Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Miercuri: 18 Iulie 2007

Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Proverbe şi...
Evenimente
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6686 lei
1 USD = 4.0026 lei


Număr accesări
Astăzi:
10620
De la 07 Ianuarie 2003
61379050

Comentariu la comentarii (CXLVI)

  • (Ioan Rotundu)
O mică dispută s-a creat pe seama articolului „Chirie pentru Muzeul de Etnografie”. Cineva, curios din fire, a dorit să afle anumite lucruri: „Ar fi interesant de ştiut (nu cât se încasează pentru vizitarea acestui muzeu, că nu sunt atât de indiscret) câţi vizitatori are acest muzeu într-un an de zile.” Curiozitatea cititorului pare să-l fi iritat pe autorul acestui comentariu: „Du-te şi întreabă. Aşa vei vizita şi muzeul şi vei afla înţelesul cuvântului etnografie. Sunt convins că nu ştii, altfel ţi-ai fi dat seama că important este că acest muzeu există, chiar dacă e vizitat de mai puţini botoşăneni. Se vede ca nu ţi-a plăcut şcoala.” Nici chiar aşa. Omul şi-a exprimat o curiozitate, dealtfel firească, n-a afirmat că muzeul ar fi mai puţin util pentru judeţ, pentru că nu-i vizitat.
Editorialul „Strategia struţului… că asta le-a rămas” şi-a dorit să remarce că Partidul Democrat se află într-o situaţie ingrată, atât din cauza preşedintelui Băsescu cât şi a preşedintelui Boc. „Ueeu” crede că „Se va întâmpla ca în 2004, când Alianţa DA nu a câştigat alegerile pt. că au convins electoratul, ci pt. că electoratul se săturase de PSD. Acum vor câştiga ceilalţi pt. că electoratul s-a cam săturat de gargara lui Băsescu şi de măgăriile făcute de PD în ţară.” Deranjat de acest comentariu, cineva a considerat să-şi exprime o părere prin a consemna „Deşteptarea, la putere este PSD prin intermediul PNL. PD-ul e în opoziţie. Nu te mai ofusca...” Comentatorul „Supărat” a preferat să comenteze pe subiectul abordat în editorial: „Aveţi dreptate dl. Rotundu .Băsescu, PD îşi dau arama pe faţă...sunt supărat pe mine ..de ce i-am votat? Un lucru este clar: cu cât e mai mare un partid cu atât îşi face mai mult de cap. Când sunt de la mai multe partide măcar se încurcă unul pe altul şi fac mai greu potlogarii....” Aşa este, stimate comentator. Dacă observăm rezultatele din sondaje, PD-ul tinde să devină partid unic. Ori institutele de sondaje sunt aservite acestui partid, ori PD-ul comandă sondaje a căror rezultate le falsifică, iar de-o fi una sau alta, partidul nu câştigă nimic. Are numai de pierdut. PD-ul n-a învăţat nimic din perioada premergătoare alegerilor din 2004, când şi PSD-ul se cocoţa în sondaje, iar apoi a pierdut alegerile.
De la nivelul conducerii Consiliului Judeţean Botoşani s-a primit semnalul că „Inspectorul Negrescu scoate din sărite conducerea CJ”. Replicile n-au întârziat să apară, mai ales că cel care a lansat semnalul este chiar vicepreşedintele Dorin Ciuştea. „Consilier judeţean” ţine partea lui Ciuştea: „De când sunt la cârma IŞJ, actuala echipă a încălcat sistematic legea acţionând după bunul lor plac, după delăsarea lui Negrescu, tupeul lui Biolan şi răutăţile lui Lăcătuş. Un trio de panaramă, care totuşi rezistă.” Iată şi strigătul împotriva iniţiativelor lui Ciuştea: „Băi, nea' Ciuştea , adică mata aprobi ceva, dar responsabil e altcineva, adică IŞJ. Ori nu eşti responsabil, ori mata te afli în treabă. Dacă n-aveţi bani pentru două şcoli, nu vă mai strâmbaţi atâta ca factori de decizie.”
Având în vedere că CJ-ul este cel care susţine financiar învăţământul judeţean, este normal ca orice decizie de comasare sau desprindere a unor instituţii de învăţământ, mai ales că vizează direct finanţarea, să se facă cu ştiinţa CJ. Aici, vicepreşedintele Ciuştea are dreptate, chiar dacă unora dintre noi nu ne convine.
Cred că multe interese ascunse nouă sunt asupra societăţii Eltrans. De exemplu, împotriva tuturor protestelor salariaţilor societăţii, consilierul municipal Ştefan Mihai vrea să-l readucă pe directorul Comariţa în fruntea unităţii. „Ştefan susţine că fără Comariţa, Eltransul s-ar prăbuşi”, deşi salariaţii susţin că cel care a prăbuşit deja Eltransul este chiar directorul Comariţa. Poate că, citind aceste comentarii, consilierul Ştefan se va mai gândi asupra intenţiilor sale, deloc onorante. „Comariţa ar trebui să uite Eltransul, este spre binele lui, ştie de ce!..” este o părere, ca cineva să-l acuze chiar pe consilier cu „Ştefan dacă suge de acolo de atâta timp, e normal să aibă aceasta atitudine. Ştefane, mai fa o chermeză în tramvai ca pe vremuri ? Ştii tu, poate iese ceva.” Şi „Eire” acuză: „Probabil la aducerea lui înapoi, acesta v-a aduce toţi banii cu care a păgubit Eltrans! Numai dacă vinde liniile de reţea, oraşul face mai mulţi bani decât din încasări! Nu e nevoie de tramvai în oraş!” De multe ori m-am întrebat dacă Botoşanii au chiar imperioasă nevoie de tramvaie. La dimensiunea municipiului, autobuzele pentru transportul în comun ar fi la fel de utile, dar mai ieftine la cost. Mă refer la subvenţia de zeci de milioane de lei pe care Primăria o acordă anual Eltransului. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


  
Cosmin Seleşi a alergat cu bagajele prin Praga
Roxana Ciuhulescu a petrecut un week-end Mickey Mouse
Biblioteca Judeţeană îşi atrage noi utilizatori
Meşteri populari pe meleaguri botoşănene
Primarul Flutur a mai dat o lovitură ce-l avantajează
Măsuri de protejare a populaţiei în timpul caniculei
400 locuinţe sociale pentru botoşăneni
Se încearcă protejarea drumurilor în perioada caniculei
Liberalii copiază iniţiativele sportive ale lui Vasilescu
ASP oferă apă botoşănenilor
Bătaie de joc la adresa sindicaliştilor din partea Ministerului Muncii
Obligaţiile primăriilor pe timpul caniculei
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Profesori care au vrut să fenteze examenul de titularizare
Înjunghiată de cumnat
Bătaie cu sânge, la băutură
Ucisă de consumul excesiv de alcool
Incendiu la fosta fabrica de zahăr din Bucecea
Persoane urmărite, culese de poliţişti
Horoscop
Femeia vie
Citate şi cugetări din Ungaria
Omul vinde aer curat, dar nu oricum!
Românul şi relaţiile externe
Comunicat către cetăţenii municipiului Botoşani
Sosia primarului Flutur
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!