Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22712
De la 07 Ianuarie 2003
122908361

Comentariu la comentarii (LVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 21 March 2007, 23:00
Insensibilă la criticile ce i le-au adresat comentatorii, „Consilierul Chirilă vrea să stimuleze oamenii de afaceri”.Iar forma de stimulare propusă de către aceasta ar fi acordarea titlului de „Cetăţean de onoare” al Botoşanilor. Propunerea, în forma concepută de Chirilă, este o aberaţie, pentru că de-a lungul timpului ar putea deveni „cetăţeni de onoare” zeci de oameni de afaceri, ceea ce ar arunca această formă de recompensă morală în derizoriu. „Anonim” se întreabă: „Multe idei mai are doamna aceasta!” Are, de vreme ce timpul său nu este stresat de problemele Termicii, putând medita îndelung, precum călugării tibetani. Deşi aflat la limita bunei cuviinţe, ca formă de exprimare, comentariul „Gânditoarei” merită a fi reprodus pentru informaţiile cuprinse: „Cucoana asta ce are? I se atrofiază creierul? După ce că semnează statul de plată la Termica degeaba, mai are şi idei? Da, că doar pe la Termica cât stă? 2-3 ore pe zi. Nu are ruşine, conştiinţă, teamă de Dumnezeu. Mai se crede ăi credincioasă. Ea crede asta? În locul ei n-aş deschide pliscul. Ginerele l-a angajat la Termica, cumnata la Termica, cumătrii la Termica, cum mai poate ridica capul din pământ? Ziariştii ar trebui s-o ia la întrebări. Nu că are idei să plătească la Termica cei cu centrale.” Mulţi dintre politicieni au despre ei însuşi o bună părere. Li se pare chiar că fără ei societatea se poate prăbuşi. Cred că Nicolina Chirilă face parte din această categorie. Ea nu poate conştientiza ridicolul situaţiei în care se află, neavând putere de introspecţie şi judecată la rece.
Unii deţinuţi din Penitenciarul Botoşani, cu har actoricesc, au pus în scenă o piesă de teatru. „Premieră inedită la Teatrul Eminescu” a fost evenimentul remarcat şi de „Corina”, dând dovadă de toleranţă şi umanism: „Iniţiativă lăudabilă! Şi cei din penitenciare sunt oameni, au greşit mai mult sau mai puţin. Oricare dintre noi putem ajunge în locul lor, iar sistemul judiciar din România nu le oferă posibilităţi concrete de reintegrare în societate . Ar trebui să aibă loc mai des astfel de activităţi culturale . Mulţumesc!” Bucuros s-a arătat şi „Dudu”, participant la spectacol pe scaunul din sală: „Am văzut spectacolul. Au muncit ceva băieţii. Bravo lor!” Aş spune că un merit revine şi conducerii penitenciarului, care a înţeles că reeducarea nu stă în bastonul de cauciuc al gardianului, activităţile culturale fiind mult mai atractive şi eficiente.
Articolul intitulat „Direcţia Silvică va împăduri peste 150 hectare de terenuri goale” a fost ilustrat cu o fotografie aflată în portofoliul nostru. Cineva a observat că „Foto sunt elevi de la Eco Şc. Cătămărăşti şi nu reiese de nicăieri. Vă mulţumim!” N-am priceput pentru ce ne-a mulţumit comentatorul în cauză, dar stă în putinţa noastră să-i lămurim dilema. Fotografia este proprietatea redacţiei şi ea poate fi utilizată ori de câte ori credem că poate ilustra sugestiv o acţiune similară celei din imaginea în cauză. Cum elevii din fotografie nu puteau fi părtaşii unei acţiuni viitoare, noi am considerat că nu este cazul să explicăm fotografia, ilustrarea articolului fiind suficientă.
Pentru că mai toate partidele, când se simt în scădere de popularitate, pun de-un sondaj cu care, apoi, se preamăresc laudativ, nici Partidul Conservator n-a rămas în afara modei. Acest partid susţine că a comandat un sondaj la nivelul judeţului Botoşani, iar electoratul i-a creditat cu 7,5%, faţă de 2-3% cum este creditat în sondajele naţionale. Pentru că pe baza acestui sondaj „Conservatorii aspiră la şefia comunelor”, cel născut în „Capricorn” a opinat: „Stupefiant cu acest sondaj!!! Ce specialişti au efectuat acest sondaj? De ce se răspândesc informaţii false? Câtă neruşinare! Această minciună va fi sancţionată de electorat. Să se pună documentaţia sondajului la dispoziţia presei. Aşa vine oricine şi ameţeşte lumea cu prostii.” Capricornule, sunt de acord cu opinia exprimată, mai puţin solicitarea ca documentaţia sondajului să fie pusă la dispoziţia presei. Nu cunosc vreun caz când presa a intrat în posesia vreunei astfel de documentaţii, ea fiind o metodă ştiinţifică de cercetare de ordin privat şi aparţine instituţiei care a dat curs comenzii primite. Eventualele cosmetizări ale rezultatelor sondajului trebuie căutate în curtea beneficiarului, el fiind şi cel care dă publicităţii datele finale.
Rămânem în preajma Partidului Conservator pentru a observa că „Senatorul Vasilescu se crede bruiat”. Nu ştiu motivele pentru care senatorul conservator ar sta în atenţia serviciilor secrete, ca să-i asculte telefonul. Nici „Niculai” nu crede că ar exista motive temeinice: „Cine ascultă aceste telefoane? Dacă nu au nimica de ascuns nu văd de ce sunt deranjaţi. Senatorul vb. de casetă...Dacă sunt toţi ascultaţi care pretind oare câte casete îi trebuie celui care ascultă? Ce face când vb. mai mulţi parlamentari odată? Întreb şi eu ca prostul...” Să rămânem la percepţia că senatorul n-ar fi o persoană atât de importantă ca să fie ascultat. Cât priveşte tehnica de ascultare şi mijloacele de înregistrare şi stocare a informaţiilor, acestea sunt atât de performante, că depăşeşte imaginaţia noastră. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lumea evreiască şi Israel V
Macaroane cu carne (Pastitada)
Nu citiţi, dacă postiţi!
Horoscop
Judecătorii vor fi cei chemaţi să acorde gradaţiile de merit
Foaia de observaţie va fi înlocuită cu traseul clinic
Braconieri piscicoli căutaţi de poliţie
Comă alcoolică pe seama unui pariu
Avem funcţionari care aplică legea mecanic, fără să gândească
Centrul de Permanenţă din Flămânzi în pragul desfiinţării
Lozneanu vrea să facă voluntariat pentru copiii cu sindromul down
Popescu vrea să refacă PNL-ul
Municipalitatea va putea demara lucrările de primăvară
Banii nesperaţi ce vin la bugetul local
Acţiuni sportive pentru copiii cu sindromul down
Popescu refuză posibilitatea ajungerii în fruntea DADR
Spitalul de la Flămânzi, punct de plecare al unui conflict politic
Infracţiuni economico-financiare depistate după o razie
Zi incendiară
Dulciuri furate de copii dintr-un bar
Debut – poezie şi proză semnate de Paul-Mircea Iordache
Ziua de ieri va intra în istorie cu cruce neagră
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog