Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18559
De la 07 Ianuarie 2003
122878626

Comentariu la comentarii (CXX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 12 June 2007, 23:00
Se spune că fiecare dintre noi are câte o păsărică. „În privinţa propunerilor trăsnite, Egner insistă”, altfel spus, păsărica lui Egner preferă anumite lucruri mai puţin obişnuite. În cazul articolului la care facem referire, Egner a propus ca serele din parcul Eminescu să fie date în administrarea a două licee botoşănene. Cineva se interesează dacă nu cumva „Nu vrea nimeni să facă vilă acolo sau cotizaţia e prea mare?” Cu aluzie la un anumit gogoloi, devenit celebru prin urbea Botoşanilor, „Observatorul” recomandă: „Poate face Gheorghiţă un garaj cu vreo 2-3 etaje.” Mai în glumă, mai în serios, mulţi au pus ochii pe terenul unde sunt amenajate serele. Deocamdată aleşii noştri n-au îndrăznit să facă vreun pas, dar au mai multe variante în lucru. Să aşteptăm ce ne va aduce viitorul, fără a face ceva insinuări.
O echipă complexă, formată din specialişti poliţişti de toate soiurile şi inspectori silvici au aplicat „Amenzi usturătoare pentru tăierilor ilegale de copaci”. Mirat de aşa eficienţă în combaterea infracţionalităţii silvice, „George” nu s-a putut abţine să nu fie maliţios: „Deci cei 115 "specialişti" au confiscat 1.8 mc lemne, adică aproximativ o căruţă de lemne. Restul materialului lemnos era în regulă. Mari specialişti! Foarte mari!” Comentatorul uită că pe vremea CAP-urilor făceau puşcărie cei prinşi cu un ştiulete, doi de porumb, iar cei care furau cu remorca erau cei mai buni amici ai miliţianului din comună. Între vremurile de atunci şi cele de acum nu-i nici o diferenţă. Pentru că a mâncat raţa vecinului, o femeie cu patru copii a primit doi ani închisoare cu executare, iar Sorin Ovidiu Vântu, pentru că a prădat FNI-ul, este cel mai bun amic al preşedintelui Băsescu.
Proaspeţii noştri fraţi „Canadienii n-au venit cu mâna goală, ne-au adus flori”. Un gest de curtoazie, protocolar şi de bun simţ. „Turistul” interpretează altfel gestul canadienilor: „Atudorei este un gentlman. El a spus că Bt este o gradină din mult bun simţ şi n- a specificat că această gradină este lăsată în paragină de edilii locali. Cam ce mesaj a transmis populaţiei din Bt. cu aceste seminţe de flori?” Cred că acest comentator judecă prea aspru anumite lucruri.
Vara botoşăneană este plină de evenimente culturale, atât în municipiul reşedinţă de judeţ cât şi prin comune. „Vârful Câmpului îmbracă straie de sărbătoare” pentru a găzdui un festival de muzică populară. „Cerbu” este supărat pe noi că n-am luat seamă şi la un alt eveniment cultural drag lui: „Şi Dorohoiul la fel. E a treia ediţie a festivalului naţional "Mugurelul", cu participare internaţională. Am zis eu că Dorohoiul nu vă interesează decât la critici. Asta e, ne-am obişnuit. Iar pe 15 o să fie inaugurat noul sediu al Clubului Copiilor , renovat substanţial. Poate vă faceţi timp.” Dorohoianule, de vreme ce primarul Lungu a dat afară presa din sala de spectacole a festivalului de muzică ce a avut loc în primăvară, în Dorohoi, înseamnă că el are alte mijloace de mediatizare a evenimentelor dorohoiene şi n-are nevoie de prezenţa reporterilor. Apoi, presa trăieşte numai din publicitate. Mediul de afaceri dorohoian este ostil oricărei forme de publicitate prin presă. N-au considerat, din patriotism local, să susţină măcar una din publicaţiile dorohoiene înfiinţate după 1990. Aşadar, reproşurile dvs. adresaţi-le mai întâi primarului, afaceriştilor locali şi abia după aceea nouă, celor din Botoşani.
Supărat pe faptul că preşedintele Băsescu şi premierul Tăriceanu nu-şi pot împărţi averile oligarhilor, unuia părându-i-se că în tabăra cealaltă sunt mai mulţi bogaţi, am scris editorialul „Dar noi cu ce ne-am ales?!”Am făcut referire la faptul că după 1990 toţi securiştii şi activiştii de partid de rang înalt au acumulat averile ţării, munca noastră de 50 de ani, iar noi continuăm să plătim despăgubiri celor care au revendicat averile confiscate de comunişti şi dispărute în negura acelor ani. Zic eu că nu-i drept ca munca a milioane de români să intre în posesia câtorva mii de privilegiaţi. Pe noi cine ne despăgubeşte că vreme de 50 de ani nu ne-am putut folosi de pământ, vii, păduri şi animalele de muncă? „Traian C” crede că editorialul ar trebui să aibă un anume ecou: „Domnule Rotundu, editorialul dumneavoastră ar trebui transformat într-o scrisoare deschisă către Parlament, la care acesta să dea un răspuns verbal într-una din şedinţele în plen şi unul scris pentru presă. Parlamentarii noştri botoşăneni, ar trebui să se folosească de astfel de materiale scrise pentru luările de cuvânt, dacă iau cuvântul, că nu prea iau, sau vorbesc ...” Nemulţumit s-a arătat şi „Ueeu”, care se solidarizează cu primul comentator: „Sunt de acord cu Traian C, atât de adevărat încât nici nu pot face vreun comentariu. Atât îmi scapă, o înjurătură printre dinţi, dar ca să nu depăşesc termenii decenţi nu spun decât „mama lor la toţi"!” Eu cred că am putea cere despăgubiri celor care ne-au lăsat, vreme de 50 de ani, pradă comunismului. Să plătească SUA şi Anglia care, la Ialta, s-au lepădat de noi. Aşa ar fi drept!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Electroafla nu se cutremură, doar se clatină niţel
Expoziţie la Galeriile de Artă de Zilele Eminescu
Deşi anunţat, controlul tot a găsit nereguli
Alexandru şi Mădălina au fost onoraţi cu titlul de „Elevul anului”
Au avut a doua şansă la teza cu subiect unic
Proiectil găsit la Ştefăneşti
Un licean fără permis de conducere a făcut maşina praf
Cercetat în stare de libertate
Serviciul de Paşapoarte îşi menţine eficienţa
Sume frumoase la bugetul statului de pe urma paşapoartelor
Pretendenţii la carnetul auto pică examenele pe capete
La Botoşani, ciolanul ţine Alianţa DA unită
Parlamentarii PSD nu răspund chemărilor lui Conţac
Frustrările opoziţiei îl rod pe preşedintele CJ
Democraţii continuă să viseze himere
Talentul micilor meşteşugari voroneni va fi răsplătit
Şezătoare interjudeţeană la Vorona
Pui fripţi pe grătar cu cărbuni
Moarte fericită
Horoscop
Citate din creaţiile autorilor spanioli
Vă puteţi pricopsi cu un teren lângă Bucureşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog