Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8197
De la 07 Ianuarie 2003
123131768
pnl

Comentariu la comentarii (CXXXIV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 3 July 2007, 23:00
Tot mai mulţi sunt creatorii populari din spaţiul botoşănean care se afirmă cu operele lor în ţară şi în străinătate. Un astfel de creator este şi dorohoianul „Maxim - omul ce şi-a împletit destinul cu cel al ceramicii”. Pe Maxim l-am descoperit dintr-o întâmplare, pentru că în modestia sa el n-a căutat să se evidenţieze public. „Gelu” s-a bucurat în felul său: „Da e un artist cu un dar special, ne bucuram de aşa oameni ce reprezintă judeţul şi ţara, de aşa ambasadori are nevoie ţara....” Curios, „Sam” vrea să afle dacă „Poate cineva să precizeze dacă Petrică Maxim este născut în Tătărăşeni, Havârna? Dealtfel, ceea ce lucrează el (Cucuteni personalizat) cred că este unic şi ar atrage atenţia cunoscătorilor de afară, dacă ar găsi portiţa - aşa cum se exprimă el. Să-i uram succes!” Răspunsul la întrebarea pusă vi-l dăm noi. Într-adevăr, Petru Maxim este născut în satul Tătărăşeni, comuna Havârna, la 13 iunie 1963. Sperăm ca aceste date să vă fie de folos. Şi „Spartacus” este încântat de munca lui Maxim: „Nişte oameni şi artişti deosebiţi. Dorohoieni fiţi mândri de ei şi nu sunt singurii în acest mic oraş, ajutaţi-i şi respectaţi-le munca şi talentul.”
Frumos îndemn! Pentru că şi „Manivelu” vrea să afle dacă „De Ion Nemţoi a auzit cineva?” , vom încerca să obţinem mai multe informaţii despre acest nume. Poate ne ajută chiar comentatorul.
Pentru că „Buhăianu calcă prin străchinile Justiţiei, sperând să-l facă ciob pe Conţac” se cuvine să facem unele precizări. Deputatul se consideră jignit în amorul propriu de către preşedintele Conţac, motiv pentru care, susţine parlamentarul, îl va chema în judecată pentru insultă şi calomnie, cerându-i, nici mai mult nici mai puţin de 20 miliarde lei vechi. Aş zice că deputatul, în cererea sa, este chiar modest. DNA-ul i-a luat-o înainte, şi vrea de la Conţac 200 miliarde lei. Tare mi-i frică că n-o să ia bani de la Conţac nici DAN-ul, nici Buhăianu. Un anume „Dan” crede că „Nu mai are de unde să ia Buhăianu bani şi s-a gândit să-l dea în judecată pe Conţac? Mai bine şi-ar ţine gura, că oricum ia prea mult ca deputat pentru ceea "ce face"! Şi dacă tot vrea să facă un drum, îi propun să apeleze la serviciile firmelor lui Conţac.” Cu un pseudonim complicat, „Aihan Homer” dă în vileag modul în care deputatul îşi derulează unele afaceri: „Ştiu sigur că la baza sa sportivă Buhăianu nu taie chitanţă pentru banii pe care îi încasează. Ce spun de asta organele abilitate de control?” Ce să spună, nimic. Adună informaţii pentru perioada când Buhăianu nu va mai fi deputat. Atunci să-l vedem pe unde va scoate cămaşa!
Apar tot mai multe semne din sfera politicului că se apropie alegerile, mai întâi cele locale, dar posibil şi cele parlamentare, dacă PSD-ul se supără pe liberali. „Codreanu îl sapă pe Baban, în speranţa că-i va lua locul pe listă”, iar „CA” consideră că „Ar cam fi timpul ca botoşănenii să se despartă de Baban... Dar, ....chiar Codreanu?” În PRM nu Codreanu stabileşte ordinea pe listă, ci Vadim, la Bucureşti. Iar Baban are uşa deschisă la Vadim, în timp ce Codreanu n-a reuşit să găsească calea spre a intra în graţiile tribunului.
Tot dinspre politic ne-a sosit şi vestea că „Democraţii se pun pe treabă în ultimul ceas”. Comentatorul „Botoşănean” le-a mirosit interesul: „Până acum de ce nu s-au implicat democraţii? Acum se trezesc fiindcă alegerile se apropie....” Şi consilierul judeţean Radu Humelnicu a lansat un apel către tineri, tot cu iz politic. „Humelnicu vrea muncă voluntară, dar tinerii sunt de altă părere” iar acelaşi „CA” se întreabă „Când îl vedem pe domnul Humelnicu dând un exemplu personal mobilizator?” Dacă PD-ul nu va câştiga viitoarele alegeri, există toate şansele să-l vedem pe Humelnicu muncind ca un simplu cetăţean, că de favorurile politicului va beneficia altă persoană, ce-i va lua locul la cârma Autorităţii Judeţene de Tineret Botoşani.
Doi ţigani minori au „Jefuit în Centrul Vechi”, un tânăr român venit de la muncă din străinătate şi care s-a ameţit, bând într-un bar din această zonă. Poliţia a anunţat că este în căutarea hoţilor. „Anonim” rămâne la părerea sa: „... şi când îi va găsi, le va spune: "- Băieţi, succes în continuare la prăduială, căci nu avem ce va face... sunteţi minori..."
De la Primăria Botoşani s-a anunţat că „Este interzisă vânzarea maşinilor în locurile publice”. O măsură care nu v-a avea nici un efect. Şi iată de ce: „HA HA HA ! Plimbaţi-vă pe străzi! Şi, totuşi, cine mă opreşte să pun un anunţ PE PROPRIETATEA MEA pentru a cărei parcare plătesc taxe primăriei Botoşani! Se vorbeşte atât despre "regulamentul de circulaţie botoşănean " , dar ... unde putem să-l citim (pe net, evident, căci dacă accesezi site-ul primăriei, nu găseşti acest "regulament"). Multe informaţii care ar trebui să se găsească pe site-ul primăriei Botoşani nu sunt afişate. Mai mult, acest site este extrem de slab vizitat, semn că nu prezintă interes public. Poate că cei din conducere ar trebui să gândească o altă soluţie de a pune în valoare propriul site. S-auzim de bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Orpişan l-a turnat presei pe Mimor
Festival de interpretare individuală în arata actoricească
Operator Pro Tv agresat de cămătarii din Brăila
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 4 iulie
Judeţul pregătit să înceapă Programul de evaluare a stării de sănătate
Profesorii de sport au fost instruiţi pentru BAC
O alianţă politică bazată pe incompatibilităţi
Ioan Rotundu
Candidaţii au susţinut proba D la bacalaureat
Reforma a început cu renunţarea la cel mai important medic
Hoţii au călcat trei biserici, într-o singură zi
Şi-au făcut plinul şi au fugit
Scuze pentru ore târzii
Horoscop
Cugetări şi maxime ale scriitorilor americani
Chip prin care Macaleţi poate ajunge primarul Botoşanilor
(Cârcotaşul)
Se caută o fecioară pentru un Făt-Frumos italian
Anunţ important
Turul României la Ciclism va lua viitorul strat de la Botoşani
Prefectul va salva judeţul, forând puţuri de adâncime
Senatorul Vasilescu scurtează ciocul deputatului Drăguş
Colegii primari îl pun pe Capotă în situaţie neplăcută
Prefectul vrea să afle cauza prăbuşirii drumului de la Dealu Mare
iar noi îl ajutăm, sugerându-i anumite jaloane de investigare
Primarii botoşăneni spun DA informatizării judeţului
Conţac zice da, cei de la Apa Grup l-au luat în braţe pe nu
Liceu european la Săveni
O afacere care vă poate avantaja
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog