Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11047
De la 07 Ianuarie 2003
122871114

Comentariu la comentarii (CXV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 6 June 2007, 23:00
Ajuns prin Botoşani să ia pulsul politicii locale „Gheorghe Flutur ne promite lecţii de guvernare PLD”. Personal, mă lipsesc de astfel de lecţii. Mai ales când vin de la profesori pe care viaţa politică i-a lăsat repetenţi. „Observatorul” i-a pipăit bine pe pelediştii lui Stolojan: „PLD s-a înfiinţat pentru că nu încăpeau în prima bancă toţi liderii din PNL. Acum, fiind două bănci, încap mai mulţi, dar nu toţi şi iarăşi vor fi nemulţumiri. Indiferent ce nume vor purta partidele, indiferent câte vor fi şi ce promisiuni vor face, pe moment, toate se bucură de dispreţul marii majorităţi a cetăţenilor. De ce? Simplu: nimic nu se face concret şi trainic în favoarea celor mulţi. Locuri de muncă, pensii, medicamente, învăţământ, salarii, legi bune etc. Din puţinii bani pe care îi câştigă cei mulţi, s-au făcut lefuri mari pt. parlamentari, pt. organele represive ale statului şi alte sectoare, care au dezechilibrat serios şi au polarizat populaţia din România.” Absolut corectă această opinie. Din păcate, n-avem mijloacele necesare să contracarăm abuzurile clasei politice. Odată aleşi, nu-şi văd decât de propriile interese.
Lipsit de orice inspiraţie, deputatul liberal „Câmpanu ţine lecţii de moralitate directorilor democraţi” Dorinţa lui ar fi ca membrii PD, menţinuţi încă în fruntea unor instituţii locale, să fie demişi. „Je suis” îi atrage atenţia că intenţia sa nu este deloc benefică: „Proastă logică în gândire ai dle. Câmpanu! Demisionarea directorilor democraţi ar duce pe moment la discuţii, nervi şi debandadă în instit. respective. Dar dacă Guvernul va fi demis, aceşti directori îşi vor lua din nou funcţiile? Asemenea deputaţi şi oameni politici ca d-ta au creat şi creează haos politic în ţară iar populaţia este saturată de minciunile, inepţiile şi aberaţiile pe care cu nonşalanţă şi fără a gândi le debitaţi.” Când sapi groapa altuia, rişti să cazi în ea. După cum se derulează evenimentele de ultimă oră, s-ar putea ca oamenii PNL să părăsească instituţiile statului. Cât despre deputatul Câmpanu, după alegerile parlamentare de la anul nu-i va mai rosti nimeni numele.
Prins cu mâţa-n sac, adică cu două semnături pentru susţinerea moţiunii PD-ului, Gheorghe Flutur n-a vrut nici în ruptul capului să recunoască fapta reprobabilă comisă. „Gheorghe Flutur zice că a fost tradus de către cei din PD”, adică cei din secretariatul PD l-au pus de două ori pe lista de susţinere a moţiunii. „Eu” şi-a arătat dezamăgirea: „Câtă lipsă de seriozitate, indiferent cine e vinovat că a apărut semnătura de două ori. Iar domnul Flutur ar fi corect să nu mai vorbească de corectitudine, apare semnătura de 2 ori... toate explicaţiile se bat cap în cap, exact ca şi explicaţiile de ce PLD şi nu PNL....”. Iată ce fel de politicieni vin şi ne cer votul, promiţându-ne marea cu sarea. Iar noi luăm de bune promisiunile lor şi-i votăm. După care constatăm că ne-am păcălit din nou.
„În cursele ilegale de maşini Poliţia este depăşită” este constatarea consilierului municipal Val Guraliuc. Mai mult, la aceste curse au început să participe şi suceveni, raliurile de noapte tinzând să se transforme în întreceri zonale. „Plai avea foarte mare elan când a venit la BT, dar acum nu se mai aude nimic de el. Unde sunteţi, d-le comandant?” – întreabă un cititor. Unde să fie, în birou, că afară-i cald şi transpiră. „Paul” ne anunţă că raliurile se organizează în mai multe zone din oraş: „Pe Plai botoşănean se poate orice. Şi la intersecţia C. Naţională cu Onicescu se fac rotiri la nu ştiu câte grade (agent sau comisar) şi rămânem cu zgomotul la o bucată de noapte şi cu încrederea că, .....cineva va face ceva odată.... pe vremea strănepoţilor noştri............Mult succes !” Deşi aceste raliuri au produs şi victime omeneşti, poliţia încă pendulează între a fi fermă sau îngăduitoare.
Şi o observaţie la articolul „Simpozion „Noi şi Natura”. Un comentator a ajuns la concluzia că aceste simpozioane sunt „O iniţiativă bună... Însă, cu tot respectul, nu observă nimeni că temele prezentate de aşa numita "elită " din eco-şcolile botoşănene şi de la APM sunt aceleaşi prezentate la toate simpozioanele care au ca temă mediul înconjurător. Stimate doamne profesoare, stimaţi lucrători din cadrul APM, lăsaţi compilaţiile formate din texte furate de pe Internet şi din alte lucrări (de multe ori făcute de elevi) şi apucaţi-vă de făcut cercetare într-adevăr şi veţi vedea că este mai corect şi chiar mai frumos să prezentaţi teme făcute de dvs.” Din moment ce Internetul este mai la îndemână decât efortul creativ, elevi, studenţi şi profesori profită din plin de acest miraj informaţional. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


APDRP a modificat procedura pentru achiziţii prin SAPARD
De la 1 iulie vom deveni cobaii ministrului Nicolaescu
Medicii de familie au fost luaţi la rost
S-a văicărit că n-ajung biletele de vacanţă, iar acum zice altceva
Primăria Darabani se scaldă printre gunoaie
Aruncat după gratii, pentru furt din locuinţe
Ajuns în spital din neglijenţa unui şofer
Beat, beat dar a reuşit să fugă de poliţişti
Câmpanu a prezentat un proiect de lege drept fapt împlinit
Comariţa sparge oalele, iar primăria este pusă să le plătească
Primari inexpugnabili în doctrina politică
(Ioan Rotundu)
Ansambluri corale invitate la Festivalul din Laval
Canadienii au premiat elevii Liceului de Artă
Pricopi susţine că a asanat piaţa de hoţi şi valutişti
Botoşanii au, de ieri, frate mai mare în Canada
Ghiorghiţă a constat ceea ce botoşănenii reclamă de mult timp
Fanfara din Vorona, ambasadoarea tradiţiilor locale peste hotare
Citate din literatura spaniolă
Horoscop
Problema lui Vasile
Preţ bun şi cu banii jos pentru... pădure
Morbidul din presa botoşăneană
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog