Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4061
De la 07 Ianuarie 2003
123200364
pnl

Comentariu la comentarii (LV)

  • 18 March 2007, 23:00
Primăvara ţine să-şi demonstreze prezenţa, zilele călduroase fiind tot mai dese. Iar primăvara, gospodarii încep curăţenia, atât prin curte cât şi în locurile unde acest lucru se impune. La fel şi cei din vârful administraţiei publice locale. Cum au simţit adierile vântului de primăvară, cum s-au alăturat gospodarilor de rând, respectând tradiţia impusă de ceva ani. „Luna Pădurii marcată prin diverse activităţi de ecologizare” este o astfel de acţiune anunţată. „Mamamare” priveşte critic acţiunea anunţată: „În afară de faptul că le apare numele celor de la APM, ce fac ei concret în aceste acţiuni ...? În fiecare an, copiii şi cei din şcoli au susţinut aceste activităţi cu materiale, pliante, premii. Vreau să văd cum APM organizează tot şi INVITĂ elevii. Când s-a organizat prima dată în oraş ziua mondiala a apei (la textil)...ştiţi cum se uitau aceste "autorităţi" speriate? Şi mai ales sunt mari specialişti în domeniu, fără pic de pregătire în domeniul ecologiei. Lăsaţi locul celor care se pricep mai bine...” Nu spun că acest comentator n-ar avea dreptate, dar nici să minimalizăm acţiunile care se iniţiază nu cred că este corect.
„Măsuri pentru aplicarea Legii privind creşterea siguranţei elevilor” sunt mai mult decât necesare. Mai ales că în ultimul timp ne confruntăm cu o recrudescenţă a violenţei din partea elevilor. „Aşa este el... dar de ce nu aţi scris că Negrescu dă vina pe ziarişti, că scriu prea multe adevăruri din scoli? Cât mai stă ăsta pe scaunul de "general"- titlu care nu are nimic în comun cu el!?” Faptul că Negrescu culpabilizează ziariştii pentru actele de violenţă ale elevilor nu-i o noutate. Dumnealui face parte din generaţia educată să arate cu degetul spre oricine altcineva decât spre propria persoană. Nu-i departe vremea când societatea va fi curăţată de astfel de elemente umane. Mai trebuie să avem niţică răbdare.
”Culmea sărăciei şi a foamei. O să întâlnim din ce în ce mai des asemenea evenimente. Românii sunt mai flămânzi acu' decât în comunism. Să ne trăiască aleşii şi să ajungă şi ei să fie călcaţi de flămânzi” este tot comentariul lui „Nenea Costel”, după ce a citit „Hoţii au încercat să fure laptele şi cornul elevilor”. Într-adevăr, trecem prin momente grele, dacă s-a ajuns ca bietul supliment alimentar destinat elevilor să intre în atenţia hoţilor. Hoţii nu fură decât dacă au cui da mai departe ce-au furat.
”Anonim” este simpatizant ardent al preşedintelui Băsescu. La editorialul „Naşul Băsescu şi-a găsit, a rându-i, naşul” el a introdus următorul comentariu: „Cred că greşiţi! Va ieşi, sigur, învingător în confruntarea cu Tăriceanu! O fi pierdut o bătălie, dar nu războiul!” Cu nume americanizat „Bill” are părere contrarie: „Băsescu este un bădăran, un dezmăţat înnărăvit la relele trăite prin porturile lumii. Un astfel de om este foarte periculos pentru securitatea ţării.” Opinia lui Bill este susţinută de cea a lui „Eire”, ce-şi ilustrează comentariul şi cu o snoavă populară plină de învăţăminte: „Foarte bun articolul, şi adevărat. Bill are dreptate. Doar Popey şi Monica se vor cei mai corecţi. Dar cred că vă amintiţi cu ciobanu' care striga lupii mai şi nu l-a mai crezut nimeni.”
Mare nemulţumire a stârnit declaraţia viceprimarului Ghiorghiţă „Municipalitatea pregăteşte reabilitarea trotuarelor” Un plătitor de taxe şi impozite constată „Dacă se reabilitează ceva în municipiul Botoşani, atunci aceasta se face pe STRAZILE PRINCIPALE!!! Dar noi, cei ce locuim la străzi secundare (cartier Bucovina) când vom scăpa de cizmele de cauciuc? Şi noi plătim taxe şi impozite şi noi suntem cetăţeni ai oraşului Botoşani! Veniţi domnilor de la primărie pe Aleea Amurgului (dacă ştiţi unde este) şi vedeţi realitatea zilelor noastre!” Mai recalcitrant, „Alegator” se stropşeşte: „Oare municipalitatea chiar nu gândeşte deloc. Să pună pavele pe trotuare, care se vor măcina rapid, iar prin îngheţ-dezgheţ se vor ondula şi te vei împiedica de ele la tot pasul. Sau acest Gheorghiţă a pus-o de-un ciolan, că cineva trebuie să-şi vândă marfa. Mare nesimţire este la PRIMARIE.” Şi o întrebare: „Pe când reabilitarea trotuarelor din bulevardul Mihai Eminescu? Cei în drept să vadă ce s-a întâmplat după reabilitarea străzii Vanatori, unde dalele s-au scufundat din cauza unor intervenţii ulterioare.” Cunoscând receptivitatea primarului, chiar dacă unii îi contestă această calitate, sper că aceste comentarii vor intra în atenţia sa. Sunt sfaturi izvorâte din necesităţi practice, deci n-ar putea exista motive de a nu fi luate în seamă. Cu bine! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Avem localităţi insalubre şi primari nepricepuţi
Elevi botoşăneni la faza naţională a olimpiadelor şcolare
Mai puţine restrângeri de activitate la catedră
Patru asociaţii s-au înscris în cursa pentru amenajarea spaţiilor verzi
Judeţul va avea trei Centre de sănătate mintală
ASP propune măsuri de modernizare a unităţilor spitaliceşti
Agenţii economici nu oferă suficiente informaţii consumatorilor
Direcţia Silvică va împăduri peste 150 hectare de terenuri goale
Lumea evreiască şi Israel II
Scurte, dar vioaie
Tagliata de vită cu pepperoni
Horoscop
Roşu şi alb contra galben şi negru la marcajul lui Ghiorghiţă
Primul trimestru financiar se apropie de sfârşit
Ţâbuleac aspiră la o funcţie de nivel central
Intrăm cu stângul în Europa
Şanse mici de radiere a datoriilor Apa Grup
Un copac pentru Europa
Conservatorii aspiră la şefia comunelor
Japonezii ne consideră dezvoltaţi
Nu rataţi ocazia!
Invitaţie la... "Mici dar voinici"
Suntem la cheremul furnizorilor de servicii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog