Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9845
De la 07 Ianuarie 2003
122895494

Comentariu la comentarii (CXXXVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 6 July 2007, 23:00
Curios de ce-a putut vedea, „Prefectul vrea să afle cauza prăbuşirii drumului de la Dealu Mare”. Comentatorii i-au sărit în ajutor. „Manivelu” zice că „Nu-i de fel complicat, domnule prefect. Treabă de mântuială. Începând de la studiul geo până la ultima lopată de asfalt.” Să-l mai băgăm în seamă şi pe „Drumar”, ce a observat că „Drumul s-a prăbuşit în condiţiile înregistrării unor cantităţi mici de precipitaţii, dacă ar fi plouat mult?” Dacă ar fi plouat mai mult şi mai abundent, valea s-ar fi umplut cu apă iar drumul ar fi fost acoperit integral. La retragere, apele şi-ar fi luat drumul drept obol. Ar fi rămas numai proiectantul, constructorul şi beneficiarul, ca să reia lucrarea de la capăt. Pe alţi bani, că ăştia, ori ce-am zice, s-au dus pe apa Sâmbetei. Ce s-a întâmplat la Dealu Mare, este dovada ilustră a modului iresponsabil în care se lucrează şi a jafului în văzul public a banilor din bugetul ţării. Dacă până acum se fura cu perdea, acum se fură la vedere. Corupţia cu care se luptă preşedintele Băsescu vizează oligarhii lui Tăriceanu, corupţia din sistemul de drumuri şi poduri se află sub protecţia sa, că el a dat tonul, când s-au început de către italieni lucrările la autostrada Bucureşti-Piteşti, lucrări care n-au rezistat nici măcar un an.
CJ-ul vrea ca sediul în care a funcţionat Protecţia plantelor să devină sediul administrativ al societăţii Apa Grup. „ Conţac zice da, cei de la Apa Grup l-au luat în braţe pe nu”, iar hârâiala este în plin toi. Nu se ştie încă cine va ieşi învingător, dar, după cum se manifestă cei de la Apa Grup, nu numai că vor câştiga lupta cu Conţac, dar şi războiul. Să luăm ca exemplu un comentariu: „Domnule Conţac, staţi dvs o săptămână acolo şi apoi mai vorbim...” Din câte ştiu, spaţiul va fi mai întâi reabilitat şi apoi predat celor de la Apa Grup. Cât priveşte chiţcăitul celor de la Apa Grup, au ei motivele şi propriile interese, care nu se suprapun cu intenţiile lui Conţac.
Rubricile „Umor”, „Gastronomie”, „Mondene”, „Proverbe” şi comentariile gen pamflet sunt rubrici de divertisment, comentariile postate nefiind preluate la rubrica de faţă din motive lesne de priceput. Dar, din când în când mai fac câte o excepţie, neputându-mă abţine de la modul şotelnic în care unii cititori se exprimă. Şa că, la pamfletul intitulat „Chip prin care Macaleţi poate ajunge primarul Botoşanilor”, reproduc câteva comentarii. „Coroi” întreabă „Dar Egner când merge la puşcări - că a furat mult?!?” Nu ştim, dar o să-l întrebăm dacă este dispus să meargă în acel loc. „Psdist” propune: „Luaţi-l candidat pe Florin Pietraru, lăsaţi-l pe Macaleţi.”
Bună propunerea. Pietariu este medic veterinar, iar prin Botoşani mai avem câni maidanezi. În patru ani de mandat ne-ar putea scăpa de ei, că altceva ce-ar putea face pentru botoşăneni? „Corectul” vrea să fie obiectiv: „Pentru a fi imparţiali, trebuie să prezentăm faptele corect. Macaleţi s-a saturat de Ciofu Tamara ca de mere acre...şi zbârcite. Degeaba a bătut ea Bucureştiul intens pe la cursuri, că el prea mult nu a băgat-o în seamă. Dacă erau corecţi, cum şi ea cu bărbatul ăla al ei nu are nici o treabă, cum şi el pe nevastă-sa a înşelat-o toată viaţa, divorţau şi erau respectaţi, fiind corecţi. Se pare însă că nu a fost "iubire adevărată". Ha, ha, ha!”
Domnule, ştii cam multe. Ori eşti prea gelos, ori vrei cu adevărat să faci o faptă bună, divorţându-i pe cei doi, spre a se uni din nou, legal. De-o fi una, de-o fi alta, îmi pare rău, dar botoşănenii tot nu-l vor pe Macaleţi, iar Lăpuşneanu e mort şi nu se va putea ridica niciodată spre a-l popi pe Flutur, să-i elibereze calea lui Costică. „Horia” a aruncat o şopârlă: „Gheorghe Văzdoagă primar!” N-a vrut nimeni să-i muşte coada, adică să comenteze propunerea.
Dar s-a găsit un cititor să pună punct final disputei: „Nu se vor mai cheltui bani pt. clipuri pt. că oamenii ştiu deja care este adevărata "faţă" a lui Macaleţi! Să se ia de mână cu amicul său Egner şi să se ducă unde a înţărcat mutu’ iapa sau în iad. Acolo au femei pe alese, după caracterul lor! Ne plictiseşte atâtea apariţii în presă a celor doi! Nu merită să-i mai băgam în seamă!” Ei, nici aşa comentatorule. Spui că nu-i bagi în seamă la nervi, dar dacă n-am mai scrie nimic de ei, ai tânji după astfel de informaţii şi le-au căuta pe alte site-uri. Stai cu noi, că nu vei avea ce pierde. Pe săptămâna viitoare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anda Adam şi Victor Slav se fac poştaşi la Ţaca Paca
Program TELE’M
Oferta academică a Universitatii "Petre Andrei" Iaşi
Senatorul Ţâbuleac crede în alianţa PLD-PD
Guvernul a uitat de procesul descentralizării
Autorităţile din Săveni modernizează Unitatea Medico Socială
Termica se ţine de ghiduşii
Când hârtia cântăreşte meu greu ca faptele
Ioan Rotundu
Ei vor să preia datornicii, asociaţiile nu vor să-i dea
Imaginea unui Botoşani european
Se aşteptă undă verde la licitaţia lucrărilor pentru Centrul Istoric
Măsuri ameninţătoare asupra curselor de maşini
Şedinţe pentru reintegrarea socială a deţinuţilor
Încă opt accidente de muncă într-o lună
Ucis de fulger
Minori care au tras ţeapă poliţiştilor
Câmpanu vrea pace, Oprişanu îşi toarnă ţărână iar Mimor rămâne ce este
Profesorii vor vacanţă şi în prima jumătate a lui septembrie
Cetăţeni sancţionaţi de Garda de Mediu
Tochitura de la Talida
Horoscop
Răspuns cu subînţeles
Reflecţii din operele scriitorilor americani
Un aparat cu care scăpaţi de nitriţi şi nitraţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog