Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15054
De la 07 Ianuarie 2003
122875121

Comentariu la comentarii (LII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 12 March 2007, 23:00
Pentru noi a fost un motiv de mândrie să scriem că „O educatoare, singura pe Moldova, a câştigat o bursă în Spania”. Nu este uşor să obţii o asemenea bursă, când ai concurenţi dintr-o întreagă regiune geografică, în cazul de faţă Moldova. Din păcate, aşa cum ne este specific, în loc să apreciem efortul depus de educatoarea în cauză, s-au găsit suficienţi cârcotaşi care să-i denigreze munca. „Socrates” pune succesul pe seama birocraţiei: „Sunt cadre didactice care au site de foarte mult ş fără să participe la nici un curs. Dar mă rog, nu au hârtii care să le consfinţească abilităţile. Asta e lumea în care am ajuns să trăim; o lume a hârtiilor. Cu cât ai mai multe hârtii, cu atât eşti mai deştept. Chit că nu ştii să faci mai nimic.” Europa este o lume a hârtiilor şi a competenţei concurenţiale. Pe la noi sunt mulţi care au hârtii (mă refer la diplome universitare), dar cunoştinţele lor nu se ridică, în multe cazuri, la nivelul pregătirii liceale. Iată de ce, atunci când se concurează la obţinerea unor burse internaţionale, nu sunt suficiente hârtiile. Competenţa în domeniu este definitorie. Să nu creadă cineva că această educatoare, concurând cu alte zeci colege din Moldova, a reuşit pe căi ocolitoare. Iată de ce dezavuez atitudinea celor care, în loc să aprecieze munca, preferă să împroaşte cu noroi. Corectă această observaţie: „În loc să creştem la umbra oamenilor deştepţi, ne mănâncă invidia şi ranchiuna propriei noastre neputinţe!”
Mai interesant poate apărea afirmaţia cum că „Furtună crede că a descoperit cum ne prosteşte E.ON”. Dealtfel, „Crista”, a şi plusat: „Dacă se descoperă a fi adevărat, ar fi foarte bine. Succes!” Avem şi o nedumerire: „Aceasta ar fi într-adevăr o problemă, dacă după regularizare, banii daţi în plus nu se vor regăsi, ca şi contravaloarea energiei consumate în luna următoare! O altă problemă, fără un răspuns, energia consumată peste cea contractata va avea acelaşi preţ?” Pentru că descoperirea îi aparţine, l-am contactat pe prof.dr. Corneliu Furtună şi i-am solicitat detalii. Mi-a spus că din dialogul său cu cei de la E.ON a înţeles, fără posibilitate de confuzie, că energia contractată se plăteşte integral, fie că va fi sau nu consumată. În ce priveşte energia consumată peste nivelul celei contractate, aceasta se va plăti la preţ dublu. Cei de la E.ON n-au considerat să dea vreo explicaţie, vizavi de observaţiile formulate de către Furtună.
Iată că am ajuns să trăim şi acea efemeră clipă a timpului, când „Becali dictează penegiştilor standardele noii generaţii”. Iar unul din standarde ar fi ca viitori membri ai PNG să fie licenţiaţi. Nu s-a precizat dacă trebuie să fie şi deţinătorii unei diplome de muls oile în stil european. Pe „Ueeu” l-a pufnit râsul: „Chiar că am ajuns de râsul curcii, cei intraţi în PNG trebuie să aibă studii superioare la stână? Sau îi iluminează „războinicul luminii" care nici definiţia filosofului n-a fost în stare să o descifreze de la Dan Pavel. Dar porcul, dacă are bani, ce-i mai trebuie carte?” Interesant s-a exprimat şi „Introspecţia”, care, în comentariul său, s-a referit la becalizatul Ciuştea: „Ha, ha, ha! Ciuştea e chiar hilar! Tocmai el vorbeşte de cinste, corectitudine şi altele. Am impresia că Becali nu cunoaşte nişte mici amănunte. Întâi ar trebui să i se aducă la cunoştinţă, iar dacă mai stăruie ca Dorin Ciuştea e păstrătorul virtuţii în judeţul Botoşani, poate nu ar fi rău ca opinia publică să aibă mai multe informaţii. Ce credeţi, domnule Rotundu?” Ce să cred? Aveţi dreptate. Cu cât cetăţeanul de rând va fi mai bine şi corect informat, cu atât mai aproape de adevăr se va putea situa prin exercitarea dreptului la vot.
Consilierul municipal „Guraliuc vrea să testeze agerimea voluntarilor de la Situaţii de Urgenţă”. Iniţiativa sa a avut un oarecare ecou. „Domnul... ar trebuie să dea alarma în centrul istoric, unde e întuneric beznă. Aici, noaptea, ori cazi în gropi, beciuri etc. ori cad "băieţii" pe tine şi-ţi golesc buzunarele şi te linşează. Poate ar fi bună iniţiativa lui, căci s-ar putea să nu mai aştepţi mult să vină "salvarea" atunci când treci prin centrul vechi. Asta e...” părerea semnată de „Martie”. Avem şi un „Bengosu”, cu milă faţă de alesul nostru Guraliuc: „Oameni buni, ce aveţi cu omul acesta? Nu vedeţi cât de calm merge pe stradă. Ce a făcut rău în viaţa lui?” Tot de bine a scris şi „Nemulţumitul total”, şi tot la adresa lui Guraliuc: „În sfârşit, o idee bună a domnului Guraliuc. Chiar foarte interesantă! La fel şi argumentaţia! Ar fi distractiv să fie pusă în practică!” Eu nu cred nici pe departe că ar fi ceva distractiv. Mai degrabă va fi de plâns. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Şcoală în Zona Industrială
Buhăianu i-acuză pe directorii deconcentratelor de îmbogăţire
Buhăianu zice că lucrează la o lege care va stopa violenţa în şcoli
Medical Mission revine şi în acest an la Botoşani
Primii bani ai MEdC vor ajunge la Botoşani
O delegaţie suedeză va fi prezentă la Botoşani
PSD Botoşani susţine amânarea alegerilor pentru Parlamentul Europei
Săracii îşi pun mare nădejde în Cantina de Ajutor Social
Buget insuficient pentru Maternitatea Botoşani
Botoşănenii sunt tot mai atraşi de munca în străinătate
Alocaţiile copiilor care au renunţat la şcoală se acordă
Morminte devastate de hoţi
Maşină distrusă de un nemulţumit
Aventura de-o noapte a unui beţivan
Beat şi fără permis la volan
Zi de sărbătoare pentru Garda de Mediu
Ciuperca: o reţetă ultrascurtă
Scurte, dar vioaie
Horoscop
Lumea arabă IV
Godacii de la Interne
(Cârcotaşul)
Lege şi democraţie pentru partid
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog