile de cupoane de toate culorile şi la ce valoare se aplică impozitul pe venitul realizat de sâcâitorul de la intrarea în piaţă?” Om bun, răspuns la astfel de întrebări nu vei primi niciodată. Sunt secretele mafiei, iar legea omertei funcţionează şi la noi.
Pentru că cei de la Mediu protejează numele persoanelor şi firmelor sancţionate, deşi, potrivit legii liberului acces la informaţia publică astfel de date nu sunt clasificate ca secrete, n-am mai răbdat astfel de afronturi şi am scris editorialul „Ei ne servesc gogoaşa, noi o înghiţim”. Cititorii au subscris celor consemnate în editorial şi au comentat, fiecare după cum i-a fost priceperea. „Leul” crede că „Au avut milă cei de la Mediu pentru aplicarea unei amenzi conduceri acestui abator. Ia să mergeţi dvs. reporterii să vedeţi ce căsuţă şi-a construit şeful abatorului în spatele maternităţii. Dacă era altă persoană lipsită de interes, cred că lua maximul de amendă. Dar restul de amendă este în frigiderul la cei care au aplicat-o.” Că patronul abatorului DOLY îşi construieşte casă de lux, este problema sa. N-avem nimic cu casa omului, avem cu afacerea sa, care deşi este de ordin privat, prezintă interes public şi deci trebuie să respecte legea ca oricare dintre noi. Iar şefii instituţiilor deconcentrate sunt obligaţi să pună la dispoziţia presei toate informaţiile de interes public. Dacă n-o fac, înseamnă că au pactizat cu cei care încalcă legea şi profită de pe urma lor.
Cu răutate, un comentator a consemnat: „Cei de la Garda de mediu ce fac cu Lacto Solomonescu, care de mult timp poluează iazul de la Hăneşti? Pe ăştia nu-i vede nimeni, au totul aranjat.” Societatea Lacto Solomonescu deţine singura staţie de epurare ce funcţionează în regim privat. La câţiva km mai sus, în aval pe Başeu, se află făbricuţa de lapte a lui Portariuc, care nu-şi epurează deşeurile. Dar comentatorul are o răfuială personală cu Solomonescu, Portariuc fiindu-i la dreapta sa de funcţionar public.
Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face zice un proverb mai vechi. Tot căutând nod în papură prefectului, preşedintele Conţac s-a trezit, la rându-i, că-i cată nod în papură prietenul său politic Ciuştea. Iar vicepreşedintele Ciuştea dă tare în domn’ Costică. Recent a lansat o nouă acuzaţie: „Conţac este acuzat de dictatură în decizii şi că a luat-o razna”. S-a bucurat mult „Doctorul”, citind un astfel de articol: „Bravo dl. Ciustea pentru iniţiativă, se vede că vrei să faci ceva pentru noi concetăţenii, dar nu poţi.... mai luptă!!!! Poate, poate…” Aflat prin preajmă „Je suis” a intervenit: „Oameni buni, acest „tovarăş” este obişnuit şi învăţat să ia decizii de dictatură încă înainte de Revoluţie. Ajuns mare şef la AUTOBAZĂ transporturi auto Bt. sloganul lui era: TE DAU AFARĂ! Daca acel şofer, mecanic auto (cum a fost şi el) personal TESA, magazioner sau om de serviciu, nu erau în graţiile lui (adică să-i dea peşcheşul) le făcea zile negre. Aşa că dle. Ciuştea, voi l-aţi pus în fruntea judeţului, iar GURELE RELE spun că dta. ai contribuit decisiv ca musiu Conţac să ajungă preşedinte al C.J.” Nu gurile rele vorbesc. Este perfect adevărat că Ciuştea l-a ajutat direct şi nemijlocit pe Conţac să ajungă preşedintele CJ. Acum, că interesele sale au devenit divergente de ale lui Conţac, s-a substituit hoţului care strigă prindeţi hoţul. Îi va fi greu lui Ciuştea să mai înşele odată electoratul. Chiar dacă s-a oploşit sub umbrela lui Becali, crucea acestuia nu va fi suficientă să-l spele de păcatele comise faţă de botoşăneni. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Se pregăteşte mazilirea lui Câmpanu
Sărbătoare de Ziua Mondială a Mediului
APM a demarat programul „Seceta”
Încă zece Centre de Documentare şi Informare în judeţ
Cercetat pentru uz ilegal de armă
Trei copii alungaţi de acasă de propriul tată
Nu „Cedează trecerea”
S-a spânzurat din dragoste
Personalul din spital instruit cu privire la igienă şi curăţenie
Ciuştea se plânge de şicanele primarilor PSD
Conţac a dat în judecată statul român, cu prefectul alături
Mihai sare în ajutor Ansamblului Folcloric „Balada”
Egner vine cu noi propuneri trăsnite
Guralic deplânge soarta abonaţilor E.ON
Municipalitatea începe dezinsecţia zonelor publice
Conţac pledează pentru menţinerea Pieţei Griviţa
Autorităţile locale au luat drumul Italiei
Horoscop
Şniţel picant
Cum recunosc ruşii un spion american
Citate din literatura spaniolă
Câte puţin din toate, să ajungă la toţi
Românul şi aşteptarea
Un Buhăianu fără morală, fără principii
Ioan Rotundu
Dumnezeu să-l ierte pe Liviu Manole!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog