Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13675
De la 07 Ianuarie 2003
122899324

Comentariu la comentarii (CXLIV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 15 July 2007, 23:00
Primarul de Flămânzi a comis „O greşeală care-l poate costa jumate de miliard lei vechi”, semnând de primire o factură prin care a legalizat un preţ greşit înscris, sau, cine poate şti, chiar un preţ rezultat în urma înţelegerii sale cu patronul societăţii. Pentru că, ulterior, contabilul primăriei a sesizat greşeala şi a oprit plata către furnizor, patronul societăţii a chemat primăria în judecată. Avocatul patronului a declarat că preţul din factură a fost recunoscut de către primar prin semnătură, deci primăria trebuie să plătească, chiar dacă preţul este de zece ori mai mare decât practicat pe piaţă. „Justin”, citind toată tărăşenia, emite părerea că „Avocatul cred că e nebun”. Nu-i nebun deloc. În faţa judecătorului înscrisurile primează oricărei alte probe. Iar dacă avocatul va demonstra judecătorului, lucru ce nu-i imposibil, că preţul este rezultatul unei negocieri, primăria este bună de plată. Curtea de Conturi va fi cea care va hotărî dacă diferenţa de preţ i se va imputa sau nu primarului. Însă, tare îmi este frică că acel preţ poate fi rezultatul unei înţelegeri pe bază de comision, iar afacerea fiind dată în vileag de contabilul ce-a rămas pe dinafară.
Mai grav mi e pare modul în care, în ultimul timp, se anunţă de către instituţiile statului posturile vacante. „12 posturi de vameşi scoase la concurs, pe sub mână”. Pentru „Andrey” lucrurile devin de neînţeles: „Incredibil ce citesc în acest articol. Oricum, e de notorietate faptul că vameşii botoşăneni au o putere de cumpărare şi un nivel de trai mult peste cel al unor oameni de afaceri, care sunt administratorii sau asociaţii unor societăţi cu profituri frumoase. Sunt stat în stat! Că îşi permit unii vameşi unele lucruri care din salarii nu ar putea să şi le permită niciodată, e binecunoscut de orice om de bun simţ, nu de rea credinţă! Oricum, absolut strigător la cer circuitul închis care există la Biroul Vamal Botoşani! Cum este posibil ca an de an să se vehiculeze sume de mii şi mii de euro, şpăgi înfioratoare? Chiar iese fum fără foc? Oricum, apogeul corupţiei o reprezintă instituţiile vamale în România, iar Botoşaniul, dintre birourile interne, dovedeşte că sta bine la capitolul mânării de ultimă speţă!” Deşi averile celor deveniţi vameşi au sporit uluitor de vizibil, nimeni nu le-a creat vreun necaz pornit din spiritul dreptăţii în faţa legii. Vameşii chiar au devenit stat în stat şi nu poţi face nimic împotriva modului lor de a te trata, când ajungi în faţa lor.
„Ciuştea demască motivaţiile ascunse „ale doctorului de chiori”, adică ale dir.adj. de la Autoritatea Judeţeană Sanitară Botoşani, medicul Gabriel Oprişanu. Crede Ciuştea că postul de director al Spitalului judeţean ar fi destinat lui Gheorghe Ciubotaru, liberalul botoşănean plecat la Bucureşti să conducă un fragment de ţară. Numai că Ciubotaru a negat vehement acest scenariu de sorginte ciuşteană, cum negaţii au venit şi din partea liberalului şef Câmpanu şi chiar umilul liberal Oprişanu.
Comentariile au abundat, dar mai mult pe fondul unor răfuieli politice şi mai puţin pe seama realităţilor existente în spitalul judeţean, realităţi care fac cumplite zilele celor ce ajung internaţi pe aici. „Kristi” califică situaţia creată ca fiind una tragi-comică: „Oricum, e ilar să vezi fabulosul duel Oprişanu-Mimor. Doi incompetenţi, două personaje care s-ar înscrie şi în Partidul Diavolului, dacă ar putea scurge şi de pe acolo ceva, două nulităţi care nu pot fi elogiate decât pt incompetenţă. Absolut înspăimântătoare cele două marionete care acum se bat în a demonstra care e mai profesionist decât celălalt! Să râzi sau să plângi?” De râs nu-i cazul. De plâns, plâng bolnavii blestemându-şi ziua când au păşit în spital, bocesc rudele celor care au intrat în spital vii şi au ieşit cu picioarele înainte.
Făcându-şi încălzirea pentru viitoarele alegeri locale, consilierul municipal „Guraliuc cere oprelişte trecătorilor de noapte prin parc” Un anume „Costea” cere „De ce nu pune paznici domnul Guraliuc? Pe vremea răposatului erau miliţieni care patrulau, nu a fost închis parcul, dacă nu ştie!” Aflat probabil peste graniţă, „Eire” susţine că „În ţările civilizate parcurile se închid noaptea (vezi GB), dar Costea, Bobu nu au de un' să ştie. Iar locatarii au destule căi de a ajunge acasă! Alea sunt parcuri, nu căi de acces sau traversare!”
Opinia cititorului l-a enervat pe „Maurul”, ce a postat pe site următorul mesaj: „Mă Eire (ne nume naşpa!) dacă englezii s-au şters la fund cu fuiorul de cânepă, noi ne-am şters cu frunză de bostan vara şi cocean iarna. Dacă ei îşi închid parcurile, trebuie să punem şi noi lacăt? Franţa, Italia, Germania, Austria, Spania n-au pus lacăte. Anglia s-a luat de terorişti, iar teroriştii de ei. Au s-ajungă englezii să nu mai iasă noaptea pe stradă. Treaba lor. Noi nu vrem lacăte pe parcuri şi nici pe Guraliuc consilier de acum înainte. Să stea acasă molia şi să nu mai roadă pe unul sau altul. Iar tu, Eire, du-te înapoi în Anglia şi dă cărămidă la mână, că eşti bun.” Comentatorul n-a considerat că „Maurul” merită un răspuns, aşa că n-a continuat disputa. O precizare trebuie de făcut. Prin modul în care este amplasat, parcul „Eminescu” este şi cale de acces pentru mulţi locatari din zonă. Închiderea lui ar stârni vii proteste. Nu mai suntem pe vremea miliţienilor. Trăim timpuri democratice, iar protestele publice nu mai pot fi oprite cu bâta. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Borolea – satul scos la lumină după 575 de ani
Posturi scoase la concurs de Ministerul Apărării
Între faliment şi prosperitate, Damian a ales…
Primarii obligaţi să facă testarea apei din fântâni
Câmpanu iar ne momeşte cu tomograful
Ploaie de concurenţi la Regata Botoşanilor
Conservatorii luptă pentru votul uninominal
Liberalii vor să-şi aleagă candidatul la Primărie
Direcţia Silvică luptă să majoreze suprafaţa pădurilor
Încă o cărămidă adăugată zestrei culturale a Botoşanilor
Bătaie pe posturi, la titularizare
Cine are obligativitatea incinerării deşeurilor animaliere?
Ţiprigan mai pregăteşte un proces
Botoşănenii vor primi cazierul judiciar pe loc
Căruţaş cercetat pentru că a accidentat un copil de patru ani
Bordurile din beton, noua ţintă a hoţilor
Ţigări confiscate de poliţişti
Alegerea Duhului
Horoscop
Cugetări şi maxime din operele scriitorilor ucraineni
Puteţi alege între două oferte de închiriere
Anunţ important
Românul şi birtuţul din pădure
S-au retras politicienii, vin preoţii
Ioan Rotundu
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei" Iaşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog