Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5260
De la 07 Ianuarie 2003
122890909

Comentariu la comentarii (CXXVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 22 June 2007, 23:00
Probabil afectaţi de canicula de afară, „Peremiştii visează la Primăria Botoşani”. Iar candidatul cu care vor ei să ocupe fotoliul de primar a stârnit puternice ironii. „Anonim” zice că „Te umflă râsul ce neghiobi, cu Aolăriţei vreţi voi să îl bateţi pe Flutur? Ştefane ai cangrenă la cap?” Oamenii sunt datori să încerce. Nu vor fi ei primii care se umplu de ruşine, ieşind în faţa electoratului cu un necunoscut politic.
Nici senatorul conservator nu se lasă mai prejos. „Gavrilă Vasileacu vrea să sprijine turismul la Botoşani”, o idee nobilă, dar extrem de greu de realizat. Mai ales că judeţul Botoşani nu prea are potenţial turistic de pus în valoare, iar credinţa senatorului că va putea amenaja Prutul, în zona Stânca – Costeşti, ca un fel de litoral a stârnit alte ironii. Un cititor s-a enervat: „Numai prostii debitează moşul ăsta, auzi litoral pe Prut....moldovenii trec cu sacul prune uscate la vânzare, cartofi stricaţi şi halva şi ăsta vrea să mute litoralul....Ăsta râde de noi, du-te drace la Bucureşti şi lasă-ne în durerea noastră.” Iată şi punctul de vedere al „Turistului”, exprimat ca un fel de protest la ceea ce se petrece în prezent pe Prut: „Tataie, prima măsură este să-i ceri voie directorului VUCOVICI de la Stânca, să-ţi dea liber să te plimbi pe malul apei, domeniu public, dacă nu ai norocul să fii cumnat cu el!. D-le Rotundu, de 6 luni dl. senator şi prefectul au fost sesizaţi, dar în van. Acest abuz incredibil merită cel puţin atenţia acordată amplasamentului staţiei de betoane, dacă nu puneţi la socoteală poza de grup-curteni, răzeşi, etc.” Problema juridică a terenului de după baraj, adică unde se află lacul de liniştire, este una complicată. Suntem în curs de a finaliza un articol de presă dedicat acestui subiect.
Cu toate ironiile ce i s-au adus, să ştiţi că senatorul Vasilescu are o anume dreptate. Pe marginea lacului de acumulare, mai sus de baraj şi satul Stânca, se pot amenaja pensiuni cu plaje la apa lacului. Terenul este proprietate privată, dar dacă se întocmesc proiecte şi se obţine finanţări prin programele de tip european, acolo se pot face lucruri deosebite. Eu am convingerea că peste vreo zece ani acea zonă va avea cu totul altă înfăţişare. Deja preţul terenului a crescut în zonă, fiind mulţi cei care au pus ochii pe-o bucată de teren cu ieşire pe malul lacului.
Pensionarii „Au ieşit în stradă, dar n-au obţinut nimic”. Nici n-au de unde obţine, bugetul nepermiţând creşterea solicitată de către PSD. În fond, PSD-ul l-a prins pe Tăriceanu în corzi şi-l storc de toată vlaga electorală. Pensiile nu se vor majora, iar PSD-ul ştie acest lucru, dar îşi capitalizează partidul cu voturi, murind de grija acestei categorii sociale defavorizată. „Elvira” a surprins foarte bine situaţia: „Stimaţi pensionari, cu tot respectul sunteţi primii care-i votaţi pe aceşti demnitari, care au găsit resurse pentru pensiile uriaşe ale lor, pentru maşini ultrascumpe şi pentru plimbări în străinătate pe banii publici. Pentru pensionari nu sunt fonduri, iar pentru spitale şi medicamente nici atât. Ar fi bine să vă gândiţi mai bine înainte de a participa şi a le da votul dvs. Cred că este valabil şi pentru ceilalţi cetăţeni, care cred în promisiunile lor.”
Penegiştii lui Becali au început să-şi poarte nasul pe sus, iar prăjina să nu-l mai ajungă. „N-au primit botezul electoratului, dar vor cele mai importante funcţii”, inclusiv preşedinţia Consiliului judeţean. Bieţii penegişti, în dorinţa lor de a pune mâna pe putere n-au aflat încă de modificarea legii alegerilor locale, iar preşedintele CJ va fi ales prin vot universal, direct, secret şi personal. Din câte ştiu, prin PNG nu-i nici un politician mai de Doamne ajută, în faţa căruia electoratul judeţean să-şi plece capul şi să-i dea votul. Prea repede au uitat cei din PNG ce-a păţit Meleşcanu, cu ApR-ul său. „Niţă” este original: „Are o figură Ciuştea ăsta, de-ţi vine să-i dai pumni! Traseist! Dar cred că la Becali o să o ia în freză! Se crede mai deştept decât este!” Cu siguranţă că atât Becali cât şi cei din preajma sa vor avea de trecut probe grele în alegerile locale şi parlamentare viitoare. S-au săturat şi românii de făcături politice gen Becali şi alţii de teapa sa.
Prin editorialul „Numărătoarea inversă a început”, am arătat că zilele Guvernului Tăriceanu sunt numărate. Iar numărătoarea a declanşat-o PSD-ul. Cineva a remarcat „Încep să se trezească, nea Ioane, nu că i-ar face pe plac lui Băse. Numai să nu fie cam târziu...” Pe săptămâna viitoare. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
„Bărbatul casei”
Pui umplut
Teatrul "Vasilache" vă invită...
Cugetări şi maxime din SUA
De viagra femeilor n-aveţi nevoie?
Comisii de evaluare a pagubelor în agricultură
Suplimentare de fonduri la farmacii
Medicii de familie pot angaja alţi medici
Diriginte acuzat că a plecat în vacanţă cu banii elevilor
Centrul Antidrog a rămas cu geamurile sparte
Un alt autoturism furat
Minoră plecată de acasă pentru că nu se înţelege cu părinţii
Comisarii Gărzii Financiare se plâng că sunt prost plătiţi
Vor să impună o reducere a taxelor aplicate de către furnizorii de servicii
Senatorul Vasilescu vrea să sprijine Direcţia Silvică Botoşani
Vrea să îi arate lui Conţac cum se fac strategii de dezvoltare
Pregăteşte licitaţia pentru reabilitarea Parcului
Alexandru vrea să sprijine primăriile cu proiecte europene
Guvernatorul de Milano, din Italia, a vizitat Botoşanii
Ţânţarul Buhăianu pişcă fundul… elefantului Conţac
Comunicat de presă referitor preţuri E.ON
FC Botoşani bătută la… munte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog